Zlyhanie pečene - príznaky

7. máj 2023

Ahojte baby. Môžte mi napísať aké ste mali prvé príznaky, ked vam začala zlyháva pečeň. Viem na googli som nasla príznaky, ale chcem pocut priamo vaše príznaky. A ze pomohol niektorej na začiatku piť čaj z pestreca mariánskeho alebo čierneho kminu? Alebo vam nejako pomohli doktori, ked ste to v čas pod chytili? Ďakujem

mamina7070
7. máj 2023

a preco si myslis ze ti zlyhava pecen ? si dlhorocna alkoholicka ?

macekovam
7. máj 2023

preco pecen zlyhava?

macekovam
7. máj 2023

..zvysene pečenove testy,zvacsena pecen..ascites..zlte sfarbenie koze ,sliznoc,, chudnutie... zvacsujuce sa brucho...ale... niekedy davno hovolili .. ze pecen je schopna rychlo a dobre regenerovat.. a preto je dolezite aj aj niekto pije aby aj dostatočne jedol...

viestta
7. máj 2023

@mamina7070 pecen nezlyhava len alkoholikom. Moze to byt zltacka, moze to byt dosledok zapaleneho zlcnika, moze to byt otrava, moze to byt z liekov.

autor
7. máj 2023

@mamina7070 nie ale dlhšie užívam lieky na bolest kym čakám na magnetickú. A začala som byť moc unavená bez energie co je u ma nezvyk. A ešte aj farba stolice je svetlejsia taka hneda svetlo a tmavší moc ktorý smrdí ale to môže byť aj z liekov ta zmena moču

mamina7070
7. máj 2023

tak ale toto vobec neznamena ze ti zlyhava pecen 😉 nech ti lekar odoberue krv na hepatalky a negoogli si diagnozy
ak tak var si caj z ostropestca marianskeho lieky na bolest ber podla davkovania od lekara

veronika33
7. máj 2023

svokre zlyhala pečeň: svrbelo ju telo, ožltla, veľmi tmavý až hnedý moč - silne zapáchajúci, neprišli na to prečo, lebo ona alkohol vôbec nepije ani nepila, ale berie dosť veľa liekov na rôzne zdravotné ťažkosti

autor
8. máj 2023

@mamina7070 Pestrec mariánsky pijem

mamina7070
8. máj 2023

tak potom uz len lagosa ale ta je na predpis od hepatologa a ak nemas potvrdenu chorobu pecene krvny i testami plus sono tak ti to nepredpisu
za mna mozem povedat ze mne velmi pomohla stabilizovat a zlepsit vysledky uzivam ju dlhodobo

nemam zlyhavanir pecene ale tam uz len transplantacia najskor

mergimar
8. máj 2023

Pred par rokmi som mala virosovu hepatitidu typu A. Priznaky zo zaciatku boli ako pri chripke. Najprv pocit akoby na mna nieco liezlo. Malatnost, bolest svalov a klbov, unava. Dala som si paralen a vzdy preslo. Toto trvalo asi 2 tyzdne. Potom zrazu vyskocila teplota, ktora uz ma tak lahko nepustila. Extremna slabost, pocit na vracanie, bolest brucha, extremna ospalost. Extremne potenie, akoby ma niekto osprchoval. Nakoniec som odpadla. Svetlu stolicu a a tmavu moc(ako cola) som mala asi az 2 dni na to v nemocke. Zlta som nebola vobec. A to som vrchol svojej zltacky mala tam. Jedna zena prisla zlta ako citron. Bolo to strasne. Neprajem nikomu.

autor
10. máj 2023

@mergimar ďakujem že ste si našli čas a podelili sa so svojou skúsenosťou. Ja takúto až skúsenosť nemám. Vyššie som pisala aké mam príznaky ja. Ja to mam z liekov. V piatok iďme na krv. Tak ak vám môžem napísať aké som mala výsledky

kikushaa
10. máj 2023

Prve tehotenstvo - rozvijajuci sa hellp syndrom - priznaky uz nemeratelne pecenove testy, jemne nazltla farba, ascites v bruchu, mne zlyhavali aj oblicky

mergimar
11. máj 2023

Jasne. Ja mám všetky svoje výsledky odložené. Môžeme porovnať. Držím palce, aby to nebolo také zlé.

bubka1995
11. máj 2023

@kikushaa Dobrý deň mám zvýšené pečeňové testy a zväčšenú pečeň 18 CM aj slezinu 12,5 mm vám čo pomohlo na pečeň ? Mám aj lagosa predpísanú .