Ahojte som momrntale pn u mojej obvodnej no chcem ju zmenit nakolko.niesom s nou spokojna nebudem rozvadzat preco .chcem sa opytat ako zmenit obvodoveho ked son pn . Musim u bej ukoncit pn alebo mozem prejst k inej uz mam aj vybratu ktorrj chcem ist . Viete poradiť dakujem
hlavne si treba najskor najst lekára, ktorý ta vezme. Aby sa ti potom nestalo, že nebudeš mať lekára. Ked u tehto skončíš, pol roka sa k nej nemožeš prihlásiť.
Dobrý deň a viete mi poradiť aký je postup pri zmene gynekologa? Je potrebné sa najprv odhlásiť alebo sa nahlásiť u nového a ten vyžiada dokumentáciu a urobí odhlasenie?
@alicka850 mozete sa prihlasit skor ako po 6 mesiacoch, ale do uplynutia tejto lehoty si za kazdy vykon budete platit. Inak co sa tyka vseobecneho lekara, zakon nevyzaduje, ze nejakeho musite mat
@viktoria12 zmena obvodneho lekara je mozna aj pocas pn, najlepsie je dorucit pisomnu ziadost. Nemusite uvadzat dovod. U noveho lekara podpisete zmluvu o poskytovani zdravotnej starostlivosti, ktora nadobuda platnost prvy den asledujuceho kalendarneho mesuiacaiaca. Cize ako ukoncite u svojho lekara zmluvu napr. 20.6. a hned podpisete zmluvu inde, plati az od 1.7.Inak zakon 576/2004 Z.z.