Ahoj...prosím o názory Vás, ktoré majú také isté zmeny na prsníkoch po skončení kojenia...som 4 mesiace po skončení kojenia, teda odsávania mlieka...moja prsia sa viditeľne zmenšili, čo by mi tak nevadilo...zostali ochabnuté ...to tiež by mi nevadilo, ale prsná bradavka ja ako pokrčená koža a bradavka má divný vzhľad, skoro vtiahnutá dovnútra, keď si dám podprsenku dole....ak mi zostane zima, bradavka sa vytiahne...ale koža na prsnom dvorci je skrčená stále...zľakla som sa, či nejde o nejaké ochorenie...ale pred 3 mesiacmi som bola na mamografii a nič mi nenašli...takže predpokladám, že o ochorenie asi nejde...všade sa snažím vyčítať, ako by mali vyzerať prsné bradavky a kedy sa vrátia do pôvodnej podoby ako pred kojením, ale nikde na internete zmienku o tom nemôžem nájsť, prosím má niekto taký istý problém? Alebo mám vyhľadať lekára?
@zaira301 ahoj, ani sa nie je čomu čudovať, že sa prsia zmenia po takom nápore čo si prežili 😀 Ak by sa ti naozaj niečo nezdalo poraď sa s dr. Jediné čo asi môžeme urobiť je spevniť cvičenim. a čo sa mi zmenilo časom je, to, že znecitlivena koža na bradavkach bola po čase zase tenká a citliva ako pred tym 😀 neviem to dobre vysvetliť 😀
@zaira301 ahoj, podla mna Ti to uz zostane. Ja som viac ako rok po kojeni (kojila som rok, potom polroka pauza a zase rok kojenia) a prsia mam trosku ovisnute a bradavky su ine ako predtym. Kedysi som mohla nosit nevystuzene, jednovrstve podprsenky, prip. aj bez, no s prvym tehotenstvom som musela zacat pouzivat viacvrstvove vystuzene, lebo bradavky mi stale vytrcali ako keby mi bola stale zima. A tak mi to ostalo doteraz. A nemyslim, ze sa to nejako zmeni. Ale co by mama nevytrpela pre svoje deti 😀
@zaira301 vzniklo to tym, ze sa zmensili prsniky ale pokozka ostala vacsia ..cize keby sa ti podarilo pribrat do prs, otehotniet napr
ale je mozne ze casom sa to zmierni, ale je to individualne, preto o tom nenajdes nikde nic
pokial si mala mamografiu teraz, tak by tam nemalo byt nic..ale aj tak by som dala tak o polroka aspon somom skontrolovat prsniky, ak aj vtedy to bude Ok, tak potom sa s tym bud zmieris alebo susis nejake cviky na spevnenie, moze to zabrat aj na pokozku, pripadne kremiky
osobnu skusenost nema..este som neprestala dojcit 😀 a ani tak skoro neprestanem 😵
ahojte ...ďakujem Vám všetkým k_a_j_k_a , strapco13, karin1234 aj tebe sisaha - inak aj som sa zasmiala na tvoju odpoveď, že prsia už niekto používal ::🙂))) ...uvidím, asi teda pôjdem k tomu lekárovi...ahojte
@zaira301
ja mam presne to iste, v "kludovom stave" mam bradavky vtiahnute dovnutra a ked mi je zima alebo "pri sladkych chvilkach" samozrejme vylezu a mam tiez nielen dvorec ale aj bradavku taku ako pises "pokrcenu" 🙂
prsniky mam v poriadku, pripisujem to tomu, ze neustále bojujem s váhovými výkyvmi a aj prsia sa samozrejme k tomu zvačšujú alebo zmenšujú ... ja som nekojila ...
...ahoj moon1979 , tak to si ma ukľudnila...ja inak tiež po pôrode som schudla o 30 kg a predtým som mala malé prsia, keď som kojila, tak prsia som mala dosť veľké...teda môže to byť tými váhovými zmenami,ako ty hovoríš...inak hovorí sa, že rok po pôrode trvá, kým sa telo dostane do pôvodného stavu ako pred pôrodom bolo...ale ja už som vyše roka a stále pozorujem na sebe rôzne zmeny...asi sa moc sledujem::🙂)) ...ale čo som sa pýtala známych, tak tí nemali takéto zmeny na prsníkoch a tiež schudli po pôrode....preto som mala aj tak trocha strach, že čo to znamená...a ty si vlastne nekojila, ale bola si po pôrode, či nie? Môže takého niečo byť aj keď niekto moc priberie a potom schudne rýchlo? Fakt nestretla som sa ešte s týmto nikdy...tak díky moc ahojj
@zaira301 zrejme už nikdy... 😉 Ak si myslis, ze by to mohlo nieco znamenat, tak skoč lekarovi, ale tvoje prsia uz niekto "používal" a už to nikdy nebude nový tovar 😝