Pekný neskorý večer, ak sú vysoké onkomarkery, musí to hneď znamenať to najhoršie alebo je šanca, že všetko dobre dopadne?
@lelelienka ďakujem 🙏
Sú zvýšené aj pri zápalovych ochoreniach
Určite nie. Na základe zvýšených onkomarkerov sa ani diagnóza nestanovuje. Naviac, nie sú ani špecifické. Predpokladám, že si bola odoslaná na ďalšie vyšetrenie. Držím palce🍀
Presne tak ako píšu ostatní… môže to byť mnoho iných ochorení. Záleží aj od hodnoty onkomarkerov. Ja som tiež mala výrazne zvýšené a nebolo to onkologické ochorenie
Ja som mala zvysene kvoli tehotenstvu. Nasledna preventivka ukaza, ze vsetko je ok.
Ja som mala pred 20 rokmi pri cyste na vajecniku 2-nasobne vyssie. Po opke dokonca 4-nasobne 🤦♀️ O pol roka som uz bola tehotna..
Ktorý onkomarker konkrétne je zvýšený?
@nikiki29 ahoj prepač že ta otravujem .ale chcem sa spytat ako ste dopadli pri zvišeni onkomarkerov ake ste mali hodnoti?tiež mam zvišene a velmi sa bojim že to može byt rakovina lebo mám problem zo žaludkom prosim ta odpiš ak možeš
@pamelaandersom ahoj, žiaľ si už hodnoty nepamätám ☹️ musela by som hľadať v lekárskej správe. Ja som mala nádory na vaječníkoch a endometriózu, nič zhubné sa nenašlo. 2x ma operovali, odstránili čo bolo treba a od vtedy sa to neopakovalo, odbery boli dlhodobo v poriadku.
@nikiki29 ak by ste vedeli najst prosim vas tie vaše hodnoti prosim napište mi.som velmi zufala a bojim sa či ne umieram.mam bolesti žaludka chronicki pankreac a dnes mi prišli krvne visleski a mam onkomarkeri 500.to je velmi vela bojim sa
@nikiki29 ahoj mehnevaj sa že sa spytam ake ste mali onkomarkeri zvišene a ste v poriadku?pitam sa lebo som velmi zufala som tak isto mam velmi viraazne zvisene onkomarkeri a bojim sa
@zuzap33 Ahoj, prosím ťa a to kvôli cyste si mala zvýšené? Alebo v tom čase keď ti ich robili, si bola tehotná? Bola si aj na operácii? Pretože ja mám niečo ako cystu, ktorá narástla a aj zvýšené onkomarkery.
@gabruska1985 ani markery som 3 nasobne vysoke kvoli dermoidnej cyste. Operovali ma, vybrali cystu aj cely vajecnik. O tri mes po operacii som ostala tehotna, syn je uplne zdravy
Ano, nemusi to znamenat len to najhorsie, aj pri mnozstve inych diagnoz mozu byt zvysene, osobna skusenost, ale tiez mi nebolo vsetko jedno.