Zmenšenie poprsia hradené poisťovňou

adrianave
5. okt 2012

Máte niekto skúsenosti s preplatením smenšenia poprsia hradeneho zdravot,posťovnou,ja som sa jednej kliniky pýtala na púotrebne doklady,že potrebujem potvrdenie od ortopeda?neviete mi povedať pri akých prípadoch toot potvrdenie vydáva?muselo by mi to nejak ohrozovať chrbticu alebo ako to je?tiež mavam bolestri chrbtice ale či z toho ja neviem,ale velke prsia mi neuveritelne vadia,aj po psych,stránke,aj je to velká záťaž,nie je to moc príjemné.

moon1979
5. okt 2012

@adrianave no mi hovor ... nechapem, ako si niektoré dobrovolne dajú nasadiť implantáty gigantických rozmerov 😖

emily_666
5. okt 2012

dievčatá, aj by som potrebovala menšie 😀 😀 😀

moon1979
5. okt 2012

@emily_666
ja zachvílu môžem v aute deaktivovať airback 😀

locko007
5. okt 2012

Ja sa tiež pridávam, už som pozerala nejaké info na klinike. Ale strááášne sa bojím. Vy už máte aj po 2 detičky. My máme jedno, a mám strach, že ak by sme v budúcnosti mali ešte jedno bábo, tak by sa mi prsia vrátili zase do takýchto rozmerov.

moon1979
5. okt 2012

@locko007 no v tehu sa určite zväčšia a aj keď budeš kojiť ... mňa príšerne svrbia teraz v druhom tehotenstve, niekedy je to fakt o nervy

emily_666
5. okt 2012

@moon1979 čakáš bábo? aj ja, takže teraz riešiť nebudeme, však?

chikitka
5. okt 2012

tak to by som aj ja brala!!! aspon o 2 cisla, a rovno nech ich spevnia, lebo aj ked som kojila len mesiac, na treti den po porode sa mi tak naliali, ze velkost ragby lopta a potom zapal prsnika... a potom sa mlieko stratilo ale prsiska ostali, sice troska sa zmensili, ale fakt iba troska. ostala hlavne natiahnuta pokozka. uplne super. mam 25 rokov a depky, ze v lete nedostanem plavky na prsia a podprsenku kupit je zazrak, ak najdem! neskutocne mi lezu na nervy! odjakziva sli najprv prsia, potom ja... 🙄 baby, co zavidia velke kozy, akoze HALOOO! uzite si tie svoje, lebo mat 1prso vaziace kilo a viac je fakt zazitok.

moon1979
5. okt 2012

@emily_666 ano čakám a kým nemáš vysporiadané to, že už deti nebudeš viacej plánovať, tak až potom sa rozhodovať o takýchto zákrokoch, zatiaľ to význam nemá ...

locko007
5. okt 2012

@chikitka Ja som na tom presne tak isto. A keby som mala problémy len s podprsenkou, ale aj kúpiť si oblečenie z ktorého nevykúkajú prsia je tiež problém. Ja som kojila 8 mesiacov a už je to viac ako rok a prsia sa nepohli ani o kúsok. A ešte mám problém, že v jednom prsníku mám tukový nádor. Len panta je s nimi. Aaaaach.....

locko007
5. okt 2012

@moon1979 Mňa svrbeli tiež, a zostali mi strieeeee! Tak poriadne natieraj.

sissy27
5. okt 2012

@adrianave no síce toto nie je môj problém (ja by som zas brala o máličko väčšie 😉 ) ale toto som našla na stránkach VšZP: Pri úhrade zdravotnej starostlivosti na základe verejného zdravotného poistenia je nevyhnutné, aby poskytovaná starostlivosť bola indikovaná ošetrujúcim lekárom ako starostlivosť potrebná vzhľadom na zdravotný stav poistenca.
Ak je zmenšenie prsníkov indikované zo zdravotných dôvodov, ošetrujúci lekár indikáciu operácie zdôvodní v zdravotnej dokumentácii, odporučí hospitalizáciu na príslušnom oddelení/klinike a VšZP uhrádza dohodnutú cenu hospitalizácie.
V prípade, že operácia je indikovaná z kozmetických dôvodov, nie je uhrádzaná na základe verejného zdravotného poistenia.
takže asi treba zájsť za svojím obvoďákom, on už bude vedieť čo a ako, kam vás poslať na vyšetrenie, atď...

chikitka
5. okt 2012

@locko007 jezis presne! oblecenie... dam na seba nieco, co sa zavazuje po prsiami, a zasadne mam snurku v pasme bradaviek 😠 teraz som jednu taku peknu dostala.. secko sedi, len kozy ne 🙄 aaaaa, masakeeer! a v kazdom tricku ktore nema hlboky "v" vystrih vyzeram este o 10kil vacsia. no jak lachtan 😖 toto nam bolo treba?? sranda to bola ked som mala 15rokov a chalani boli vo vytrzeni. dnes je to strasna otrava!

moon1979
5. okt 2012

@chikitka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 jaaaaaaj prepáč, ale strašne som sa pobavila, hlavne s tým tričkom pod prsia, lebo presne akoby som seba videla 😀

chikitka
5. okt 2012

@moon1979 v pohodeeee 😀 moj syn na mojej hrudi vyzera ako lyzica... hore kopcom 😕 este ze s priatelom sme vyvazeni: ja mam velke prsia, on brucho, jak puzzle 😀 😀 😀
tak sice bolesti chrbta zatial nemam, a chcela by som este babo v buducnu, ale keby mi toto poistovna preplatila, skacem dva metre radostou! a baby: potom hrdo na kupku kozy ven 😀 😀 😀 😀

moon1979
5. okt 2012

@chikitka
vieš ako sa hovorí ... ak sa ti chlap pozerá pri rozhovore do očí, nebodaj si zapamätá ich farbu, zaručene máš malé kozy 😀

monika15
5. okt 2012

aj ja by som chcela :(((((( strasne ale sa bojim u nas stoji 20.000$ ale nejaku cast hradi poistovna...
hruza je to :( vsak ja v obchode ani nekupim :( musim len objednavat z USA a na sk mi povedali ze to su specialne
rozmery ze ich nekupim ani tam :(((((

eemmaa
5. okt 2012

@moon1979 tak mne do oči nekuka v lete nikto 🙂 ale už som z tých pŕs na nervy
@chikitka s tou skutkov to mam tiež ☹

locko007
5. okt 2012

@chikitka Normálne mi z tých tvojich prirovnaní slzy tečú. 😀 😀 😀 A u mňa ešte problém v tom, že riti nemám žiadnej, tak to vyzerá naozaj úžasne.

evickav
5. okt 2012

tak sa pridávam k vám,,, ja som si myslela, že v tehu rastie hlavne bruško,,, hmmmmm omyl 😝 vždy som mala veľké prsia, ale teda teraz to je fakt dielo
tehuľky sa sťažujú, že si nevidia špičky topánok cez brucho, no a ja si ich nevidím cez prsia 😝 teda už teraz mi trochu brušk narástlo, ale prsia stále vedú veľkostne 😀
to prirovnanie puzzle presne aj ja používam, mm brucho ja prsia, no aspoň sa netlačíme 😉 je to vyrovnané
u mňa majú prsia jednu jedinú výhodu a to keď prechádzam cez prechod a ide auto - no asi semafor alebo čo 😀 vždy ma šoféri pustia 😉

evickav
5. okt 2012

a ešte som chcela napísať, že kamoška si dala zmenšiť prsia cez poisťovňu, ale už je to pár rokov - asi 5,,, ja som sa jej na to pýtala a vraj vám môže dať odporučenie ortopéd, neurológ a psychiater,,,

savanah111
5. okt 2012

A ja som si myslela, ze som sama s takymto obrovskym problemom! 🙄 Ja som mala velke prsia vzdy, nejak rychlo som dospela..potom boli obdobia ked som schudla, a zislo mi aj z prs, ale po prvom porode, a naslednom kojeni, si asi viete predstavit,ako tie moje vyzeraju.. 😢 minule som si skusala podprsenku s kosikmi DD a samozrejme, ze mi bola mala. 😖
Uz fakt neviem aku podprsenku si mam kupit, lebo je umenie taku zohnat.. Som z toho nestastna, a kedze som teraz tehotna, este sa mi zvacsili, takze uz mam dobre 5-ky. 😔 Aj muzovi som povedala, ze akonahle porodim, dokojim, zacnem to riesit, a budem sa tolko stazovat, pokym si nieco nevydupem, ale tiez neviem ako to chodi s poistovnami, pocula som, ze ked sa pridruzia aj problemy s chrbticou, a pod. tak by sa to mohlo dat. No neviem, ale tiez mi to ide pekne na nervy. Nemam ani idealnu postavu, ale keby som mala normalne prsia, moja postava by vyzerala uplne inak.. asi tolko k mojim prsiam... 😉

chikitka
6. okt 2012

@evickav psychiater by aj stacil 😀

chikitka
6. okt 2012

@locko007 tak ja mam furt obdobia 10kil dole, 10kil hore. a kozy??? ked dam cislo dole skacem radostou. to preco komercne retazce vyrabaju podprsenky len do 80D??? padaky nesiju??? 😲

ivulik413
6. okt 2012

ahojte, presne takéto problémy trápia aj mňa - podprsenky nie je kde zohnať, všetko nesedí a bolí chrbát o plavkách len snívať, všetko vyťahané. No aby to poisťovňa preplatila musíš mať potvrdenie od ortopéda, že ti to ničí chrbitcu alebo psychológa, že máš z toho traumy a potiaže v živote. Po tomto odporučení dáš na poisťovnu a uvidíš. Pozerala som však cenník plastiky a vymodelovania a cca 2000-3500 eur to stojí napr. v Pezinku aj BA. Len už treba mať doriešené či deti - lebo výsledný efekt sa zničí. Tiež treba rátať s tým, že nebudete niekoľko mesiacov zdvíhať nič ťažké. Dva týždne sú doma na PN, inak na klinike 3 -4 dni. Stojí to aj za riziká v tom spojené. Ja určite pôjdem len čo malá trošku podrastie aby bola ľahšia starostlivosť a pomoc s ňou doma.

locko007
6. okt 2012

@chikitka Ja som hľadala podprsenku - samodržku. A ešte "našťastie" svokrov bratranec dováža spodné prádlo Jolidon. Ale prekvapil ma, že tieto podprsenky sa robia len do D-čiek a Ečka sú len ako ty vravíš padáky, na ktorých sa nedajú ani odopínať ramienka a vymeniť ich za priesvitné.

locko007
6. okt 2012

@chikitka Ty si dala dole aspoň číslo, ale ja som už schudla 7 kíl a prsia nič.

chikitka
6. okt 2012

@locko007 kks, samodrzka?? neexistuje! 😵

evickav
6. okt 2012

@chikitka môj mm sa vždy čuduje, čo mi toľko trvá na obliekaní,,, on si hodí gate, tričko a je oblečený,,, za ten čas ja akurát stihnem podprsenku naštelovať 😝

chikitka
6. okt 2012

@locko007 no, teraz mam o tri kila menej ako pred otehotnenim a kozy vacsie 🙄 fasaaaaaa, takze system failed 😖 ked idem do tesca a vidim tam tie nadrozmerne babkovske podprdy, tak si vravim, ze toto ma caka asi tak v 30tke 🤐
jeeezis, a dve take sexualne podprdy mi doniesla svokra, ze maju hrube ramienka, budu spevnovat... k tomu mi doniesla stahovacie nohavicky, secko telova farba, som to obliekla, a stala som sa zo seba samej frigidnou 🤐 🤐 🤐 😀 a moj borec ked to zbadal... sme sa rehotali jak kone!

chikitka
6. okt 2012

@evickav hehe, rolujes?? 😀 😀 😀 baby, co mate ceresnicky ceresnicky ceeeresneee, zavidim vam! a to som absolutne nezavidiaci clovek 😀 ze pobehnut na bus??? potom celu cestu zbieram do kosika 😅 dnes si ani neviem predstavit chodit behat, to ma asi budu muset zasadrovat...aj bicykel bol zabavny... a splyvanie na hladine vody? 😀 😀 😀 preco sa tie prsiska vzdy najdu pod bradou a tam si veselo hrkutaju??
inak, velky uspech som mala na promenade Bodensee, uchylni Nemci a turisti! po hodine prechadzky, kedy mi aj dochodkyne kukali drzo do tielka, som to nevydrzala a hodila som na seba druhe tricko. dobre som vedela, preco som si ho vzala do tasky... ale frajer chodil ako pav 😎