Zub je citlivý na chlad

26. júl 2022

Nemáte niekto podobnú skúsenosť? Mala som kaz, zatiaľ ma vôbec nebolel, ani som nevedela, že ho mám, ale zubár ho na prehliadke uvidel, dal mi tam porcelánovú plombu, zub som mala ešte dva dni citlivý. Odkedy mi ho ale urobil, mám ho citlivý najmä na chlad, ale bolí ma napríklad aj keď zjem niečo sladké. Zubar povedal, že to je v poriadku, ale mne sa to v poriadku nezdá, trvá to už mesiac a po žiadnom inom zákroku som takéto problémy nemala. Môžem s tým ísť napríklad na pohotovosť aj keď to nie je urgentné nakoľko ma nebolí stále? Platiť súkromného zubára sa mi nehodí.

loyda
26. júl 2022

Ja by som šla ešte raz k tvojmu zubárovi a trvala na ošetrení. Keď to reaguje na chlad a sladké, sú už podľa mňa poškodené nervy, čiže zrejme nevyvrtal celý kaz.

bashee
26. júl 2022

Ano, ja mam presne rovnaku skusenost. Zuby mi osetril pred asi 3 mesiacmi a ostalo mi to tak dodnes. Jeden zub mi reaguje na tlak, teplo/chlad (vraj je velka pravdepodobnost, ze aj odumrie, co mozem potvrdit lebo 2 dni ma strasne bolel. Mala som pod nim granulom, tomu odumretiu tazko zabranit). Druhy zub na opacnej strane mi reaguje prehnane na sladke a teplo/chlad a akoby som tam mala odchyleny krcok..pocitovo. Elektrizujuca bolest ked si medzizubnou kefkou chcem vycistit priestor. Uz si na to zvykam…predtym som to tiez nikdy nemala.