Ahojte, už cca tretí deň mam problém so zubami. Teda začalo to v uchu, postupovalo do zubov do všetkých skakalo to z hornej sánky na spodnú. Do toho som opuchla a obvodák mi povedal či som nebola dakde pri klíme. a bola. Presnejšie mi fučala rovno do tváre. Tak som dostala antibiotika a čakala že to prejde. Dnes ráno však mi navrel nad zubom jedným hnisavý vačok. Dokonca do hodiny praskol a krv a hnis vyšla von. Prvá otázka nejaká rada ako tento vačok vyčistiť? Druhá vec áno áno ja viem, zubár...problém je ,že vačok navrel nad zubom kde mám dorobené keramické náhrady. Takže ak pôjdem v pondelok doktorovi a to bude musieť rozpíliť alebo ja neviem čo sa s tým robí lebo to bol jeden súvislý kus...mňa asi picne...1800 eur pôjde do koša ☹ takže dá sa lieciť zub aj nejako pod tou zubnou náhradou aby o to nemusel celé rozpýliť ? ja som zúfala z tejto predstavy...
@domca1408 ahoj prave mam podobny problem,mavam to raz za pol roka,dostanem od zubarky antibiotika,a ranu zatial len raz sa stalo ze praskla a tiekla krv ,a uzasne mi pomohla propolisova tinktura,tri krat denne vatickou pocochrala na 3.den som aj zabudla ze nieco mam...tie ATB by si mala co najskor,aby ti ten zapal nesiel na kost,vtedy by to musel zubar cistit...zatial nepanikar...skore uzdravenie
Nuz, zubar. Cim skor. Nic ine by som nespekulovala.
Ak je nad zubom vačok, je tam zápal. Antibiotiká žiaľ nie sú riešenie, akurát môžu oddialiť problém, ktorý môže takto neliečený spôsobiť ešte oveľa väčšie problémy. Rovnako nemá zmysel ošetrovať vačok, je to len cesta, kade si zápal prerazil cestu von. Áno, môže sa dočasne uľaviť, ale problém zostáva. Je zub pod náhradou mŕtvy? Teda má vyčistené a vyplnené korene?
@domca1408 ako ti už písali lekár ti vie ošetriť ten zub aj zo zadnej strany cez korunku. Každopádne ak vacok praskol ja to super. Mne pomáhal herbadent gél pomedzi to striekať šalviovy sprej a keď sa zbieral hnis tak normálne betadine na odličovaci tampón a priložiť krásne tak vytiahlo.
Jasne že pôjdem zajtra k svojmu zubárovi mňa ani nenapadlo že nepôjdem...no len ako si pomôžem ked to vyšlo na víkend a musela som si ho pretrpieť...pohotovosť dik nie...tam doj..bú čo sa dá a ešte si to dajú sakra zaplatiť... preto som chcela vedieť ako mám cez víkend čistiť ten hnisavý vačok...ale potešili ste ma, že to možno nedá dole a len sa tam prevrta...
Ked sa mi tvoril vacok , zvykla som ho cistit s propolisom.