Prosím vás mám ísť so zubom múdrosti na chirurgický zákrok dá sa to aj v celkovej anestézie mál to niekto aj takto ??
@tomika áno viem ale ja mám s toho paničky strach a je mi strašne zle keď musím mať otvorené ústa napína má na zvracanie takže preto by som nechcela o ničom vedieť
@amanda7001 áno je možnosť aj v celkovej narkóze. Aby to preplatila poisťovňa musí sa ťahať viac ako jeden zub múdrosti (minimálne 2 a najlepšie všetky 4 naraz), treba papier od psychologa pripadne psychiatra, že zákrok nezvládneš v lokálnej anestéze. Termíny dlhé a nikde nie je istota, že ti to schvália a poisťovňa preplatí. Ale tak za pokus nič nedáš. Lepšia cesta je ísť cez kliniku, ale bude to riadne drahé. Všeobecne zubári nie sú radi keď sa ide do celkovej narkózy lebo má svoje riziká a kvôli jednej osmičke sa do toho vrhať nebudú. Existuje ešte aj rajský plyn, to by ti mohlo tiež pomôcť, je to také väčšie oťapenie. Problém je, že s tým pracuje minimálne klinik na Slovensku.
@gemerka17 ďakujem
@amanda7001 ja som osla minulu stredu z bolestou jedneho zuba uz ma boleli 3nevexela som uz ktory..tak spravili snimok a nakoniec to bola spodna osmicka a zapal pod nou..hned ze ideme trhat doktorka picjla 2 injekcie ja na kresle zavraty som myslela ze odpadnem az som sa triasla ood strachu..po 20m minurach zavolala doktira od vedla kedze zub bol maly nebolo zaco chytit. Doktor zibral akoby dlatko uvolnil zub od dasna nadvihol(som myslela ze udrela moja posledna hodina) potom vzal klieste a vytiahol.prezila som to ani neviem ako..teraz som jedla na druhej strane a zistila som ze boli aj druha 8ka dolna ..takze coskoro dalsi zakrok uz teraz sa bojím
@amanda7001 inak ja sa strasne bojim zubarov.staci obycajna prehliadka a mam hnacky celu noc predtym...
@slavomira236 no mám strach ešte horší 😔
Ja som mala 3 osmicky neprerezane, rastli opacne do kosti, tlak na trojklanny nerv..neznesitelne bolesti. Moja zubarka ma poslala s vymennym listkom k stomatochirurgovi do nemocnice a ten ma objednal na zakrok v celkovej anesteze a naraz ich vyberal. Musela som byt v celkovej, boli prilis vysoko, pri trojklannom nerve. Lezala som normalne 3dni v nemocnici. Neplatila som nic. Po 10 dnoch mi vyberali stychy, 2 horne rany sa mi zahojili v pohode, no spodna mi zahnisala, brala som atb, no nezabralo, tak mesiac po operacii mi uz lokalne musel otvorit ranu a vycistit potiadne. Uzila som si dost, ale ulava neskutocna..ziadne bolesti hlavy, migreny, pocujem konecne normalne. A uplne som sa zbavila strachu co sa tyka zubarov. Drzte sa, to zvladnete a budete mat tiez svaty pokoj🙂
@kamila1999 tak to ste sa mali no ja bez celkovej anestézii určite nedám urobiť lebo sa bojím mám s toho panicky strach taký že v noci sa mi sníva o Tom
@amanda7001 4 zuby mi vytrhol ani neviem ako,zbytocne stresujes
@taminka1986 bojím sa toho že mi nebudú chcieť to robiť v celkovej anestézii
@amanda7001 Mne včera trhali hornú.Uplne v pohode,bola som vnútri 10min.A prítom strašne som sa bála,bolo mi už od strachu nevoľno.A nič strašné🙏
Dolnú budú chirurgicky.