ZŤP - celiakia, problémy s nohou

12. júl 2024

Som studentka vysokej skoly, brigadovala som skoro stale, bud ako casnicka alebo v sklade, clovek je tam stale na nohach. Teraz mam ale problem s jednou nohou, je taka plocha, ze citim ako sa moje chodidlo celou plochou dotyka zeme a ked chodim vela tak ma to boli. Preto som prestala zvladat 8-12 hodinove zmeny kde som bola na nohach cely cas. Inak by som to asi neriesila, vlastne nikdy som nic take neriesila, mam celiakiu uz 10 rokov ale ztp som si nevybavila, ale teraz s tym ze budem este dost dlho studovat, neviem ako to bude zvladat moja rodina vsetko platit aj za mna. K ortopedovi ma poslal fyzioterapeut, no hned ako som sestricke povedala co a ako tak sa zasmiala, ze chcem iba peniaze a do prace sa mi nechce. K doktorovi som sa ani nedostala. Pritom urcite nie som leniva, pracovala a studovala som takto uz roky. Neviete, co by sa s tym dalo robit?

autor
12. júl 2024

Pripadne mi odporucit ortopedicku ambulanciu, kde je iny pristup?

mamina7070
12. júl 2024

ale aknmas celiakiu ztp dostanes ale to je preukaz a financne dostanes max prispevok na stravu cca 23€ mesacne aj to zavisi od prijmu vasej rodiny

aknsi chcela ID tak to na plochu nohu urcite nedostanes

sisa_s
12. júl 2024

S cim chces nieco robit? Nechapem..
Chces si na nohy vybavit ztp? Ved za to nemas peniaze a invalidny dochodok uz absurdny vymysel

mamina7070
12. júl 2024

treba si najst skor podologiu dostanes vlozky do topanok a vela chodit na boso

autor
12. júl 2024

@mamina7070 to mi odporucil aj fyzioterapeut ale povedal ze s tym sa uz vela robit neda. Mam krivu panvu, preto len jedna noha.

viestta
12. júl 2024

Na celiakiu si vybav ZTP (ale vela vyhod od preukazu ZTP necajaj) a prispevok na stravu. Ale s plochou nohou ziadne dalsie davky nedostanes. Treba ju riesit ale neist k doktorovi s tym, ze daju ti kvoli tomu nejake peniaze. Liecit nohu je v tvojom zaujme aby si sa vedela v dalsom zivote uzivit, nebyt odkazana na davky.

mogaa
12. júl 2024

a načo ti je preukaz ZŤP? nemyslíš ID?

anjelicek26
12. júl 2024

Na plochu nohu ID, co dnes ľudí nenápadne...náprav si chrbát, potom sa zrovna panva a aj nohám sa uľaví. To chce fyzio a nabrať svaly a poriadne držanie tela. Ako aby sa ti na to,že si lenivá to riešiť skladali všetci na nejaký prispevok🫣🫣🫣 Tak proste nebudeš robiť teraz čašníčku, je milión iných povolaní a aj brigád. A k celiakia sa nevyjadrujem ani, to je proste len príspevok na stravu a obmedzenie v reštauráciách, nie hendikep v praci.

lenkakoc444
12. júl 2024

Preukaz ZTP si vybav urcite, ale tam su skor zlavy na vstupne, autobus, vlak. Plati sa menej do ZP, ale tak na to treba pracovat aby si cerpala tuto vyhodu. Prispevok na stravovanie je cca 25e, ale zalezi od prijmu rodicov. Ja som na RD a nevysiel mi lebo priatel zaraba "vela".
Financny pridpevok na celiakiu a plochu nohu nemas aky dostat. Najdi si brigadu kde budes na nohach menej ak Tvoji rodicia studium nepotiahnu.

1mina
12. júl 2024

vy ste asi myslela ID lebo so ztp ziadne zas extra ulavy nemate, a ID teda horko tazko davaju nato co treba, urcite nie na toto... Moj otec ma operovanu chrbticu, k tomu par stavcov este nezoperovatelnych, ciastocne ochrcnutu jednu nohu, cukrovku, vysoky tlak, zlyhavanie srdca teraz a sotva sotva ze mu dali. Ale ZTP preukaz ako ste spominala ten neni problem na celiaku vybavit, ja mam napr na syna autistu, ale tam toho zas tolko nemate. Nejake zlavy v cestovani, sem tam vstupy niekde, aj to niekde davaju zlavu niekde ani ZTP nema zlavu takze tak. A tusim od ortopeda mozete dostat akurat tak dva pary topanok na rok preplatene tak mi tusim nejaka dr vravela na syna.

bublinka1426
12. júl 2024

celiakia na ID nehrozi, viem ze na Crohna ulceroznu davaju ale celiakia mas max ztp ako sa spomina...

noha? toto nehrozi, problemy ludia maju ovela vaznejsie a ID nedavaju hala bala.
na RTG ta neposlala? ved snad ti ma prv zistit diagnozu a na zaklade toho stanovit liecbu.

mozno ti staci len ortopedicka vlozka. mozno mas padnutu klenbu

mala ta poslat k ortopedovi. nech to kukne. a on ta posle dalej

bublinka1426
12. júl 2024

@mogaa ztp ma zlavy - kamoska ma mhd zadaramo/ lacnejsie.., mala lacnejsiu hypo ci parkovacie miesto...

oli18
12. júl 2024

Krivu panvu mam od puberty aj ja a miliony ludi. Je to skolioza. Bolest v nohe mas od chrbtice, preto si ju daj poriadne vysetrit. Ja som bola na chrbticu operovana, ID ani ZTP som nikdy nemala.