Zlý zákrok zubára. Čo mám robiť?

leytann
27. feb 2017

Dobrý deň.. mám tiež jeden problém, ktorý nastal teraz v piatok 24.02.2017
Bola som u zubára a na umŕtvenie ďasna použil injekciu, ktorú mi nechtiac vpichol aj do jazyka aj do ďasna.. Ďasná aj líce mi normálne odpuchli, to je v poriadku..ale prešiel 4. deň a ja si necítim polovicu jazyka. Písala som inému zubárovi a on mi napísal, že toto stŕpnutie môže trvať dva týždne až pol roka, kým sa mi to dá do poriadku, ak trafil nerv..Lenže ja nevydržím skoro nič necítiť tak dlho a keď som svojmu zubárovi povedala, že mi trafil aj jazyk tak ani nič neodpovedal, pôsobil ako keby to tak malo byť a ja mám teraz strach, či ešte sa mi chuť vráti, alebo čo mám s tým robiť teraz :( či udať, či počkať? neviem :/

nuni11
1. mar 2017

Asi by som este chvilu pockala. Mozno sa to da na poriadok samo. Alebo skusit navstivit niekoho ineho a popytat a vypocut si aj iny nazor, co by sa stym dalo robit. No osobne si myslim, ze by si mohla este tyzden pockat. Skus striedat teple a studene a mozno sa to pohne aj samo

krasnasvadba
4. nov 2019

@leytann ako to nakoniec u vás dopadlo..? Ja mam teraz necitlivu a brnivu polovicu jazyka po ťahani osmičky už je to týždeň od zákroku a bojím sa ako to bude ďalej

leytann
autor
5. nov 2019

@krasnasvadba to bolo už tak dávno, že som aj zabudla na tento príspevok 😃 ale dopadlo to tak ze približne po 4 možno až 5-6 mesiacoch som postupne začínala cítiť jazyk čoraz viac. Na začiatku to nebolo nič príjemné lebo som nikdy nič také nezažila a nejak si na to moje telo ci ústa zvykli. No neprajem to nikomu, odvtedy sa injekciam vyhýbam! Treba počkať a jesť viac menej na tej strane co človek cíti a počkať kým to postupne prejde samé. Držím palce, keď som to ja zvládla, dáte to aj vy 😉