Zmena obvodného lekára

14. okt 2021

Viete mi poradiť?v lete som menila obvodného lekára k júlu som podpísala dohodu s novou lekárkou a poslala žiadosť o vydanie zdr.dokumentacie.Na vyšetrení som u novej nebola.Moja predchádzajúca lekárka poslala zdr.kartu až v septembri.Na to mi volala nová lekárka, že ma prijme teda k 1.10. vzhľadom k tomu, že je dlhodobo PN a musela by som cestovať chcem si nájsť novú lekárku.
Je nejaký limit kedy ju môžem zmeniť?

marci77
14. okt 2021

nie som si ista ako u lekara pre dospelych, ale u pediatra musite byt minimalne pol roka u neho, ked uz s nim podpisete zmluvu

teda vy ste asi zmluvu s novou este nepodpisovali, ze?

miskamicha
14. okt 2021

Obvodneho lekara nozes menit 1xza polrok. Nema zastup?

autor
14. okt 2021

@marci77 podpisala som zmluvu ešte v júli, ale vraj má zaradila, až keď prišla karta k 10 m
@miskamicha má zástup, ale v inej dedine a musím cestovať ďakujem, tak nebudem špekulovať teraz ju nepotrebujem

miskamicha
14. okt 2021

Ako si mohol predch.dr nechat kartu od jula? Ced lekar je povinny zaslat kartu do 7mich dni od dorucenia ziadosti.

autor
14. okt 2021

@miskamicha to neviem 2x som volala k novej doktorke či už prišla karta, lebo som potrebovala potvrdenie do školy, keď som volala sestričke, že žiadam o poslanie karty, predtým som to poslala doporučene písomne, tak ma odbila, že mali veľa práce, letné dovolenky🙂a aj tak to poslali o ďalší mesiac.Tak som nakoniec novej musela podpísať cestné prehlásenie kvôli poisťovni, že som jej pacientkou, aby mi mohla spraviť prevenciu bordel nad bordel.Konecne som u novej a zase dlhodobá PN a zástup v tramtarii🙂