Zničené platničky v driekovej oblasti

bobulka34
15. máj 2014

Nemate niektora za sebou operaciu - vymena platnicky? Aka je vasa skusenost. Asi ma to neminie. Existuje nejaka ucinna liecba, alebo novinky v tejto oblasti. Popripade nejake alternativa s ktorou mate skusenost. Za kazdu radu budem vdacna.

ellca123
15. máj 2014

manzel ma 3 operacie platniciek,ale pred 10rokmi,
vtedy to len vyštikali von a ostala vlastne kost na kost - bez platnicky,
manzel je ZTP ale normalne chodi/ma velke bolesti/
operovat sa musel dat -na prvu isiel ochrnuty

vtedy vymena platnicky stala 200 000 sk-davali nejake titanove

dnes neviem

kiki68
15. máj 2014

moj muz mal uplne vytecenu platnicku, cierna na MRI scane,takze cele zle, odporucana operacia. Nakoniec hcodil do Bratislavy-race do jedneho centra,kde mu velmi pomohli a platnicka sa znovu dala dokopy. Vraj sa platnicka moze opat nasiaknut a ulozit na miesto. Vraj je na platnicky vyborna dornova metoda. Moja mama na nu chodi a velmi pomaha. Tiez by ju inak chirurgia neminula. Ja osobne by som do operacie isla len v najnutnejsom pripade,uspesnost je stale taka kolisava.

mimajo
15. máj 2014

ja mam ten problem momentalne, platnicka posunuta a priserne bolesti v nohe - liecenie doma - lezat a prechadzk, ymalo sediet, nic nezdvihat..., lieky proti bolesti a cakat... moze trvat 6 tyzdnov az tri mesiace. odkedy mam mensie bolesti, chodim na cvicenie plus ultrazvuk a elektroterapiu. mam brat magnezium na svalstvo.
ak sa vies postavit na spicky a tak prejst par krokov, tak sa neoperuje (aspon tu v rakusku). iba ked sa vobec nevies hybat, ... vsetci hovoria, ze operacia nie vzdy, teda malokedy pomoze na viac ako rok

kiki68
15. máj 2014

skuste tu dornovku, videla som s tym uzasne veci, fakt to pomaha.

minutka
5. aug 2014

@kiki68 mozes prosim odporucit niekoho konkretneho na dornovku? dakujem

kiki68
5. aug 2014

ja osobne pani Andreu Dunovu,ale ta zije na Morave, ale spytam sa mamky,ze kde konkretne do BA chodi, viem,ze BA Petrzalka,ale neviem meno terapeutky. Pani Dunova ta okrem ludi dava dokopy aj zvierata, lebo su plemena,ktore na platnicky vylozene trpia. By ste sa divili ake su na vet. neurole fofry.