Zmeny na tele po pôrodoch

evitka3
29. jan 2014

Ahojte, chcem sa popytat, ake zmeny na tele u vas nastali po porode alebo porodoch.
Lebo ja som z toho trochu nestastna, po 2 porodoch sa mi vytvorili na pravej nohe krcove zili aj nad kolenom hore, pred porodom som mala zilu len na lytku, dusevna zmena, som viac nachylna na nalady, mavam niekedy pred nastupom menzesu migrenozne bolesti hlavy, zrak mam trochu slabsi, na lave oko neviem viac zaostrit, asi zial budem musiet nastupit po rodicovskej do prace s povinnou vybavou na pocitac...okuliarmi... no som asi dnes v depke....co sa urobilo s V
asim telom po porode? Dakujem

elina25
29. jan 2014

@evitka3 Ja po pôrode som ako frontový vojak,,,A o tých lentylkách zo striovou polevou pod kobercom pomlčím....

dika
29. jan 2014

@evitka3 U mna najviac utrpela chrbtica, mavam caste problemy s krizami.... Ostatne tak primerane, asi je to normalne 😎

linda20111
29. jan 2014

@evitka3 neviem ci to je len kvoli porodu alebo kvoli tomu ze uz mam dieta, ale ako dusevnu zmenu u seba som zistila, ze som viac citliva co sa tyka deti. Ked vidim ze sa niekto k nim zle sprava, alebo v spravach ze boli tyrane, zomreli pri autonehode, alebo co bolo nedavno ze dietatko spadlo do vytahu tak to ma strasne rozplakalo. Predtym by som takto nereagovala. Co sa tyka telesnych zmien tak mi este ostali 3kila navyse, ale to je len detail..

dasiacik
29. jan 2014

@evitka3
15kg nadváha,ovisnuté vycicané prsia,komplet potrhaná pokožka na bruchu-jazvy akokeby som sa bila s medveďom,strie na stehnách,zadku a nad zadkom,ovisnutá koža na bruchu... 😒

ichbinich
29. jan 2014

Mne sa zrak praveze po prvom porode zlepsil 😲 Sice iba o stvrt dioptrie, ale zlepsil. Ale mam pocit, ze teraz po druhom som zase spiatky, kde som bola...
Na krcove zily mam "najlepsie prdpoklady", takze na pravej nohe uz nejake trochu vystupene su, doteraz to boli iba tie fialove zilky. Ale este ma nebolia, tak na to kaslem.
Inak sa mi zvacsili nohy o jednu velkost 😉
A neustala unava, to hej...
A este mi sediveju vlasy. No dobre, pomaly mam na to vek, ale ja sa vzdy smejem, ze to mam z mojich deti 😀
Naladovost ani tak nie, ako ze stratim casto nervy skor, ako by som mohla... Co ma stve a snazim sa na sebe pracovat...

libad
29. jan 2014

@evitka3 Ja som tiez citlivejsia na deti a to som pred tym vobec nebola a este chrbat ma pobolieva,ale musim povedat ze po porode mi zhustli vlasy a vobec mi nevypadavaju 🙂

klincek
29. jan 2014

@evitka3 ja ked som cakala deti (dvojicky), tak som pribrala len 14 kil a vytesovala som sa, aka budem kocka, ze nejake tehotenstvo na mne ani nebude vidiet..hlupana som bola 😀
výsledok: o cislo vacsie chodidla, metlicky na lavom predkoleni ako stara babka (krcove zily na starobu to istia), brucho jedna hroza (diastaza), citlive prsia, ramena ako zapasnik. bolievaju ma zapastia od presilenia, niekedy chrbat. a mam sialene nalady, nervozna a ukricana som ako nikdy predtym. je fakt, ze na to posledne pomohla Mirena, ale zase som z nej "spuchla", proste mam zrazu tri kila navyse (a naozaj to nie je prezieranim sa 😅), aj ked lekar mi to neveri..ale beriem mensie zlo, radsej som ako-tak v klude a kupim si vacsie oblecenie 😝 ..konfekcna velkost mi poskocila o jedno cislo. a strasne sa potim. aj predtým to nebolo nic moc, ale teraz fakt zle-v strese a v horucavach mam spotrebu 4 tricka denne ☹
a ze byvam na smrt unavena, to je asi normalne-vsetky maminy poznate 😉

klincek
29. jan 2014

...ale jasne, ze by som tie dve potvorky uz za nic nevymenila 🙂 !!!

medvedica1986
29. jan 2014

tak ja som po porode ako iny clovek. tucnejsia samozrejme, ale aj s kruhami pod ocami, navretymi zilami na rukach o velkosti brucha ani nehovorim... a to ako sa mi zmensili po kojeni prsia ma tiez dost zaraza. ale co si najviac uvedomujem je, ze predtym ma len tak nieco nerozhadzalo a teraz stresujem za vsetko a som opatrna ved uz nesiem zodpovednost za cloviecika 🙂

ichbinich
29. jan 2014

Ked spominate chrbat, na ten som uz aj zabudla, lebo ma boli furt ☹
V noci si neviem najst miesto, alebo sa dokonca zobudim na to, ze ma boli chrbat ☹
Rano kym sa rozhybem, tak mi to trva. Moja mama zbehne dole schodmi jak srnka a ja sa drzim krcovite zabradlia a leziem schod po schode 🙄 Uz sa iba divim, ako to bude vyzerat, ked budem mat 80, ze ako budem fungovat...

evitka3
autor
29. jan 2014

Jooj kocky som rada, ze niesom sama, koho trapia vselijake problemy po porode, aj ja som zabudla aj to napisat, ze krize ma neskutocne bolia, neviem vooobec spat na bruchu, len na boku... a este jedna nemenej dolezita vec.... sexualny zivot sa u mna zmenil, k horsiemu, asi som stratila z tolkej starostlivosti o 2 deticky aj chut milovat sa kazdy druhy den, ako by si prial moj manzel🙂🙂

helsinka
29. jan 2014

chrbát ma bolí . . niekedy ráno sa ani z postele neviem poriadne postaviť a migrény . . .príšerné 3 dňové bolesti hlavy . . . po tabletke na migrénu od neurologičky, síce ako tak prejde, ale zas mi hrozne zle od žalúdka, takže ani tak, ani tak . . . ☹

liza2222
31. jan 2014

z mojich prs su mlandravé handry hrozné nevyrovnam sa z tým nikdy