Zmenšenie prsníkov

nikolakolenikova
16. dec 2013

ahojte, mám 19 rokov a chcem si dať zmenšiť prsia. Momentálne moja veľkosť je F, nemajú tvar a už od detstva ich nenávidím. Obmedzujú ma v športe, v nákupoch oblečenia, vo všetkom. Po dlhom zvažovaní som sa rozhodla, že podstúpim operáciu a dám si ich zmenšiť. Našetrila som si peniaze, a som rozhodnutá. Avšak, prečítala som veľa diskusií, veľa stránok a viem, že najlepšie je ísť priamo na konzultáciu, ale mám ešte nejaké otázky.

1)potrebovala by som nejaké odporúčanie lekárov, kliník. Mestá, ktoré by som prijala sú Bratislava, Pezinok, Trnava, Nitra. Máte nejaké skúsenosti? odporúčania ?

2) Môžu mi ich lekári zmenšiť napríklad na béčka?

3)Ostanú mi jazvy doživotne, alebo sa časom dajú aj odstrániť alebo zmiznú ?

4)Deti chcem mať, ale ak mi zmenšia prsia je možnosť, že kojiť nebudem. Čo to znamená pre moje budúce dieťa? Dá sa nahradiť nejakým mliekom pre deti materské?

5) Ostane mi veľkosť a tvar už navždy alebo by mi mohli napríklad sa po pôrode zväčšiť a pod. ?

6) Dá sa tento zákrok absolvovať aj v lete? (napr. jún?)

za všetky odpovede, rady, odporúčania vám dakujem!

zivika
16. dec 2013

@nikolakolenikova ahoj, sice nemam taky isty problem ako ty, ale uplne ta chapem...tiez mam od detstva nepekne prsia, aj ked nie tak velke, ale nepekny tvar, skarede dvorce a uplne vpadnute bradavky, takze tiez som uz davno vedela, ze chcem ist na plastiku, v mojom pripade modelaciu, ale rozhodla som sa pockat...pokusim sa odpovedat na tvoje otazky...
1. ja sa rozhodujem medzi dr. Raczom a dr. Cervenom...link ti davat nebudem, najst ich je lahke 🙂
2. Zmensit ti prsia na becka mozu, ale mysllim, ze by ta od toho odhovorili, lebo je to velky skok...neviem aku mas postavu a ake cislo sa ku tebe proporcne hodi, ale myslim, ze mensie ako cecka by sa ani tebe samej nepacili 🙂
3. Jazvy ti ostanu dozivotne...neviem ako sa tebe hoja rany, ale su zeny, ktorym sa hoja velmi nepekne, ostane im koloidna jazva...urcite si si uz pozeala fotky, ako vyzeraju jazvy po zakroku, pri zmensovani aj modelacii sa robia rezy v tvare kotvy, takze su viditelne a ak sa nezahoja pekne, nie je to bohvieco...samozrejme sa daju upravit a zjemnit, ale to su dalsie financie navyse...
4. Pravda je taka, ze materske mlieko je pre dieta najlepsie a to je aj dovod, preco som sa ja zo zakrokom rozhodla pockat, chcela som svoje deti kojit, ale aj tak sa mi kojit nepodarilo, prave kvoli prilis vpadnutym bradavkam ☹ materske mlieko sa da nahradit umelym mliekom, sice to nie je vyhra, ale ked to inak nejde...

zivika
16. dec 2013

@nikolakolenikova odoslala som odpoved predcasne, tak pokracujem 🙂
5. Toto je druhy dovod, preco som sa rozhodla pockat...prsia sa ti kazdym tehotenstvom zmenia...aj keby si nemal mlieko, uz len pribratie v tehotenstve a hormony urobia svoje a zmeni sa aj tvar, aj velkost prs...a nie je to pozitivna zmena 🙂 tvar ti urcite nostane dozivotne rovnaky, lebo aj keby si nemala deti, vek a gravitacia urobia svoje...aj doktor na konzultacii ti pravdepodobne povie, ze by bolo lepsie pockat s operaciou po detoch, aby to nakoniec neboli len vyhodene peniaze a potom pojdes na dalsiu opku, lebo zase nebudes spokojna...pocas tehotenstva a tesne po porode sa ti prsia zvacsia a nasledne ti po pripadnom kojeni a po schudnuti splasnu a ovisnu...
6. Na zakrok mozes ist samozrejme aj v lete, len nesmies ukazovat jazvy slniecku a kupat sa...ja chcem ist urcite radsej na jesen, alebo v zime...
nakoniec ti uz napisem len tolko, ze na tvojom mieste by som pockala a isla na operaciu az po detoch, ale na druhej strane, ale je to samozrejme na tebe...ved nakoniec uvidis, co ti povie doktor na konzultacii, lebo ako sama pises, najviac ti da osobna konzultacia🙂 a este ma teraz napadlo, skus ist na kliniku, kde ti vedia urobit vizualizaciu toho, ako by tvoje prsia vyzerali po zakroku, tak sa aj najlepsie rozhodnes, aka velkost bu bola idealna...viem, ze to robia na interklinik, ale urcite aj inde...

adkasmolka
17. dec 2013

ahoj skus si kuknut stranku http://www.novamed.sk/sluzba/46/plasticka-a-est... U nas v BB su the best v plastike MUDr. Cerven a Pikula. Vzdy sa chodi najprv na konzultácie a aj Ta upovedomia, ze po zmenseni prsnikov sa uz nebude moct kojit, pretoze sa odstikava prsna zlaza. Vies najlepsie je to riesit priamo s doktorom, tu na fore sa toho vela nedozvies. Zelam vela stastia, nech to dopadne dobre 🙂

chantilly
9. nov 2014

ahojte damy, prosim vas mate niektora vlastnu skusenost, ze ste absolvovali zmensenie prsnikov a potom mali babatko?

chantilly
9. nov 2014

@adkasmolka ahoj adkasmolka, vies to naisto ze po zmenseni sa uz nebude moct kojit? mne pan Dr. Cerven v BB na konzultacii povedal ze sa po zmenseni a vydvyhnuti mojich prsnikov bude dat kojit , ide o odobratie tkaniva, zlazy ostavaju..