Dnes mi robili EKG u internistu. Vraj mám zrýchlenú srdcovú činnosť. Mal som aj vyšší tep. TK153/93 mmHg a tepovú frekvenciu 108/min. Pri kľudovom EKG. Vedel by niekto či sú to zlé hodnoty? Predpísal mi BETALOC ZOK 50 MG.
@zmrzlinka8 Ale je to zvláštne lebo väčšinou mám nízky.
Kúp si tlakomer a pravidelne si meraj tlak. Tepovanie frekvencia je vysoká a pi veľa tekutín. Neosladene čaje a mineralky
Žiadne iné ťažkosti?
U kardiológa si nebol? Robili ti niekedy echo?
@markusrasford Tlakomer mám doma nepotrebujem kupovať. Dakujem za radu tekutiny doplním. Väčšinou ked si meriam tak mám nízky alebo úplne v norme. Možno je to stresom.
@nikaeli U kardiologa nie ale moja doktorka mi robila EKG. Poslala ma s tým, že sa zadýchavam do schodov. Plus búšenie srdca ale ja mám aj problém s krčnou chrbticou.
Práve preto sa pýtam. Ak mávaš nízky tlak a vyskočil ti len pri vyšetrení - nebrala to do úvahy a hneď ti predpísala lieky na tlak? len aby ti ho neznižovali až príliš... Ja som mala problém s vysokým tepom (k tomu extrasystoly a arytmiu), no lekár mi predpísal lieky až po dôslednom vyšetrení - po echu a mala som aj holter. Tiež mám nízky tlak a v ambulancii mi vyskočí. Pred predpísaním liekov som si mala týždeň merať tlak 3x denne.
@nikaeli Preto sa plánujem poradiť s lekárkou. Lebo môže to byť len zo strachu. A mám obavu aby som si nepohúkal tlak. Holter som nemal ešte nikdy. Doktorka mi spravila EKG lebo chcela mať istotu. Niečo sa jej ale nepozdávalo. Tak ma poslala k internistovi. Dakujem ti.
Nebol to syndrom bieleho plasta? Ja to mavam.
@zabka79 Neviem kázal mi brať najsjkôr polovičku tabletky. Neskôr celú. Objednal ma na kontrolu 28.11. 2024
vo všeobecnosti liek na tlak by sa mal nasadiť, ak je vysoký tlak nameraný opakovane. nie len raz. Ale posúdiť to vie iba lekár, v tvojom konkrétnom prípade lekári určite vedia, čo robia a prečo.
@zmrzlinka8 pred chvíľkou som si meral. Tlak celkom v pohode ale tep 119 som mal. S tým tepom to nie je dobré.
Betaloc je betablokátor, pekne vie znížiť tep.
co znamena tlak celkom v pohode? koľko?
@zmrzlinka8 Neviem ale nemal som vysoký. U toho internistu sommal vysoký tlak a zároveň vysoký tep. Preto povedal, že to nie je dobré. A odporučil mi užívať tieto lieky. V podstate ma budú liečiť na tachykardiu.
Hormoyn stitnej zlazy mas ok?
@andrejkap123 So štítnou nemám problémy. LDL cholestorol mám trochu vyšší. Vraj to ale nie je potrebné riešiť. Mal som nízku hladinu draslíka. To mi poradila banány. Tie milujem tak doplňam.
tak si pár dní meraj tlak viackrát denne a zapisuj
Dakujem zatiaľ baby za rady a pomoc. Niekedy viete byť milé a pomôcť.
Davaj si ten betablokator 🙂 o dva tyzdne uz ani nebudes vediet,ze si mal vyssi tep.
Najlepsie si kupit tlakomer a merat doma...
@zabka79 Tlakomer mám a meriam si tlak.
máš dosť vysoký tlak. Ber ten Betaloc