Som objednaná na zákrok budú mi vyberať dve horné osmičky a dole na oboch stranách mi rastie zub múdrosti nesprávnym smerom takže pôjdu tiež vonku čaká ma to s celkovou anestézou mám strach má niekto skúsenosti ďakujem
Mne vytrhli vsetky 4 osmicky naraz v lokalnej anesteze. Mala som ich vsetky prerezane. Ale aj s neprerezanymi si sikovny chirurg poradi. Pokial nie je zub blizko nervu, tak kludne vsetky v lokalnej anest.
Ak mas otazky, pytaj sa.
@sapetka no áno že najlepšie je tak vraveli aby som nemusela s každým jedným chodiť
@guudy a ako to prebiehalo potom mali ste bolesti alebo ako?
Mne vyberali jeden a časom mi budú vyberať aj zvyšné tri. Neviem si teda predstaviť, že by mi vyberali všetky naraz - tá bolesť bola šialená + finančne to tiež nebola lacná záležitosť a keby si predstavím krát 4 😳
mne trhali v lokálnej a nič som necítila.. a to som mala ten nerv zapálený, že som liečila antibiotikami, nestresuj... po vytrhnutí som si dala novalgin na bolesť a bolo ok...
Mne tiež ťahali v lokálnej anestéze a nič som necítila a mala som ho celý dolámany .. akurát 2 dni po tom som bola opuchnutá tak že som musela ísť na pohotovosť nech mi niečo pichnu na opuch ale potom už bolo všetko ok 🙂
No vsetky by som si naraz nedala maximalne jednu stranu aby som mohla jest ma druhej strane...mne pred 2tyzdnami tahali jednu osmicku mala som dost na druhy den horucky brala som atb... ako som jedla na druhej strane tak som zistila ze pobolieva aj druha spodna 8ka tak pondem zas ked sa spametam z tohto . Platila som 78 eura za vytrhnutie jednej s lokalkou
Noe je to nic,co sa neda prezit. V celkovej anesteze sa ale s tebou nepiplaju. Na bolesti su lieky,to sa da zvladnut. Prve dni budes jest len kasovite jedla,lebo nebudes vladat ani usta otvorit. Postupne to bude lepsie.
U mojho chirurga davaju pred zakrokom 1 tabl proti opuchu, 1 atb a 1 aulin proti bolesti. Aj s umrtvenim oboch stran to cele trvalo 1 hod (20 min sa cakalo na umrtvenie jednej strany, potom 20 min na druhu stranu). Zuby sli von lahko, bolesti som ja osobne nemala ziadne ani po odozneni lokalky a aulinu. Dolezite je chladit zvonku lica prve hodiny po zakroku. Na mne si nikto nevsimol ani mierny opuch. Iba ja som ho videla, ked som sa velmi sustredila ;)
Asi mam stastie, ale nebolo mi treba ziadne lieky. Akurat treba kazdy den otvart co najviac usta, lebo stehy ti nejako vybrat budu musiet.
Mne ich vyberali v celk.anasteze naraz, boli neprerezane, opacne rastli a boli v blizkosti nervu. Mala som to komplikované, boli veľmi vysoko..2 hore a 1 dolu. O 10 dní som prišla na vybratie štychov. Bola som pripuchnutá, po zákroku prvé dni boleli ale určite menej ako predtým, keď tlačili na nerv. 2 týždne som si necítila bradu, ale potom to prešlo, mala som porušený nerv. Užívala som milgammu na regenáraciu nervu. Nemajte strach, pár dní vydržíte a ulaví sa vám. Od vtedy neviem čo je to bolesť hlavy.
Už druhý krát to tu čítam, tak zub múdrosti a osmička je stále to isté, nič iné. Nemôže byť hore osmička a dole zub múdrosti, preboha
Akoze ti idu vybrat vsetky styri 8ky naraz?