Zmena lekára počas pn

viktoria12
7. okt 2018

Ahojte viete mi poradiť som PN a chcem zmeniť lekára . Niesom spokojná s liečbou chcem ísť inej k lekárke už mám aj vybratu otázka znie či si môžem preniesť PN k inej alebo ju mám ukončiť alebo ako postupovať.

e1i
7. okt 2018

Pocas pn sa neda zmenit lekar.

sue35
7. okt 2018

@viktoria12 nedá sa zmeniť treba ukončit pn a až tak k druhej a u nej začať novu pn ak treba

caroline_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
19radka96
7. okt 2018

Nie je to problém, počas PN sa lekár zmeniť dá, oni si to nahlásia do poisťovne.

fkata
7. okt 2018

Počas PN zmenu lekára poisťovňa neakceptuje.
@19radka96

19radka96
7. okt 2018

@fkata ja som tento rok zmenila počas pn ;)

viktoria12
autor
7. okt 2018

@19radka96 a ako si postupovala

19radka96
7. okt 2018

@viktoria12 Našla nového, on mi dal papier, že žiada o vyradenie u starého lekára a zaslanie karty do jeho ambulancie. Klasika, ako aj keď nie si PN. Akurát že na tlačivách do sociálky si to poznačil všade.
https://www.socpoist.sk/aktuality/59710c

mogaa
7. okt 2018

@viktoria12 riaď sa podľa toho čo ti povie lekár ku ktorému chceš prestúpiť....Choď k nemu s tým že chceš k nemu prestúpiť, ale si na PN....Sám ti povie či treba ukončiť PN alebo ťa zaradí do evidencie ešte počas PN. Môj laický názor je že by sa nemala robiť zmena lekára počas PN, lebo ten čo ti vystaví PN, ten by ti ju mal aj ukončiť a ten zodpovedá aj za správnosť PN pred revíznym lekárom, ak kontroluje PN-ky(tlačivá)....Je to aj o komunikácii a vzťahoch medzi dotyčnými lekármi a samozrejme o ochote.

pavucikvet
8. okt 2018

samozrejme, ze sa da zmenit lekar aj pocas PN. Dolezite je ale, oboznamit s tym noveho lekara. Ak to akceptuje, tak v PN normalne pokracujes.
ja som tiez menila a bez problemov. Poistovna sa nevyjadruje k tvojmu rozhodnutiu. lekari si to prevexluju medzi sebou a do socialky iba nahlasia.

zuzka_puska
26. jún 2020

@fkata a čo sa deje v takom prípade, ak zmenu poisťovňa neakceptuje? Socialna poisťovňa mi túto zmenu schválila, ale neviem čo zdravotná poisťovňa 😩

tinusiatko
18. aug 2020

@zuzka_puska mozem sa opýtať?Ty si oznamovala zmenu lekara socialnej poistovni? lebo mne prisiel papier, ze chcu meno osetrujuceho lekara. ja som bola v tom, ze je to vsetko v pocitaci a ani mi nenapadlo, ze po 3ci 4roch mesiacoch bude chciet socialna poisťovňa info o novom lekárovi, alebo ci uz som praceschopna. nechapem

zuzka_puska
21. aug 2020

@tinusiatko nie, nič. Od 1.7. som zmenila lekára, nový lekár posielal do soc poisťovne prechodku o pokračovaní PN, takže jeho meno tam majú. Tiež na ukončení je jeho pečiatka.

tinusiatko
21. aug 2020

@zuzka_puska no ja som prechodky davala od februára od novej lekarky a socialna poistovna mi pisala ze nevedia kto je moj lekar 🤦‍♀️ale uz je to vybavené, len ma skoro piclo ked to prislo