Znova akné po liečbe Isotretinoinom

nikijezikova
26. dec 2024

Ahojte .Je tu zena ,ktorá brala na akne isotretinoin (roacutane,beloretin ...) a akne sa jej vratilo?
Ja som brala lieky 5 mesiacov najnižšiu dávku, liečbu som musela ukončiť o mesiac skôr nakolko bol koniec ju a a ja som chytila silnú alergiu na slnko........ pleť sa mi nádherné vycistila ale trvalo to max 2 mesiace ,od septembra sa znova začalo akne zhoršovať a teraz v decembri mam akne asi ešte horšie ako kedykoľvek predtým a som z toho zúfalá.
Ak sa vám znova objavilo akne ,podstúpili ste liečbu znova ? Po akom dlhom čase? Dakujem

kvetka404
26. dec 2024

Ja som mala liečbu 2x, prvý raz 6 mesiacov, potom 6 mesiacov pauza, druhý raz asi 4 mesiace a potom som mala viac menej pokoj. Asi po roku sa mi stalo, že som sa raz hrozne vyhádzala, vtedy som si zohnala na vlastnú päsť jednu krabičku a stačilo pár dní užívania. Je to asi 10 rokov, odvtedy mám krehkú pokožku, každá ranka, každý škrabanec sa mi dlho hojí, už by som znova do toho nešla. Funguje to aj z vonku, keď si vyrážku natrieš priamo tým olejom z kapsule.