Ahojte dievčatá má niekto takú skúsenosť, že mu na očnom našli znamienko v oku, v zornom poly ? Ja som bola dnes a lekárka ma poslala ešte na jedno vyšetrenie, veľmi sa nevyjadrovala, len na to druhé vyšetrenie sa čaká cez 2 mesiace. Ja mám strach či to nebude niečo vážne, stretli ste sa s niečím takým?
V decembri som bola na očnom . Prvý krát v živote, ale som si povedal že už konečne musím . Našla mi znamienko. Ja som bola z toho úplne nanič. Aj keď mi mudr. povedala, že nič nenasvedčuje tomu, že by to.mali byť niečo zlé. A ona je fakt dobrá 👍Dala mi odporúčanie do neovízie MUDr.Drmotovi. 14 februára som tam bola. Je to v poriadku, ďalší termín o pol roka. Keď to bude OK tak potom pravidelné kontroly 1x za rok.Nestresuj, ma to strašne veľa ľudí.
A mám nové okuliare🙃konečne dôvod kúpiť . V optike je fakt z čoho vyberať.
Moj brat mal,ked bol maly
Ja tak mam znamienka na oku, prišli mi na to náhodou keď som sa chystala na laserovú operáciu aby som nemusela nosit okuliare, kázala len sledovať stav raz za rok
Hocikde na kozi mate znamienka, mozte mat aj na oku, v oku, na sietnici, na kozi viecok atd atd uplne normalne
Kontroluje sa to OCT vysetrenim
@mateson takže sa chodí raz za rok či raz za pol roka na vyšetrenie ? Mńa to CT vyšetrenie ešte len čaká tie čakačky sú najhoršie skoro 2 mesiace čakáš kým sa dostaneš na vyšetrenie.
@taktotedanie tak ano ale človek sa aj tak bojí...
@lubka668 dakujem
@luckasvec dakujem
@zankalh a zmizlo mu to ?
Ale toho sa bat nemusite, mozno to tam mate od narodenia
Len znamienko oskenuju, pomeraju a to je vsetko
Kontrola 1x rocne, ak by bolo vacsie tak kzdy polrok, vysetrenie par minutove bezbolestne
Vobec by som sa tym nezatazovala, viete kolko ludi ichma tiez a ani o tom nevie?
A nie znamienko vam nezmizne, nerobte dramu naozaj
Teraz ma objednal po pol roku, keď to bude v poriadku tak potom už 1x za rok. Ja som sa objednávala 2. decembra a termín som dostala 14 februára. Tiež som mala nervy , ale uvidíš, že to bude OK.
Ja som si to uz nepamatala ako to bolo,tak som mu volala a opytala sa ho na to.
Nasli mu to nahodne pri ocnom vysetreni.Nezasahuje mu to do zorneho pola,tak to nechali tak a raz za 5 rokov chodil na kontrolu do BB
Stretla som sa s tym v zmysle toho, ze so synom musime preventivne kazde dva roky chodit na ocne, aby nam taketo znamienko vylucili. Syn ma ale zriedkave vrodene ochorenie, kedy ma predispoziciu na vznik znamienok aj na neobvyklych miestach. Moze sa to ale stat u hocikoho. Znamienko pozoruju, ak by rastlo alebo nejakym sposobom ohrozovalo zrak, riesia to aj chirurgicky. Nemyslim, ze prezatial treba hned mysliet na nieco zle. Odporucam kupit kvalitne slnecne okuliare s UV filtrom a v klude vyckat na dalsie vysetrenie.