Zrazu mám akné a neviem príčinu

engynka
26. feb 2021

Prosim poradte mi z coho by som mohla mat a ako liecit alebo co pouzivat na akne.
Vysvetlim, posledne tri tyzdne sa mi zacalo na chrbte vyhadzovat akne, velke zapalene bolave pupaky. Jeden sa zahoji a hned dalsie dva. Tiez mam pocit, ze aj celo sa mi zhorsilo. Plet mam zmiesanu, takze celo som vzdy trosku mala, ale nic strasneho. Nikdy som s tymto nemala problem.
Ziadne zmeny u mna nenastali, ziadne lieky, zmena jedla, ziadna dieta, ziadne hormonalne zmeny, prostredie som nemenila, stres nemam, necitim sa choro, neni som unavena, proste ziadna zmena u mna nenastala co by to mohlo vyvolat. Mam vyse 30 takze ani puberta to zrejme nebude 🙈😂
Poradite z coho by som to mohla mat? Resp aj co by som si na to mohla davat? Rada by som nasla pricinu nie len patlala na seba desitky kremov. Som si ista, ze to musi suvisiet s nejakou zmenou v tele ale nijake zmeny ako som popisala vyssie som nemala.

1aduliatko1
26. feb 2021

aj mna to zaujíma, tiež to teraz mám ☹ na tvári nič a na chrbte (pleciach) sa mi robia

engynka
autor
9. mar 2021

@1aduliatko1 asi nam nikto neporadi 😢 kazdopadne kupila som La roche posay radu effeclare a nevidim zlepsenie zatial.

evora
9. mar 2021

Kolko mas rokov? Okolo 30 sa veľa ženám objavi hormonálne akné. Skus počítať na nete. Mne sa to tiež stalo, celu pubertu a cca do 30 pleť ako bábätko a potom zrazu zmena. Ja mam problematickú oblasť na spodku lic a čelo 😞 skúšala som diéty, maste od kožnej, ale zrejme to naozaj budú hormóny, lebo najhoršie to mam pocas menzesu a pred. Zvyšok mesiaca relatívne ok. Tiez by som bola vďačná za rady, ako s tým ostatné zeny bojujú. Ja uz sa pomaly zmierujem s tým, ze to takto zostane

1aduliatko1
10. mar 2021

@evora ja práveže na tvári nič...len na ramene sa mi robia také riadne bomby ☹ a sranda, že len na jednom, na druhej ruke vôbec nič

engynka
autor
10. mar 2021

@evora ja mam 33. Mam jedno dieta takze myslim ze hormonalne som pomerne velku zmenu uz prekonala pred dvomi rokmi. Alebo fakt uz nastupuje stranutie 🤷🏻‍♀️ Ano ored menzesom som aj ja vzdy bola ciltivejsia na toto ale bola to otazka par dni. Toto je rovnako cely mesiac
@1aduliatko1 napada ma ci by si to nemohla mat z kabelky. Ze sa ti viac sucha o rameno a tym padom aj viac poti dana strana.