Dobrý večer. Moj otec ma ztps preukaz, neviete mi náhodou poradiť že keď ideme k lekárovi a je tam plno ľudí, ma význam povedať sestričke že otec ma ztps preukaz? Ma totiž slabé srdce a celkovo je oslabený. Všade sa teraz dlho čaká a keď s ním idem ja alebo môj muž k lekárovi tak až zronená. Dakujem za radu
Mame prababicku takmer 98-rocnu, pokial ide k lekarom na kontroly vzdy dopredu obvolame a nastavime po dohode s lekarom vhodny cas, aby nemusela dlho cakat, astma srdiecko tiez, nikdy nebol problem, iba komunikcia
Prepac, ale tiež mam ztp a diagnozu pri ktorej dlhe cakanie znamena iste komplikacie, ale tiez by som sa ozvala keby ze sa niekto predbieha. Ved preto sme u lekara, lebo nam nieco je. 🤷♀️
Teraz sa dlho caka? My sme s detmi obehali dost a nikde sme necakali dlhsie nez 20min. Vsade sme volali vopred a dohodli cas. Kedze bez tel.objednania ani nevezmu
ztp neuprednostnuje u lekara
Treba sa objednat a dohodnúť, a hlavne prestat byt zroneni. Aj ked sa clovek objedna stane sa ze caka pol hodinu hodinu aj viac... Vela malo? Ako pre koho. Proste to k tomu patri. U nas napr ocna objedná a rieši rychlo iba cukrovkariv, iny lekári akútne stavy... Ale inak vsetci v amb su chori. Ja napr som u praktickej tehotná odsedela zdrava meszi chorými 3hodiny, no a podla mna som nemala. Lekárku som vynenila za taku kde sa objednáva.
záleží od lekára resp.od sestričky....môže ho vziať skôr a nemusí.....ale vždy sa dá za poplatok objednať prednostne, takže sa objednať k lekárovi na čas za poplatok.....ale preukaz ZŤP nie je dôvod aby ho vzala prednostne, aj keď z ľudského hľadiska by to urobiť mohla....
@simca06022011 prepáč ale tehotná nie je chorá.....porovnávaš neporovnateľné...osobne by som tehotnú nevzala skôr ale viditeľne chorého človeka na vozíku alebo takého čo je mu evidentne zle ano....
@mogaa porovnávam porovnateľné, nemala som co pol dna robit medzi chorymi ludmi. Hlavne ked som bola objednana, s lekarkou dohodnutá, iba kvôli papieru som tam išla nejakému 😂a sestra tam bola krava, ktorá ma just nechala čakať, riešila každého ineho a samozrejme nik smrtelne chory tam nebol 😂 ale to už je ina téma. Skor som chcela upozorniť na to, ze kazdy si myslí ze by mal ist skôr... Ze dlho čaká... Ze ved "iba toto" potrebuje = rýchlovka atd... A prednostne obj za poplatok uz nejaký ten rok nefunguje vo väčšine ambulancii, davno je to zrušené a myslím ze sj zakazane.
V čakarni sú len chorí ľudia,
povedať sestričke môžeš,ale ostatní pacienti ju "zjedia",ak začne uprednostňovať,viem o čom píšem.....