Zobudila som sa s teplotou

11. aug 2022

Ahojte. V noci som sa zobudila s teplotou mala som 38,3 vsetko ma bolelo a trochu ma pobolievalo hrdlo, na hrdlo si davam dorytricin a na teplotu som si dala nurofen. Dnes mi je stale akosi naprd, boli ma chrbát aj zaludok ale tak od chrbtice to citim. len sa potrebujem do zajtra z toho dostať odchádzam pracovne do zahraničia ake rady odporúčate? Vdaka.

palicka
11. aug 2022

Urobiť si COVID test. Žiaľ, v okruhu známych presne s takýmito príznakmi. Len test bol pozitívny až o 2 dni

autor
11. aug 2022

@palicka keď neexistovali covid testy ako sa liečilo?

babovka2321
11. aug 2022

No, liecilo sa podla toho, co si predsa mala ;) takze si sprav test a neprispievaj k roznasaniu.

ciusinka
11. aug 2022

Aj pri Covide sa lieci podla priznakov - zrazat teplotu, lieky na hrdlo/nadchu/zaludok..Pripadne ak to nebude prechadzat, ist k lekarovi, ci netreba ATB..Ide ale hlavne o to, ze ak mas Covid, tak je jasne, ze pracovne do zahranicia nepojdes, aby si to dalej neroznasala..

silvusa123
11. aug 2022

No neviem či sa dáte za deň dokopy pokiaľ ste mali teplotu .. mne na teplotu pomáhala studená sprcha ale pokiaľ som sa nevedela postaviť z postele aj dva tri dni tak sprchu som si nedokázala dať ..keď som bola menšia spravili mi cibuľový sirup a brala som Paralen bohužiaľ teraz mám intoleranciu na paracetamol tak teplotu liečim jediné tým že na seba nahádžem všetky paplóny čo doma máme a potím poprípade ATB ale tie vám začnú zaberať na druhý tretí deň .. prajem skoré uzdravenie

palicka
11. aug 2022

Tak liečia sa príznaky, ide najmä o to, že pokial je to COVID, zbytočne by si nakazila x ľudí. Ale podľa reakcie je to asi zbytočné riešiť, evidentne ti to je jedno.

nika23t
11. aug 2022

Presne teouo priznaky mala svokra a bol to Covid. Skóre uzdravenie prajem. A hlavne sa liečiť zodpovedne.

nevenka
11. aug 2022

Ja som tehotna a pred tyzdnom som sa zobudila na to, ze mi je sialene unavene a zle od zaludka, ale vecer som vyjedala take slane krekry, dost mastne, ze to asi z toho. Este som sla k lekarovi na odborne vysetrenie. Cestou v autobuse som sa skoro povracala, a to uz som nejaky ten 17-18tt., to uz nezvykne mi takto byt. Domov som sa uz ledva doplazila, zacala ma boliet hlava a vyskocila teplota, krize a podvozok, som myslela, ze idem rodit uz...😪. Zacalo ma palit v hrdle a v nose,...Taketo priznaky som mala aj v aprili pri covide, spravila som test teda a pozitivny. Este ze som mala vsade respirator, v buse, u lekara a vo vytahu v bytovke. Bolo mi tak zle 3 dni, ze som si musela davat Paralen, aby aspon trosku som sa mohla postarat o deti.
Ale ak si myslis, ze NACO TEST, tak TI VELMI PEKNE DAKUJEM ZA VSETKY TEHOTNE (co nemozu skoro ziadne lieky!!!) A MALE DETI, dieta mi malo z covidu NEZRAZITELNE HORUCKY, 40,2 stupna 3 DNI, skoro som s nim skoncila v nemocnici. DAKUJEM, ze to ROZNASATE, LEBO VSAK JE TO LEN SOPLIK!
A pisem to velkymi pismenami, lebo som nasr*ta uz, lebo ani blby respirator si nedate.

tara42
11. aug 2022

@nevenka to, ze to neni len soplik pochopi len ten, kto mal tazky priebeh, pracoval s pacientami alebo komu na to zomrela blizka mlada osoba ako mne. Ostatnym bohuzial nevysvetlis ... ja len dufam, ze ostane doma lebo dozajtra sa nevylieci aj keby to covid nebol.

autor
11. aug 2022

@nevenka dokym nebol covid existovala iba chrípka a angina .. a tie isté príznaky aj pri tom... Naloniec som bola na pohotovosti kde ma otestovali a som negatívna a ide o angínu ale vdaka za úprimne rady ..a k teme covid sa nebudem vyjadrovat prekonala som ho 3x a ani raz som nevedela ze ho mám.. pekný den

katulienkax
11. aug 2022

@nevenka co sa rozculujes, ludia su taki odjakziva a vzdy taki budu, musis sa chranit predovsetkym ty. Vidis a ten respirator ti bol aj tak na figu 🙂 ked si sa napriek tomu nakazila, hlavne ze buzeracia na kazdom rohu

palicka
11. aug 2022

@katulienkax nie, buteracia. Ona, zial, doplatila na to, že niektorí napriek tomu, že sú chorí, nedokážu riť pritlačiť ku stoličke. Milá autorka! To, že máš angínu a barz aj čerta znamená, že do zajtra nebudeš Ok. Takze polial Ti komplikácie pri angíne nevidia, kašlem na to, Tvoje zdravie. V tomto som sebecky. Nie, ani angína nám obyčajným a normálnym nechýba! Takze verím, že použiješ rozum na to, na čo máš a ostaneš doma!

tara42
11. aug 2022

Ty si mozno nevedela, ze ho mas ale niekto so slabsim organizmom na to zomieral. Ale to ti zrejme zily netrha, ved ty si ho bez komplikacii prekonala ako si sa vyjadrila.

nevenka
11. aug 2022

@palicka dakujem, za mna si odpovedala
@autorka rob, ako myslis, ja verim, ze kazdeho to dobehne raz a si mozno potom uvedomi. A s takym, akoze ked nebol covid, ze existovala iba chripka a angina, na mna nechod. Trosku som z odboru, specifikovat nebudem, tak mi ale dovol sa nad tymto len ironicky pousmiat.

Robte si, ako uznate za vhodne, len uz som dnes musela vypustit paru. Kazdeho si to raz najde, v nejakej forme. To, ze si prekonala covid bezpriznakovo a dokonca 3x, no, co na to povedat, mala si blbe stastie. Ini take stastie nemali. To Ti ale nevadi, vsak v pohode, ked sa nejedna o Teba. Akym metrom meriame, takym nameraju aj nam, to je asi tolko, co by som k tomu este povedala.