Ahojte. Zaujímalo by ma koľko ste sa zotavovali po prirodzenom pôrode? Ja som len pár dní po pôrode väčšieho bábätka, no trápi ma či je všetko ako má 😞
Mám problémy s vyprázdňovaním - moč mi síce neuniká (nevšimla som si), ale na wc vôbec neviem ovládať jeho prúd alebo to zastaviť... stolicu som ešte nemala a desím sa tej chvíle keď už fakt budem musieť. Šitie okolo konečníka bolí aj keď ležím, otáčam sa v posteli, stojím, chodenie a sedenie ešte viac, dotyk ani nehrozí 😞 kedy sa to začne dávať do normálu?
Ja som sa tiež dosť dlho zotavovala po prvom pôrode. Šitie bolelo len trochu, ale tiež som sa bála ísť na wc. Mne dali ešte v nemocnici čipok. Bez stolice by ma nepustili domov. Potom to už bolo lepšie. Úplne fit som sa cítila po 3 týždňoch. Malý mal 4 kg. Po druhom pôrode som bola fit po 2 dňoch. Neskutočny rozdiel.
po prvom pôrode tak býva...tiež som bola dosť slabá, po cca 3-4 dˇmoch to bolo OK....po treťom pôrode som mohla rovno stať a odísť domov... tak isto prirodzený pôrod bez akýchkoľvek oblbovákov...
@lulu0123 myslíš že si môžem dať normálne do jedla čistú vlákninu (psyllium) ? Ako ak by to nepomohlo určite budem pýtať radšej tie čípky 🙂 a z cikania som zostala tiež vystrašená, ale dúfam že ma to tiež prejde za pár dní 🙂
@martinka13 @deti95060810 no prvý pôrod je určite najhorší, malý mal trochu cez 4kg, tak verím že druhé už pôjde lepšie 😃 snáď sa teda začnem o pár dní dávať dokopy aj ja. Hlavne zospodu, lebo ten akútny nedostatok spánku čo mám mi až tak nevadí 😊
Ja som sa zotavovala pri prvom porode velmi dlho urcite niekolko tyzdnov, bola som poriadne zosivana zvonka i zvnutra a dcera mala 3,900 a tiez som sa bala vyprazdnovania ale uz v nemocnici po dvoch dnoch som musela ale zakazdym som sa vzdy bala koli tym zosivancom....druha dcerka mala 3400 zosivana uz malo a dokopy som bola za par dni....kazdy porod je iny, u mojej mamy som zasa ja ako tretia bola najhorsi porod
Ja som ako ty, ani lezat ani sediet, chodenie a statie nocna mora...dotyk ani nahodou, stolica bol porod,starostivost o babo tazka. Oplachovala som repikom a betadinom po kazdom wc- esteze som rodila v lete😂 ako tak to bolo v pohode po 7 tyzdnoch...a to som si myslela, ze ake to bude super, ze lepšie ako po sekcii a tudle😡 ale zazitok ten mam do konca zivota💞
Ja som nemala vacsie babatko a to co popisujes som som ani nemala...nejaku hodinuku mozno po porode (ako odoznela epi) som bola relativne ok... unava ano, krvacanie ano, ale bolesti ziadne...mala som jeden vnutorny a vonkajsi steh v mieste kde som sa natrhla,ziaden.nastrih, porod bol vakuovy
Moja dcérka mala necelé 4 kg a išla von ťažko, čiže ma dosť potrhala, šitie bolo vonkajšie aj vnútorne... Prvý krát som si mohla normálne sadnúť po cca 6-7 týždňoch, keď sa to vnútorné šitie vstrebalo. Inak, ja som prvé týždne ani normálne chodiť nevedela, jednu nohu som akoby ťahala za sebou, tú, na ktorej strane má viac šili. Treba počkať.. pokiaľ samozrejme nemáš infekciu a tak, časom sa všetko zahojí.
V Humennom tak varia že na stolicu by si poletela do hodiny z toho jedla čo by ti dali jesť.
@rik01lulaka @zuzka102 takže šestonedelie sa mám ešte na čo tešiť 🙈 ale aspoň že sa to dalo dokopy, ja už som rozmýšľala čo idem robiť keď budem cely život nosiť vložky a používať čípky 😂
Oplachujem stále, mám na ranu sprej Aqvitox (pôrodná asistentka odporučila) tak sa to hojí asi dobre, bez zápalu. Len tá bolesť je nepríjemná a obávam sa že sa mi urobil nejaký hemoroid 🙈
Daň za rodinu asi... 🤷🏻♀️
@nikiki29 ja som to dokonca mala aj zapalene a bakteriu ecoli...a este sa mi to aj natrhlo tak sa to cele predlzilo...
3 tyzdne
@rik01lulaka a čo si si na to dávala?
@darkdarka muz mi kupil cocatridinu a inak repik a po kazdom wc betadine
@darkdarka cicatridinu!
@rik01lulaka tak ja som už vyfasovala antibiotiká
Tak po troch hodinach som behala v pohode na wc a tak, ale sadla som si bez bolesti asi po troch tyzdnoch 😏 ale tak pan doktor si dal zalezet na siti len kym sa to zhojilo tak to trvalo. Inak po kazdom wc flasa od rajca s teplou vodou a tym sosacikom a pekne to umylo dole vsetko.
Hlavne vela pit a vela vlakniny nech ide stolica lahko.AK to nepojde,vypytaj si na prvykrat cipok.Mne ho dali ked nebola na 3.den ale nakoniec som to zvladla bez neho.A co sa tyka toho cikania.Aj ja som to mala,bola som z toho upne vydesena,ale po par dnoch to same preslo.