Zrútim sa psychicky, keď sa vo mne hromadia nervy a trápenia?

20. aug 2020

Ahojte myslíte že keď sa vo.mne hromazdia nervy alebo trápenia ktoré nemám komu povedať že jedného dňa sa zrutim psychicky ? Dokedy sa to dá zniesť ? Čo mám robiť ? Denník? ... Psychológa navštíviť nechcem teda aj by som chcela ale nemôžem ( bez otázok prečo )

pribinak
20. aug 2020

Sú aj on line psychologické poradne.

kristina100
20. aug 2020

Kludne sa mi vyrozpravaj 🙂

mtoth
20. aug 2020

Psychicke problemy maju aj fyzicke nasledky. Najprv to zacne tak. Napriklad, nevyriesene nezhody vo vztahoch - zenske problemy. Ale nedrz to v sebe, ked nemozes psychologa, daj to von inak, kamaratke povedz, napis na papier. Vypusti to von, nech ta to nedrzi. Alebo mi napis.

kristina100
20. aug 2020

Ak chceš napiš možno poradim

fazulka21
20. aug 2020

Ahoj, ak chceš, môžeš mi napísať súkromnú správu a vyrozprávať sa.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanka.zuzu
20. aug 2020

denník je veľmi nebezpečný... psychológa asi nechceš kvôli práci (kde by z toho boli problémy) alebo kvôli mužovi že sa bojíš, že by to použil proti tebe napr pri rozvode. ale na ten denník ozaj bacha

lauriema
20. aug 2020

Áno, môže sa to stať. Mne sa to stalo takže ja to musím vrntilovat. Ak má niečo trápi rozprávam o tom, nedusim v srbe

limetka69
20. aug 2020

Pisat listy a palit ich. Ja sa inak rozpravam sama so sebou. Vyhundrem sa a je dobre. 🙂

tanyan
20. aug 2020

niekedy pomáha aj sama v sebe si utriediť myšlienky, pomenovať problém, stanoviť cieľ, naplánovať cestu a kráčať po nej. každý problém má riešenie. každý človek má v sebe silu, aby problém vyriešil.

miskooo1987
20. aug 2020

Áno zrutis... tak to býva...ak máš nejaké nervy, tak sa to len bude hromadiť až pohár pretečie... a odvezú ta v kazajke... skús to špecifikovať... možno ti tu niekdo pomôže, a možno ti tu niekdo napíše, že naozaj je potrebný log alebo iater...

PS: jediný relevantný dôvod prečo môžeš nechcieť psychológa/iatra je že pracuješ v zamestnaní, kde sa takéto veci sledujú.... teda dôrazne tu návštevu odporúčam, aby si neskončila ako ten pilot Lufthansy, čo spáchal samovraždu a k tomu zavraždil asi 150 ľudí....

euka210
20. aug 2020

urcite niekoho najst komu doverujes, nejaku kamosku

sunny8
20. aug 2020

Denník je fajn 🙂 sama jeden mám

ckatka
20. aug 2020

Stres spôsobuje viac zdravotných problémov ako sme ochotní si pripustiť. Naše telá nie sú sprosté...v strese nefungujú správne. Sústredia sa na útok alebo únik. (Metafora...ale chápeš).
Co mne najviac pomohlo...na internete nájdeš cyklus videí "30 dní.k.slobode" (nie je to ale.zadarmo.stoji to par korún)
Naucilo.ma.to svoje emócie spracovávať a zistiť odkiaľ pochádzajú (a tým pádom.sa.od nich "očistiť").
Pochopiť ze nervami a hnevom si skodim len sama.sebe...a navyše lepšie vychádzam s manželom aj synom. (Manžel to.skusil tiež a poctivo prešiel všetkých 30dni a tiež sa unormálnil).
Dneska sa,mi uz nejaká . negatívna emocia pritrafi veľmi zriedka. A keď aj náhodou, okamžite viem co s ňou aby mi neskodila.
Zbavila som sa strachu...Zbavila som sa ľudí, čo ma trápili, vyriešila.som si nedoriesene veci z minulosti, odpustila mnohým ľuďom, čo mi v živote ublížili, poďakovala.im za skúsenosť a nechala každého ísť si svojou cestou...
Bez debaty...toto bola asi najdôležitejšia čast môjho sebarozvoja vôbec...A dodnes som vďačná, že sa ku mne dostala v dobe, keď som to potrebovala ako soľ.

autor
20. aug 2020

... už som sa naučila radšej nikomu neveriť to je chyba .... Tých trápení je toľko veľa že už by som ani nevedela kde začať to je to .... Toľko ľudí + vlastna rodina čo ma sklamali je .... Že nemôžem veriť nikomu .... Myslela som že začať nový život niekde inde bude fajn no nemám nikoho komu by som povedala čo ma trápi v tomto meste sú tak zlý ľudia zákerný hnusný že sa mi dá vracať a keď sa vrátim do rodného mesta a poviem mame moje trápenia tak sa to hneď dostane do uší mužovi a hneď som zlá že sa sťažujem preto radšej nikomu nič 😔 a psychológ ? Nie kvôli práci ale muž by nepochopil načo je mne psychológ ...nevie o problémoch ktoré má trápia .... Lebo by sme sa len hádali ...asi som sprostá ale nedokážem mu prejaviť city a povedať tak toto a toto mi vadí lebo viem že by vybuchol a aj tak by to k ničomu neviedlo ..... Ja ho milujem aj on mňa len sú veci ktoré mi vadia sú reči ktoré povie a vadi mi jeho postoj .... Detaily ktoré sa kopia + jeho sebecka povaha

lintu
20. aug 2020

Pokým budeš v sebe dlhodobo potláčať negatívne emócie, raz sa to určite nejako prejaví. Rizikom je, že sa zložíš v nevhodnej situácií či niekomu nechtiac ublížiš. Aj chorobu si môžeš privolať. Ako máš od toho ďaleko, ti nikto nepovie. Každý znesie toho inak. Nehľadaj svoj strop, ale snaž sa to riešiť už teraz. Niekomu pomáha sa vyrozprávať/ vypísať, inému ponadávať, ďalší ide zrelaxovať niekde mimo ľudí...

lintu
20. aug 2020

@zuzanka.zuzu prečo denník nie?

andreatytler
21. aug 2020

Poznas toto forum? Ak nie, pouvazuj ci chces napisat svoj pribeh a svoje problemy sem na forum. Zda sa ze mas toho uz aj tak dost, nepotrebujes hlupe komentare a ustipacne poznamky ktore si tu ludia niekedy nevedia odpustit.
Ale ak myslis ze si dost silna, a budes vediet ignorovat hlupe reci, tak urcite sem pis. Je tu uzasna komunita zien, ktore mi uz vela krat pomohli a som velmi rada ich spolocnosti.
Alebo sa radsej opytaj niektorej z tych co sem uz prispeli ci im mozes poslat sukromnu postu.

seblicek
21. aug 2020

Psychické problémy často prepuknú do zdravotných a to nie je nič príjemné, treba to vypustiť, len si vyber niekoho komu sa s tým zdôveríš, niekoho komu veríš 🙂

bembulka
21. aug 2020

Ja som na tom rovnako,najradšej by som niekam utiekla😭😭😭

renoarik
21. aug 2020

z mojej osobnej skúsenosti, určite áno, máš zaděláno na zrútenie, na chlapa neber ohľad a rieš to okamžite, ide o teba... z týchto vecí sa ťažko vyhrabáva, keď sa už udejú

halabolka
21. aug 2020

Z vlastnej skusenosti poviem, ze nikdy neber ohlad na to, co ti povedia ini, v tvojom pripade tvoj muz. Ak sa citis zle a potrebujes sa vyrozpravat, chod ku psychologovi. Muzovi to bud oznam ako hotovu vec alebo mu o tom ani nehovor, ked bude mat hlupe poznamky, proste sa tvar ze sa ta netykaju. Nerob si vedome zle len kvoli tomu, ze muz nie je empaticky a nechape to. Mysli v prvom rade na seba. ked bude dobre tebe, bude dobre aj ludom okolo teba.

ajka0207
21. aug 2020

Ak sa naozaj nechceš nikomu vyrozprávať, tak mne pomahalo povedať/napísať to sama sebe, ale nahlas. A ak budeš písať, tak to proste vždy zmaz, spal, zahod, zlikviduj.

andreatytler
21. aug 2020

Aj mne pomohlo ked som si myslienky pisala ked mi bolo smutno ako vravi @ajka0207. Ziadne komplikovane vety... len to co ma napadlo alebo ako som sa prave citila. Ale ja som nemala potrebu to zmazat alebo spalit. Naopak ked som to videlai na papieri akoby uz toho nebolo tolko v hlave, akoby to uz nebolo sucastou mna. Asi je to smiesne ale tiez mi to dobre padlo ked som videla zapisanu stranku lebo mi to prislo ze som ten cas len tak nezabila plakanim alebo smutenim. Kazdemu urobi dobre nieco ine.