Zmena antidepresív

leonakr
8. dec 2024

Ahojte,🙂dievčatá tie, ktoré ste si tým prešli,tak poraďte alebo pozdieľajte svoje príbehy.Idú síce Vianoce ale aj napriek tomu budem musieť asi pristúpiť k zmene liekom.Na aké to ešte neviem.Užívam Eliceu 20 mg ,na tejto dávke som už 7 týždňov.Počas užívania eliceii boli aj horšie obdobia a aj lepšie.Pri 15 mg som začala pociťovať zlepšenie.Uz 10 dní mám ale značne zhoršenie stavu,jeden deň dokonca až depresia.😣Večerné Ad mám 1/2 15 mg mirzatenu.Zhorsili sa úzkosti, stiahnuté hrdlo,zima,nemôžem jesť,je mi na zvracanie,schudla som.Spánok je vďaka mizratenu,inak by bol nulový.Nevládem,nechce sa mi.Myslim,že ďalej cesta s Eliceou už nevedie.5 mesiacov by mala byť dostatočne dlhá doba aby takéto stavy už nemali byť .Aspoň môj názor.Moja otázka dievčatá.Ak ste prechádzali opäť na liek SSRI alebo na liek SSRiN typu alventa....a pod.bol to opäť taký masaker ako keď človek začne užívať AD prvýkrát?🙈Alebo je to aspoň miernejšie?Mňa to mrzí skrz sviatkov 🥺.Či budem zasa opäť tak mimo?No ostať takto na eliceii tiež nemá význam keďže musím užívať aj xanax.Takze výhra to tiež nie je.Hľadám podporu u "spolubojovníčok"🍀

nelca0510
8. dec 2024

@leonakr a čo na toto všetko psychiater? 7 tyzdkou Elicey je ešte relatívne krátko. Jeden deň depresia? No,ono aj na AD sú horšie a lepšie dní.

deti95060810
8. dec 2024

@nelca0510 píše že 5 mesiacov užíva...

deti95060810
8. dec 2024

zmena z jednej ad do inej je troška menší masaker... a aj oveľa kratší.

nelca0510
8. dec 2024

@deti95060810 na tej spomínanej dávke je krátko. Musí dať tomu cas

leonakr
autor
8. dec 2024

@nelca0510 ešte som nevolala.Kontrolu som mala 20 novembra a vtedy mi bolo celkom,že ok🙂.Sama som dala lekárke návrh,že aj keď boli úzkosti ale úplne slabé,ktoré ako prišli tak aj odišli 🙂.Naozaj zanedbateľné.Aby sme ešte tieto lieky ponechali a dali im šancu.Suhlasila,že ona aj tak by to nemenila .Opäť kontrola 20 januára a ak dovtedy nič tak zmena .No posledných 9 dní je,že pfuuuu.Prestala som cvičiť lebo sa nedá .Po mizratene som sa práveže musela kontrolovať aby som "nežrala"a teraz som v stave,že presne opak.Problem niečo do seba dostať.Prechod z 15 mg na 17,5 mg bol 4 týždne.To znamená ,že som brala 1,5tab.jeden deň,2 tab .druhý deň .A potom sa už prešlo na 2 tab.a takto to už mám 7 týždňov.No poraďte baby,čo s tým?Čakať?Či už sa nato vykašľať a zmeniť?

jaska25
8. dec 2024

@leonakr Ahoj, ja som prechádzala zo SSRI na SNRI konkrétne na Alventu a teda bol to oveľa oveľa menší masaker ako pri nábehu na SNRI. Asi dva týždne sa mi triaslo telo, hlavne ruky a potila som sa neskutočne. Potom sa to zlepšovalo. Po 6 týždňoch naspäť v práci, po 8 už ustálena, aj keď ma to ešte vždy tak raz za dva mesiace chyti 🤷

leonakr
autor
8. dec 2024

@jaska25 ako si dosla k rozhodnutiu,že zmena?

jaska25
8. dec 2024

@leonakr pretože užívanie SNRI bolo pre mňa peklo a videl to aj lekár.

leonakr
autor
8. dec 2024

@jaska25 ako dlho si sa trápila s tým?a nepomohli ani kus?Lebo mne aj áno ale tie podpasovky nedávam.😕

barbora854
8. dec 2024

Niekomu sa stav upraví až po roku užívania Elicei nič nezvyčajne

evkamotka
9. dec 2024

Ja som prechadzala zo ssri na snri a nebolo to take zle ako ked som začínala so ssri

janakravitz
9. dec 2024

@evkamotka nemala si žiadne nežiadúce účinky? Normálne si fungovala aj v práci napríklad?

evkamotka
10. dec 2024

@janakravitz mala som vedlajsie ucinky, no chodila som do prace. Zase ja bezne chodim do prace aj ked mi nie je uplne ok (menzes, prechladnutie). Som v kancli, to sa da