Dobrý deň, mám zníženú funkciu štítnej žľazy a beriem tabletky pár rokov, idem na kontrolu až o mesiac ale od kedy sú horúčavy cítim v krku akoby niečo ja ani opísať poriadne neviem také mierne dusenie a keď vykonávam fyzickú aktivitu alebo idem do obchodu pešo tak ledva dýcham a tlakuje mi pulz až v hlave ale veľmi silno a úplne červená som, či máte niekto skúsenosti, iba tento rok to pociťujem.
Ďakujem za odpovede.
@unicornlady asi mám 100 lthyroxin
@unicornlady alebo mám prestať užívať? Sama neviem keďže až v auguste idem k lekárovi
zaujímavé, lebo ja štítnu žľazu už nemám a užívam 112-tku
určite nie prestať užívať len tak, to by zase bol veľmi prudký pád a mohlo by ti to spôsobiť veľké problémy
neviem, nedá sa ti skúsiť tam dovolať, že súrne potrebuješ ísť skôr, lebo ti býva veľmi zle až kolapsovo?
@unicornlady aj tam zajtra zavolám, ďakujem pekne
@nattinatta pridaj sa do facebookovej skupiny “hashimoto, štítna žľaza” Je tam veľa ľudí s touto chorobou, s veľa skúsenosťami.
nespomínala, že by mala hashimoto
inak skupina nás "štítniarov" je aj táto:
@unicornlady to je skupina kde sú ľudia čo majú problémy so štítnou čiže hyper, hypo, hashimoto a ďalšie
@nattinatta určite nevysadit pretože z takej dávky ísť na 0 by bol sok na telo a štítna by sa ti zas zblaznila
@nattinatta ja som toto mala tiež
A Nemáte problém aj s tým keď jete že sa Vám zle prehtuje alebo keď ležíte Vám nič nezavadzia na krku ???
Lebo ja som mala toto iste a nakoniec som musela ísť po 5rokoch užívania tabletiek na operáciu
@gvenduska ano v poslednej dobe keď ležím cítim niečo v krku, a prečo ste museli ísť na operaciu?
@nattinatta tlači vás to či???
Prečo zväčšovala sa mi a tabletky nezaberali krk opuchal
A keby som nešla mala by som problém s dýchaním prehltovanim a mohla som sa zadusiť
@gvenduska len keď je teplo, a cítim niečo v krku ale až také ťažkosti mi nerobí a keď sa ochladí v tedy všetko v poriadku, ale v pondelok som už objednaná k lekárovi som zvedavá
Môže byť, že sa ti činnosť štítnej o niečo zlepšila, a dávka tabletky je ti vysoká