icon

Žlté očné bielka

21. jún 2021

Ahojte. Máte skúsenosti s tým, že vám jemne zožltli očné bielka? Viem, že to môže byť aj žltačka a určite je problém s pečeňou. Nechcem však hneď myslieť na najhoršie, tak ma zaujíma, či to môže byť aj dočasné a ci ste sa s tym stretlk. Alkohol nepijem takmer nikdy, no v nedelu sme asi po roku s kamoškou stiahli 2 fľase proseca. Moze to byt tym? Ze nie som zvyknuta pit a zrazu takyto sok pre prečen,?

sisa_s
21. jún 2021

Moze to byt aj Gilbertov syndrom, ktory sa u mladsich vyskytuje, je nutne ist k obvodnej na pecenove testy a neutesovat sa, ze to zmizne samo

viera
21. jún 2021

Ano moze to byt aj tym....

asia83
21. jún 2021

Bielka sú záležitosťou čriev, tenké črevo najmä. Takže si dajte do poriadku tráviaci trakt. Samozrejme, vo veľmi zlom stave môžu signalizovať aj poruchy iných orgánov.

kkovacovak
21. jún 2021

Môže to byť len zvýšený bilirubin a teda ako píše @sisa_s gilbertov syndróm. Môže sa prejavovať zažltnutými bielkami alebo kožou. Nie je to nič vážne ale je fajn zistiť či je to ono. Väčšinou v tele chýbajú nejaké vitamíny, minerály a treba upraviť životosprávu

viestta
Odpoveď bola odstránená
sims4
21. jún 2021

Rozhodne navštíviť lekára. Nie je to sranda, treba to riešiť

beatik3
21. jún 2021

ako cudujem sa, ze to riesis prave tu, podla mna bude chyba v nespravnom fungovani pecene a to nie je len tak problem, ktory dokazes vyriesit len tak sama doma

autor
21. jún 2021

@beatik3 ja to neriesim, iba sa pytam na nazor.. ak mi nevies poradit, tak nekomentuj 🙂

daneso
21. jún 2021

Určite okamžite smer lekár.. nestrasim nás zubár takto otalal a bola z toho vážna diagnoza a zachránili ho v poslednej chvíli a prejav bol slabo žlté očné bielka a to má ženu lekárku zubarku aj syna 2 týždne ho presviedčali 🙂 Držím palce veľa zdravicka 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
zuuzika
21. jún 2021

@kkovacovak Gilbert syndróm je genetická porucha metabolizmu bilirubínu takže jedine genetické testy môžu potvrdiť. Nie nedostatok vitamínov 🤦

klip0
21. jún 2021

Ja som mala žlté bielka a mala som vtedy zlé pečeňové testy. Určite treba ísť k lekárke hneď

kkovacovak
21. jún 2021

@zuuzika veď ja som nič o testoch alebo zisťovaní choroby nepísala 🤷‍♀️

lienocka73
Autor odpoveď zmazal
denisaaairdacova
1. mar 2024

@kkovacovak dobrý chcem sa spýtať troška mám bielka zlte a ozltlo mi aj koža prosím vás čo to moE byť ja sa tak bojím

naneta258
1. aug 2024

@denisaaairdacova ako to dopadlo? To iste riešime aj my.

aandrea9
1. aug 2024

Kolegyni bielka zožltli. Mala problém s pečeňou a tusim do pol roka jej ju museli transplantovať. Alkohol vôbec nepila.