Prosím vás stratol sa s tým niekto? Takmer zo dňa na deň sa mi dosť zmenila frekvencia stolice. Chodila som roky 1-2x denne. Zrazu sa mi chce pomaly aj po pohári vody a pokazdom jedle. Nemám hnačku ani žiadne žalúdočné ťažkosti, kŕče, nič. Stolica sa nijako nezmenila len tá frekvencia 🙈 to nie je normálne, bez problémov idem aj 5-7x denne. Proste začnem cítiť nutkanie, sadnem na wc a idem...
Pár týždňov dozadu som bola na preventívke, nechce sa mi tam zase ísť a vlastne ani neviem či je treba keď nemám ine ťažkosti. Ešte dodám, že stravu som tiež nijako nemenila, neprechádzam momentálne žiadnou zmenou ani lieky neberiem.
@kvetinka75 trvá to asi 3 týždne. Bolesti žalúdka nemám vôbec. Stres tiež nie, nič extra sa nestalo posledné obdobie. Pogooglim ten syndróm dráždivého čreva.
A konzistencia je úplne normálna? Máš to po úplne každom jedle? Neschudla si kvôli tomu?
Zo skusenosti mojich pacientov, chod k lekarovi a smer kolonoskopia.
@jana_eyre_2 neviem či som schudla, nevšimla som si to na veciach a nevážila som sa už dlho. Konzistencia je normálna ako predtým, taká akurát. Nie po úplne každom jedle ale dajme tomu, že z 5 jedál 3-4x určite.
@oslo1 na gastro chodievam kvôli refluxu, keď toto neprejde, zavolam tam na termín. Dám tomu ešte 2-3 týždne. No keď čítam, že kolonoskopia, hneď ma najhoršie diagnózy napádajú.
Mam teraz niekolko onkologickych pacientov a Mali iba jediny priznak, zmenu frekvencie vyprazdnovania. Nic ine. Bavime sa o mladych ludoch okolo 40 tky
Ak vylúčime stresy, trvá to už dlho? Môže to byť syndrom dráždivého čreva. Ani bolesti nemáš? Možno by som počkala pár týždňov a potom to riešila.