Zlyhávajú mi obličky, ale doktorka mi nič nepovedala

17. sep 2020

Ahojte idem si pre radu lebo mam strach o bábätko .. som v 6 tt zo začiatku mi chutilo veľmi jesť ale teraz mam od piatku hrozne bolesti žalúdka hlavne v noci ale všímam si že je to viacej z toho keď večer jem alebo keď nejem pravidelne alebo jem maste atd ale v noci sú to hrozne bolesti ... už som ani poriadne nespala ... mala som nutkanie na vracanie ale nezvracala som a mala som aj hnačku ale nie teraz... včera som si zašla k obvodnej lekárke že by mi mohla na to niečo dať no v momente mi brala krv čakala som hodinu na výsledky keď som si isla pre výsledok dole na liste bolo napísané že vysoka: zlyhávanie obličiek mala som aj hustejšiu krv ale myslela som že to je preto že sa doktorka nevedela trefit dobre do žile.. ako som jej niesla výsledky tak začala čítať no že žiadny zápal nič tam neni a nepovedala nič za tie obličky.. mala som teraz aj zápal močových ciest stipalo ma pri moceni ale dala som si čaje urologické a aj normálne a prešlo to tak teraz neviem že čo .. moja mama hovorí že možno to ona napísala tam aby mi urobili rýchlejší výsledok ale neviem mam tam zavolať radšej ? Že prečo mi to nepovedala ?

amelia000
17. sep 2020

Pre pokoj svojej duse jej zavolaj a opytaj sa. Ze si si to vsimla a ze ci je vserko v poriadku a ked mas hustejsiu krv tak malo pijes.

jana_eyre_2
17. sep 2020

Určite zavolaj a pýtaj sa..

ukulela
17. sep 2020

Dok mala podozrenie, výsledky to nepotvrdili. Takže je to ok. Admin dosť nešťastne zmenil nadpis....

cookie29
17. sep 2020

Môžeš skúsiť zavolať doktorke a opýtať sa. Ďalšia vec je, že normálne sú stanovené intervaly na jednotlive hodnoty a v prípade tehotenstva môžu byt tie intervaly posunuté.

mogaa
17. sep 2020

nemala si žiadny príznak zlyhávania obličiek....ak by mala najmenšie podozrenie na zlyhávanie obličiek - hneď by ťa poslala na nefrologiu....pravdepodobne chcela mať rýchlejší výsledok a preto to tam napísala....ak by si mala len vyšší kreatinín (obličkový parameter)nasadila by ti nízkobielkovinovú diétu, pri vyšších hodnotách hneď nefrologia

simca06022011
17. sep 2020

Ona to tam napísala ako diagnózu, aby to vyšetrili hneď. Mne takto kontrolovali pečeň a všetko. Ak sú výsledky v poriadku nie je prečo stresovať. Hlavne sa prestaň prejedat, nebudeš musieť behať po vyšetreniach.

mondolina
17. sep 2020

A aký bol pôvodný názov?
Keby ti zlyhávali obličky tak nie si doma prepána jána

tulipanicek
17. sep 2020

No nestresuj. Tam píšu možnosti daného vysledku všetky, tj hodnoty pre vysokú, strednu a nízku atd a ty si si všimla len to slovo vysoká.
Ak by ti zlyhávali obličky, už si dávno v nemocnici. Toto by si má seba lekárka nezobrala. Btw za hodinu mat je výsledok je super pri tom koľko vyšetrení sa robí v laboratoriu.

tulipanicek
17. sep 2020

A tiež keď vieš, že ti mastné a pod nerobí dobre, prečo to ješ? Ja som nemohla celé tehotenstvo totálne nič sladké. Žiaden cukor. Tak som to nejedla.

lucka_ke
17. sep 2020

tehotenské nevoľnosti - treba jesť veci, ktoré nie sú mastné, ťažko stráviteľné a podobne, hlavne často a v malých množstvách, môže sa pridať aj zvracanie

hygienka
17. sep 2020

Lekár musí na žiadanku na vyšetrenie napísať nejakú diagnózu, ktorá súvisí s daným parametrom alebo neviem ako to nazvať. Napr. keď berie krv na vyšetrenie štítnej žľazy, tak tam nemôže napísať apendicitida. Tebe napísala zlyhávanie obličiek, pretože tam boli vyšetrovane obličky napr. kreatín, urea atď

siegi
18. sep 2020

Najskor Vam lekarka na to ani nic neda. To su tehotenske nevolnosti. Mam to uz 3 tyzdne. Zo dna na den. Ledva so seba nieco dostanem, ak nabodou zjem viac, otrasne ma boli brucho. Cely den celu noc. Neustale ma napina. Treba jest lahke jedla, po malych porciach a vydrzat.