Ahojte. Posledné týždne som KO… Dostala som boreliozu. Beriem kopec ATB a veľmi dlho, až mesiac… Do toho masívna candida samozrejme a aj enterokok zospodu (beriem probiotiká, ale darmo)… čiže mám k ATB na boréliu aj Fluco Sandoz perorálne, macmirror + gynazol zospodu… mám fakt strach, že z toľkých liekov ma vypne… a to svrbenie a pálenie zospodu 😥 Ach….
@panelacikova mliečne sa nesmú? Praveze gynekológ mi odporučil jogurty s laktobacilmi konzumovať
... gynekologicky BORAX glycerin zarobeny z lekarne na potieranie, zabera okamzite (mna zachranil v rizikovom tehu omnoho viac ako vsetky ATB dokopy)
autorka: mám na mysli sladké mliečne výrobky. sladké jogurty, sladké mlieko, sladké syry... sladkú čokoládu, atď. obmedziť cukor čo najviac, ono totiž candidy ho milujú... ja som si prešla silnou ATB liečbou v rokoch 2014/2015 presne pre boreliózu, preto mám dosť namakané stravovanie v danej dobe. 8 mesiacov som sa prakticky ani nedotkla mlieka. jogurty len ojedinele... no bola to ťažká doba. držím palce...
@zzzuzzzu na predpis?
@panelacikova biele jogurty by ale mali byt ok, či? Sladené jogurty nejem, ani sladkosti, ale zas ovocie papam… ryžu a zemiaky tiež k masku… pečivo nejem vôbec
autorka, biele ale nie sladené. lebo máš napríklad activiu sladkú a potom len activiu klasickú bielu. alebo smotanové biele jogurty, tie obsahujú cukor. proste kyslé jogurty.
@panelacikova jasne chapem ta.. a čo ovocie?
ovocie ja ani veľmi nejedávam. asi len s mierou, lebo tiež obsahuje veľa cukru, otázka znie, ktorý ten cukor majú tie beštie rady :( toto už fakt neovládam. ja som vtedy prestala s mliečnymi a s čokoládou. keď už, tak trošku horkej som si občas dala.
@panelacikova a čo si vlastne papala? A ako dlho?
Neprehanaj.Ked nebudes jest cokoladu za chvilu to prejde.Keby sa mala zosypat kazda co ma candidu😀
Uzivaj probiotika.
autorka: chlieb, maslo, zeleninu, pila som nesladené čaje, vodu. obedy normálne. polievky v pohode, aj keď boli krémové. aj sviečkovú na smotane, to ťa nezabije. šaláty napríklad (zeleninové)... len som si proste "odpustila" mlieko úplne no a sladké mliečne výrobky a čokolády 🙂
počas ATB som si občas dala toto:
https://www.prezdravie.sk/zdravie/enterosgel-de...
pretože odvádza z čriev toxíny, ktoré vznikajú aj tým, že baktérie odumierajú a vyplavujú sa z tela. tento gél tomu napomáha...
samozrejme, nepoužívala som to denne, pár dní, potom pauza, zase pár dní.... popri tom probiotiká, to je jednoznačná samozrejmosť.
@drzaopica to je ale riadna hlúposť...
vysadila si absolútne mliečne výrobky a sladké?