Zmenená menštruácia

misuliks
3. nov 2016

Chcela by som od Vás nejakú radu skúsenosť, ak ju niektorá z Vás má. Tento mesiac som mala slabú menštruáciu oproti posledným. Je pravda, že po pôrode mám menštruáciu pravidelnú a trvala stále 5 dní. Prvé 2 dni bola veľmi silná. Teraz však som ju mala veľmi krátku. Prvý deň normálna, druhý deň už slabšia, tretí deň zopár kvapiek a štvrtý deň už vôbec. No včera som si všimla, že aj napriek tomu všetkému ma stále bolia prsia a taktiež sa mi veľmi zhoršila pleť. Mám po tvári také suché fľaky a neviem ako sa ich mám zbaviť. Už asi pol roka mám chronický zápal mandlí a teraz o týždeň ich idem dať von + už rok sa liečim na zníženú funkciu štítnej žľazy. Myslíte si, že práve tie zdravotné problémy môžu súvisieť so slabšou menštruáciou, aj keď po dlhšom čase? Mňa už normálne napadlo, či neidem do prechodu 😀 keďže vždy som mala problém so silnou a nie slabou menštruáciou... Teraz si robím aj predoperačné, tak uvidím, či som inak fit. ďakujem za každú radu a názor.

simsalabim
3. nov 2016

@misuliks ja mam tiez problem so stitnou zlazou - autoimunitny zapal stitinej zlazy. V obdhobiach, ked sa mi znizi jej cinnost, ja to v prvom rade vidim na naraste hmotnosti, suchych flakoch nas kozi a na slabsej menstruacii. Ale ci je tak aj u teba, neviem, patri to vsak medzi priznaky znizenej cinnosti. Ak mas nasadene lieky na stitnu zlazu, moze to znamenat aj to, ze treba zvysit davku hormonu.

misuliks
autor
3. nov 2016

@simsalabim dakujem za radu 😉
pred mesiacom som mala kontrolu u endokrinologa a vsetko je momentalne v norme... najblizsiu kontrolu mi dal az o rok. tak ja neviem... uvidim buduci cyklus, ale to zas budem po operacii a narkoze, tak to moze byt zas ine.

siska53
3. nov 2016

@misuliks a nemozes byt tehotna?
U mna zmenena menstruacia znamenala tehotenstvo.

kendova_anna
3. nov 2016

@misuliks myslim ze by bolo mozno este fajn zajst aj gynekologovi aby ta vysetril, ci myslis ze tehotna urcite nemozes byt? Lebo vacsinou taketo priznaky vedu k tomu ze je zena v tom

misuliks
autor
3. nov 2016

@siska53
@kendova_anna tak ja som uz raz tehotna bola a priznaky som mala uplne ine... ako je pravda, ze sa s manzelom nijak nechranime, ale davame si pozor a tak fungujeme uz cca 8 rokov. sice tento mesiac sme sa poriadne "vysantili" kedze predtym bol mesiac prec, ale on si dava stale pozor. neviem, necitim sa byt tehotna 😀 ale pred narkozou sa ma mozno budu pytat, ci by som nemohla byt, ze? ako teraz ma to vobec nenapadlo a dnes som dokonca bola na rtg pluc pred operaciou

siska53
3. nov 2016

@misuliks ja mam deti dve a priznaky som.mala pri kazdom ine.
My mame prve dieta z davania si pozor,prave vtedy bola ta ina menstruacia.. Nebolo mi ani zle,len pred dalsou ma az zacali boliet prsia a stale nic. Tehotenstvo som zistila az v 6.-7.tyzdni..ja som.totiz otehu par dni pred ms..kedze som mala.podla vsetkeho posunutu ovulku..a aj to sedi na vypocet datumu narodenia maleho (ktroy sa robi v 20.tt.)
Pri malej mi zas hned bolo zle,prsia ma neboleli,ms nedosla uz vobec..
Mama tiez kazde tehu mala ine..

siska53
3. nov 2016

@misuliks mozno tehu nie si,ale radsej by som si spravila test alebo nech ti pre istotu vezmu krv.

misuliks
autor
3. nov 2016

@siska53 tak dnes mi brali na internom, ale tam asi tehotenstvo zistovat nebude, ze?

siska53
3. nov 2016

@misuliks fuu..to neviem.. A keby si tam.zavolala,ci to vidia pri beznom odbere alebo nie..lebo,ze je tam.ta moznost.

majaxy
3. nov 2016

Prečo pred prechodom, kolko máš rokov?

zuz02
3. nov 2016

@misuliks z krvi ti zistia len to, co lekar napise do ziadanky k vysetreniu krvi. Ak tam nezadal hodnotu hcg hormonu, tak to ani vysetrovat nebudu. Kup si tehot. test zatial a uvidis, ci si tehu.

misuliks
autor
3. nov 2016

@majaxy len som sa smiala. mam cerstvych 30 a planujem este minimalne 1 dieta, len sa chcem dat zdravotne do poriadku

misuliks
autor
3. nov 2016

@zuz02 tak pockam este cez vikend a uvidim, ci budu este aj nejake ine priznaky, alebo
co povedia v pondelok na predoperacnom a potom radsej urobim aj test aby som nieco nepodcenila. ale ako som uz pisala, necitim sa byt tehotna, aj ked clovek nikdy nevie. mozno je za tym nieco uplne ine

majaxy
3. nov 2016

@misuliks Ja sa nesmejem, mám čerstvých alebo starých 47,problémy tvojho typu ,takže na fore hladám možno pomoc aj k prechodu 🙂

lulu_2323
3. nov 2016

@misuliks ahoj tento isty problem presne mam aj ja minuly menzes som ho mala uplne iny ako vzdy trval 4 dni a bol uplne slaby dokonca dva dni to bol len hnedy vytok teraz za 10 dni mam mat dalsiu tak uvidim aka bude neviem co to mohlo znamenat kedze mavam vzdy silny menzes teraz beriem antibiotika tak dufam ze sa mi to nerozhadze tym a tiez vobec neviem co to moze byt ale neverim teda dufam ze tehu sa takto neprejavuje uz som bola tehotna a hned mi menzes neprisiel

misuliks
autor
3. nov 2016

@majaxy tak nemyslela som to tak, ze sa vysmievam 😉 v dnesnej dobe je mozne uz vsetko a preto ma napadlo aj to a este aj skor ako to, zeby som bola tehotna

misuliks
autor
3. nov 2016

@lulu_2323 ved to aj ja. prve tehu som zistila prave preto, ze mi meskala. inak ziadne priznaky, akurat take ako na ms. ale kedze som vedela, ze sme si nedali pozor, tak
som si urobila test a bolo to tam

lulu_2323
3. nov 2016

@misuliks a este ta plet to je hrozne ja neviem co sa to stalo a este stale mam taky biely vytok co tiez nechapem nerozumiem tomu co sa stalo s tou pletom menzesom nejde mi to do hlavi ale teda nechcem robit z komara somara a teda tehotenstvu to vobec nepripisujem a modlim sa ze nebudem lebo od dnes beriem antibiotika

majaxy
3. nov 2016

@misuliks ale ved ja viem, len som ta skušala 🙂

misuliks
autor
3. nov 2016

@lulu_2323 tak ale ty to zistis o cca 10 dni, no ja by som musela cakat do konca mesiaca. a teraz mam chrobaka v hlave, ale myslim si, ze u mna to vsetko bude zo zdravotnych dovodov

lulu_2323
4. nov 2016

@misuliks tak ja verim ze u mna tiez 🙂

misuliks
autor
4. nov 2016

@lulu_2323
@zuz02
@siska53
@kendova_anna tak dnes som si kupila test a normalne rozmyslam, ci si ten test zajtra spravit. dnes mi bolo sice nejak cudne + som mala sem
tam pocit slabych bolesti ako ns ms, ale zas bolest prs sa zminimalizovala, tak preto uz sama neviem, ci si to zo stresu a strachu len vsetko nenamyslam. rano som si namerala aj BT 36,9 a taku som mala aj pri 1. tehu, ale nemeram si vobec, len dnes rano zo zvedavosti... uvidim zajtra rano, ako sa budem citit :-/

lulu_2323
5. nov 2016

@misuliks vies co ja uz mam dve novi po sebe este aj blbe sny dva krat sa mi snival uz ten isty sen ze som tehotna idem sa uz zblaznit tiez ma pobolieva brucho ako na ms ved teda mne sa uz aj blizi tak uvidim ci mi pride a daj vediet ako si dopadla s testom

misuliks
autor
5. nov 2016

@lulu_2323 tak prvy vysiel negativny 😉 este mam jeden a ten si spravim pre istotu v pondelok pred predoperacnym, ked bude tiez negativny, tak to uz necham tak

lulu_2323
5. nov 2016

@misuliks tak super aspon vies na com si 🙂

lulu_2323
5. nov 2016

@misuliks idem si spravit aj ja mne to tiez neda akosi mi to stale beha hlavou

1jk1
19. jún 2021

@lulu_2323 ako ste dopadli?