Zdravím. Odkedy som začala používať zubnú pastu Opalescence bola som spokojná s odtieňom mojich zubov. Neboli úplne biele ale pôsobili pekne zdravo. Ešte po dentálke to malo viac super efekt, môžem povedať, že som mala pekné zúbky. Ale potom som dostala covid a moje zuby zožltli. Už ani pasta nepomáha. Proste neviem docieliť, ten pekný odtieň. Na čistenie nechcem ísť a ani domáce príliš abrazívne receptíky nepoužívam. Viete mi poradiť niečo, čo pomohlo vám a nepoškodilo zubnú sklovinu? Len mi prosím pasty neodporučajte, pastou to nie je.
P.S. Kávu, čaje a červené víno nepijem.
@zuzahajdulka nie, antibiotiká som naposledy brala dávnejšie pred covidom ešte.
A myslis ze to je sposobene covidom? Lebo ako to som este nepocula, nemohla ti to prave ta pasta pri dlhodobom pouzivani nejako sposobit? Pripadne nepijes viac kavy a takychto potravin, ktore by mohli mat zozltnutie na svedomi?
@jancazvalova práveže neviem na 100%, či je to covidom ale asi po dvoch dňoch odkedy som vyšla pozitívna zožltli mi. Pasta je praveže šetrná a nemalo by to byť spôsobené ňou. Kávu vôbec nepijem ako som spomínala. Neviem, čo mi to mohlo spôsobiť, fakt 🤷♀️
hmmm ako ja som o niecom takom nepocula, ale moze byt tazko povedat. neskusala si to konzultovat priamo so zubarom
@matkamirko ja sa spolieham na dentálnu, že sa mi zosvetlia. Hľadala som aj rôzne články ale nikde neuvádzali toto ako dôsledok covidu. No viac menej si myslím, že určite je to z toho. Mala som viac príznakov: padanie vlasov, suchá pokožka, nepotila som sa ale tieto po pár dňoch vymizli. Ale zuby bohužiaľ 😟
Nebrala si od covidu antibiotika? Tie vedia dost zozltit sklovinu, hlavne penicilinove.