Prosim o radu co s vlasmi - lupiny rozstrapkane konceky (striham ich asi dvakrat mesacne) rednuce vlasy lamave a suche vlasy ... cim to je samponom mineralmi vo vode ... fakt som uz zufala nejake babske recepty ? Ci dobry sampon ?
@simik14 mne velmi pomohol kokosovy olej od Bioplanet, je bio, tie dmkove a pod.boli ine. Robila som si zabal fakt raz do tyzdna, neskor raz za dva, teraz raz za mesiac. Vlasy si vrlecer cele obalim kokos.olejom,aj pokozku hlavy,dam na to mikroten.sacok a na to uterak.Takto to mam do dalsieho rana a rano umyjem. Uz po prvom pouziti som videla rozdiel. Ak ti este mozem poradit,daj si na vankus este stary uterak a spi tak :D nech neomastis obliecku.
@spisanka prosím, kde predávajú ten šampón
@bonaqa2013 ahoj,predavaju ho asi len kadernicke salony ,lebo v nijakej drogerii som ho nenasla,nasla som ho aj na internete,skus popozerat ci niektore kadernictva v tvojom okoli ho nepouzivaju..mne ho znama nosi z PP,ale vobec neviem z ktoreho kadernictva,Mam sampon,kondicioner a aj olejcek,na vianoce zvyknu mat akcie,lebo inac je dost drahy..ale staci ho dat len trosicku takze ta nevyjde az tak draho,prvy som mala na poskodene vlasy a teraz mam na objem.
skúste hennu. ak vám nevyhovuje žiadny odtieň, existuje aj bezfarebná. regeneruje výborne.
@spisanka ahoj ja som si objednávkala šampóny a všetko ohľadom vlasov od značky Matrix z parfums.sk http://www.parfums.sk/search.asp?exps=matrix
@daduska132 vdaka,som si pozrela stranku a za super ceny sa tam daju kupit sampony. 🙂
@simik14 s vlasmi treba zacat s tym, ze co papas a dodrziavanie pitneho rezimu. to je uplne prvorade. velmi casto diety donicia vlasy. alebo ak prejdes na nejake jednostranne stravovanie, co je teraz tak v mode. az potom vlasova kozmetika. vlasy nefenovat, ak su dlhe tak cesat vlhke, nie suche, kefou so zaoblenymi koncekmi alebo diviacimi stetinami. pouzivaj leave-in kondicioner pred kazdym cesanim. umyvat len 2x tyzdenne. robit vyzivne zabaly.
mne tiež veľmi pomohol Bioplanet. Roziel vo vlasoch je poriadne viditeľný. Vyskúšaj ho🙂
ahoj, ja som mala to iste, ale kvoli znizenej funkcii stitnej zlazy, ale co mi pomohlo- keratin na vlasy a masky, ktore mam na hlave aj tri hodiny, ked sa da, pravidelna navsteva u kadernika ( kazde tri mesiace ) a nefarbim si vlasy...a pouzivam obycajny sampom- hand and sholders proti lupinam...
@luvika ahoj pomaha to aj na tie lupiny?
@malinka158 ano...kokos.olej ma aj antibakterialne ucinky, protiplesnove a zaroven suchu pokozku vyzivuje. Cize za seba mozem povedat, ze mne pomaha...
@luvika a ten zabal co si si robila si davala cisto len na vlasy alebo aj priamo na pokožku?
@malinka158 uplne po celej dlzke vlasov a aj na pokozku. Pockaj, skusim pridat fotku, ako ich mam teraz po cca 4 mes.zabalov.
@malinka158 tak taketo..a boli fakt znicene, suche, aj pokozka supinata...a teraz v pohode myslim.
@aredhel ja ich vzdy zacnem od koncekov a stale vyssie a taham po celej dlzke po pramenoch...potom urobim hore taky uzol z vlasov,dam na to sacok,uterak a do rana mam...ividis,ake budu hebsie,lahsie rozcesatelne a vonave. Ked si budes umyvat, 2x samponom a kondicioner daj uz len do koncekov vlasov. A na konci si ich oplachni studenou vodou.
@luvika ja mam teraz tiez presne taketo suche vlasy a hlavne konceky. urcite vyskusam tiez 🙂 dakujem
@simik14
Podla mna je zaklad jedlo, pestra strava.. preto mam vzdy v tehotenstve najlepsie vlasy : )
Potom mojej Mamke pomohol velmi Revalid - vyzivovy doplnok
A s henou nesuhlasim, lebo ked som ich mala fakt ze zle, ked som zle jedla, tak som po hene mala vlasy ako slamu, des a hroza, a to som si ju pred tym tiez pochvalovala.
@ivkadracova henu neodporuca ani kadernicka, vraj docasne mozno da pocit ze pomaha, ale v konecnom dosledku presny opak...neviem, neskusala som. A inak suhlasim s tou stravou, ja si robievam teraz miesto ranajok smoothie, ovocie-zelenina-do vsetkeho vzdy hrst baby spenatu a limetku ci citron...jednak citim viac sily a energie ajednak to vidiet na vlasoch, pleti. A veeela vody. Som si stiahla super apku Pitie vody a mi to vzdy zapipa,ze sa mam napit podla vypoctu z vahy a vysky 🙂
@luvika vidis, takze strava sedi .. ale zas nevedela by som pit podla aplikacie, nechavam to na pocit/prirodu. A kolko tak dokopy vody vypijes? Pijes aj nieco ine? Paradoxne cista voda moze dehydrovat, lebo odplavuje soli z tela. Take pivko tiez vlasom neuskodi ; )
@ivkadracova no ono ta aplikacia ti pipne ako si nastavis...ja mam raz za hodinu, ale ked som smadna, napijem sa a tuknem v aplikacii "poharik",a prirata mi to. Zaznamenava aj cas, aj mnozstvo. Je to super, pijes podla svojho pocitu, ale minimalne raz za hodku aj ked nestihas, ta to upozorni. Takto mam prehlad, aky mam pitny rezim. Mne na moju vahu vychadza 2,244l denne, ale vypijem vzdy medzi 2,5-3 l niekedy :D a ano, pijem len cistu vodu, sladene mi nechuti, smoothie neratam ako napoj a caj neznasam vobec..aj ked obcas sa prinutim nejaky zeleny aspon rano :D nooo a pivo, kto lubi nech si podla chuti da, je ho nemusim :/
@simik14 strava je základ, dostatok vitamínov, k tomu suplement - pivovarné kvasnice (Pangamin), za studena lisovaný makový, ľanový a konopný olej - na striedačku, denne 1PL, henna ako zábal raz mesačne, je to pre vlasy hotové požehnanie..neviem, prečo ju nejaká kaderníčka neodporúča, snáď len aby neprišla o biznis 😀 Ja hennu pravidelne používam už roky a nepotrebujem podstrihávať končeky, vlasy mám pevné, zdravé a krásne sa lesknú. Treba poskúšať viac výrobcov, nie je henna ako henna. Kaderníčku vidím tak dva krát do roka, keď tomu chcem dať nejakú formu. Inak, tie zábaly z kokosového oleja sú tiež fajn. Dobrý je aj kolagénový gél. No a kvalitný šampón samozrejme.
Argánový olej
@simik14 Ahoj mne kamoska poradila sampon BIolage od Matrix a som s nim neskutocne spokojna,Niekedy som si vlasy umyvala kazdy druhy den a teraz raz za 4 dni a su v ovela lepsom stave ako kedysi,nemenila by som ho ani za nic.