Zub múdrosti

6. apr 2023

Ahojte prosím kto má skúsenosť rastie mi zub múdrosti bolesti mám neskutočne môj zubár mi urobil snímok nerastie správne je otočený treba ho dať chirurgický vonku mám ísť na zákrok objednať sa má s tým niekto skúsenosť to sa robí na spanie či ako veľmi sa bojím .

lelelienka
6. apr 2023

Normalne ti pichnu lokalne umrtvenie a vyberu zub, nic strasne. Potom sa priprav ze po odzneni to bude boliet, ale na to si das nieco od bolesti. Nebudes moct dobre otvorit usta a prve dni pravdepodobne kasicky na jedenie, do tyzdna- dvoch si ok.Lepsie ako sa trapit neustalymi bolestami. Aha a priprav si penazenku…

sense
6. apr 2023

Lokálne umrtvia a chirurgický odstrania

kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
6. apr 2023

@kukulda1234 a na spanie to nerobia???

autor
6. apr 2023

@lelelienka koľko sa za to platí?

lelelienka
6. apr 2023

Ja som pred par rokmi platila tusim okolo 150€ na sukromnej klinike, davala som si ale robit dva naraz tak bola nejaka zlava, neviem kolko by stal jeden. predtym som bola v statnej, tam sa tusim tiez nieco malo platilo, ale to bolo strasne cakanie a naval ludi, tak som radsej volila komfort

lelelienka
6. apr 2023

@autor v narkoze to standardne nerobia a je to zbytocna zataz pre organizmus. Ty pri zakroku necitis ziadnu bolest ani pri lokalnom znecitliveni, maximalne nejake tlaky ale nebolestive, horsie pride potom a to ti uz narkoza nepomoze lebo to si uz hore. Neboj sa, to v pohode zvladnes.

simca06022011
6. apr 2023

normalne ako ked ti idu iny zub trhat, dostanes injekciu a raz dva je von, aj ked je kadejako. Ja som ho mala zaklineny pod 7mickou, rozrerat mi museli dasno hore aj z boku a ani neviem ako to robili, proste napichli, sem tam tlak, sem tam tah a to bolo vsetko. Potom sa to dost dlho liecili, bolelo, ale zbytocne to odkladat, ja som to ako krepa odkladala vyse roka.. a trpela, lebo ten zub by ani nevysiel nikdy, proste aj donekonecna ma mohol boliet 🙂

mima1608
6. apr 2023

Mne trhali zub múdrosti pred vyše pol rokom. Lokálne mi to úmrtvil, necítila som absolútne nič. Mala som jeden steh, ktorý mi po 7 dňoch vybral. Platila som 180 eur a v tom bolo aj kontrolné RTG po vytrhnutí, lebo si chcel byť istý, že vybral všetko (koreň sa mu pri trhaní rozbil na viac častí, takze o to komplikovanejšie to bolo).

zuzinabila
6. apr 2023

@lelelienka no,nie vzdy🙂mne vybrali 3 zuby múdrosti bez problemov a 4.tahal 45 minut s kadejakymi pristrojmi po kuskoch.celkom masaker,aj zotavovanie po tom stvrtom bolo horsie.ale stale lepsie ako nechat taký zub v ustach😀ja som sa velmi tesila.na ten pocit,ked sa ho uz zbavim.len krivo rastol,ani nebolel

autor
6. apr 2023

@zuzinabila ja mám silné bolesti beriem antibiotiká a nič nepomáha a veľmi sa bojím ísť na ten zákrok môžem vám napísať správu

floki1994
6. apr 2023

Kazdy zub mudrosti je iny..niektory ide von lahko a iny zas nie..ked mas antibiotika zjavne je tam aj zapal..cize moze to byt narocnejsie ale nic strasne ...robi sa to v lokalnej anesteze..niet sa coho bat..ja som bola rada ze mi to aj zasili lebo sa mi to lepsie hojilo..odporucam v lekarni potom kupit corsodyl na vyplachovanie a lieky na bolest... cena je cca 200e ale zavisi aj v akej casti svk to davas robit a ako komplikovane to bude...

floki1994
6. apr 2023

A autor chapem strach ale tes sa ze potom to uz boliet nebude...mne tiez rastol zle otoceny smerom do lica a este to robilo problem..som rada ze je vonku

autor
6. apr 2023

@floki1994 a poisťovňa to vôbec neuhradza ani polovicu?

floki1994
6. apr 2023

Ja som bola na klinike radsej..lepsi odbornici podla mna a tam som si to hradila sama...mozno niekde hradi poistovna

autor
6. apr 2023

@floki1994 koľko ste platila

marca12
6. apr 2023

Robia aj s uspatim,ale to bud v pripadoch,kedy vyberaju komplikovane rastuce zuby alebo ak ma pacient panicky strach. Neboj sa toho. Nie je to az take strasne. Mne vyberali zub,ktory bol vrasteny do vedlajsieho korena,dlhe korene,blizko nervu. Dlho predlho ho vytahoval,ale dalo sa to zvladnut.

autor
6. apr 2023

@marca12 no ja mám paničky strach a keď mám dlhšie otvorené ústa tak má napína na zvracanie to nevidrzim určite 😔😔😔

marca12
6. apr 2023

Mna tiez napina u zubara a aj pri trhani osmiciek ma napinalo. No zubar bol zlaty,nechal ma predychat. Najhorsie je mat tak dlho otvorene usta. Ono je to aj v hlave. Musis tam ist nastavena na to,ze to zvladnes. Hlava robi velmi vela. Do narkozy by som kvoli tomu nesla. Kazda narkoza sa ti podpise na tele,je to nezvratne.

ivette1223
19. apr 2023

@floki1994 mozem sa spýtať ake problémy, (teda ake príznaky) spôsoboval zub ked takto rastol do lica? Ďakujem 🙂

floki1994
19. apr 2023

@ivette1223 mne robil reznu ranu do lica ktora sa zapalovala a nemala sancu sa zahojit kym tam zub bol..potom uz som mala z toho zapal v ustnej dutine taky ze sa v okoli robili aj afty..