Zmena vo vyprázdňovaní

21. apr 2023

Prosím vás stratol sa s tým niekto? Takmer zo dňa na deň sa mi dosť zmenila frekvencia stolice. Chodila som roky 1-2x denne. Zrazu sa mi chce pomaly aj po pohári vody a pokazdom jedle. Nemám hnačku ani žiadne žalúdočné ťažkosti, kŕče, nič. Stolica sa nijako nezmenila len tá frekvencia 🙈 to nie je normálne, bez problémov idem aj 5-7x denne. Proste začnem cítiť nutkanie, sadnem na wc a idem...
Pár týždňov dozadu som bola na preventívke, nechce sa mi tam zase ísť a vlastne ani neviem či je treba keď nemám ine ťažkosti. Ešte dodám, že stravu som tiež nijako nemenila, neprechádzam momentálne žiadnou zmenou ani lieky neberiem.

kvetinka75
21. apr 2023

Ak vylúčime stresy, trvá to už dlho? Môže to byť syndrom dráždivého čreva. Ani bolesti nemáš? Možno by som počkala pár týždňov a potom to riešila.

autor
21. apr 2023

@kvetinka75 trvá to asi 3 týždne. Bolesti žalúdka nemám vôbec. Stres tiež nie, nič extra sa nestalo posledné obdobie. Pogooglim ten syndróm dráždivého čreva.

jana_eyre_2
21. apr 2023

A konzistencia je úplne normálna? Máš to po úplne každom jedle? Neschudla si kvôli tomu?

oslo1
21. apr 2023

Zo skusenosti mojich pacientov, chod k lekarovi a smer kolonoskopia.

autor
21. apr 2023

@jana_eyre_2 neviem či som schudla, nevšimla som si to na veciach a nevážila som sa už dlho. Konzistencia je normálna ako predtým, taká akurát. Nie po úplne každom jedle ale dajme tomu, že z 5 jedál 3-4x určite.

autor
21. apr 2023

@oslo1 na gastro chodievam kvôli refluxu, keď toto neprejde, zavolam tam na termín. Dám tomu ešte 2-3 týždne. No keď čítam, že kolonoskopia, hneď ma najhoršie diagnózy napádajú.

oslo1
21. apr 2023

Mam teraz niekolko onkologickych pacientov a Mali iba jediny priznak, zmenu frekvencie vyprazdnovania. Nic ine. Bavime sa o mladych ludoch okolo 40 tky