Zlyhávanie obličiek

slavo2121
9. okt 2024

Mojmu ocovy stupa kreatinin za posledny tyzden na hodnoty 175-190 ,je to naznak ,ze odchadzju oblicky?da sa to nejako zistit?ak ano,je nejaka sanca na spomalenie resp.opravu obliciek?

janka2501
9. okt 2024

@slavo2121 treba na vysetrenie k dr,a ta ho odosle k nefrologovi...

slavo2121
autor
9. okt 2024

Momentalne lezi v nemocnici a zacinaju mu robit vysetrenia ,usg,ja len,ze ci sa da ten kreatinin nejako upravit-znizit na normal,lebo sa mi zda,ze to ide hore nejako rychlo,pred mesiacom mal preventivku a vysledky mal vyborne-vsetko v norme,len pred tyzdnom sa mu zacala silno tocit hlava,tak sme isli k doktorovy.

janka2501
9. okt 2024

@slavo2121 ak je v nemocnici,nastavia ho zrejme na lieky, oblicky ak uz nepracuju...

kacena4
9. okt 2024

ak je to prechodne vylieciaho a znizi sa. moj otec ka tiez problém kreatitin mu neklesne pod 150 uz par rokov, sleduju ho na nefro každého polroka, vieme ze to smeruje k zlyhaniu obliciek a dialyze. zatiaľ sa drzi. inak pri dlhodobejsom takomto kreatinine ma narok na ZTP + kompenzacne príspevky+ parkovaci preukaz

slavo2121
autor
9. okt 2024

Otec uz je dlho na ztp dochodku(srdce),len s oblickamy nikdy nemal problem,a ktoreho nefrologa vo VT by ste odporucali?,zevraj su dvaja.

grof_monte_christo
9. okt 2024

@slavo2121 Riesili sme s mamou nieco podobne. Minuly rok na Vianoce dostala hnacky, bola potom velmi dehydrovana, az skoncila v nemocnici mocenie mala uplne zastavene. Kreatinin neskutocne vysoky, nasadili jej okamzite Ketosteril, vysoke davky a po 3 mesiacoch sa jej oblicky spamatali. Medzitym mala este emboliu a kontrastna latka jej dorazila oblicky, musela mat akutnu dialyzu. Lieky jej potom vysadili, teraz v oktobri mame kontrolu, tak uvidime, ci to dava dalej bez liekov, alebo jej ich budu musiet este nasadit. Lebo sa jej zda, ze menej moci.

slavo2121
autor
9. okt 2024

No neviem ci by mohol ten Ketosteril aj on,toho roku mu dali strojcek na srdce kvoli aritmii,odpadaval,tak uz bolo dobre,a teraz mu zase zacina tocit hlava a zistili vysoky kreatinin,tak riesia teraz oblicky asi tyzden.

zero1
9. okt 2024

na diskusnom fóre ti otca nikto nezdiagnostikuje na základe jedného čísla. je v nemocnici, starajú sa oňho. oni zistia čo mu je a povedia mu to. nesnaž sa hľadať odpovede na internete.

slavo2121
autor
9. okt 2024

Jasne,ze nie,len sa informujem ,ci nema niekto podobnu skusenost a ako potom postupoval,popripade nejak poradil.

slavo2121
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz