Dobrý večer mamičky!
Prosím niekto kto sa s tým stretol. Od augusta mám ťažkosti. Začalo sa to žltou stolicou,po pár dňoch žltou hnačkou. Bolesti pod ľavým rebrom, teraz už aj chrbát. Velmi veľakrát sa mi grga aj na lacný žalúdok. Bolesť sem tam aj v strede pod hrudnou kosťou. Gastroenterolog ma poslal na CT,okrem stukovanej pečene nič. Kalprotektin hodnota 116. Schudla som 6kg. Za všetky rady budem vďačná. Ďakujem
pankreas
@dilino Pankreas na CT bol v poriaku
@katarinka89 Žlčník na CT bol v poriadku
@petulienka01 pankreas treba vysetrit poriadne, zial, taketo ma naozaj priznaky...
@petulienka01 môj brat mal na pankreas také problémy. Bol v KE v nemocnici na vyšetrení nezistili mu nič v BB tiež nič, v BA tiež nič všetko CT. A až v MT v nemocnici mu diagnostikovali ťažkú formu pankreatitídy. To že na CT nenašli nič neznamená že je to v poriadku. Zlčník má iné príznaky.
Ak by si mala všetko dobré tak určite by si také problémy nemala. Môj názor. Ja na tvojom mieste sa z jednými výsledkami z CT z jednej nemocnici neuspokojím a idem dalej zisťovať.
nohy ťa nebolia.
Sono brucha bolo? Na žlčník je lepšie.
ja som mala taketo priznaky tiez dlhsiu dobu,aj kolonoskopiu som absolvovala...
Tiez uz 9 kg dole a zistili mi SIBO,bakterialne prerastanie tenkeho creva. Brala som 3 tyzdne antibiotika.
Potravinove alergie a intolerancie vysetrene? Napr laktozova intolerancia... Kalprotektin je nad normou, kolonoskopia robena? Krvne testy na pankreaticke enzymy ok? Duodenogastricky reflux vyluceny? SIBO?
Nech ti spraví kolonoskopiu, môže to byť zápal čriev, crohn, ulcerozna, sibo. Mne sa tak prejavovala ulcerozna
@petulienka01 kalprotektin vysoky...ja sa tiez s takym problemom trapim uz skoro rok...pochodila vseliakych dr. Aj kolonoskopiu,gastroskopiu,intolerancie,sono...a nic...stale zvysene pecenove testy..ze stukovatena pecen
@dilino čo s tým majú nohy?
@lindusss2016 Mate s tým skúsenosti?
@dilino Nohy ma boleli začiatkom septembra.
@lucyjka6 Pecenove testy sú v norme. Amylaza v norme. Dnes opäť brali krv na lipazu.
@petulienka01 a na endokrinologii ste bolí
@moncikamoni ked boli ľavá noha to je chorý pankreas. To bratovi povedal lekár. Ak boli ľavá noha prvé idú pozrieť pankreas.
@petulienka01 môjho brata boleli nohy ľavá hrozne vedeli hned že je to pankreas.
@dilino Boleli ma chodila.
@petulienka01 A nakoniec brat mal čo s pankreasom?
@dilino a ak boli práva noha?
@katarinka89 ťahalo mu ju mal krče a mu ju trhalo a nevedel dobre na ňu stupiť. Strašná bodavá bolesť.
Viem že mu lekár povedal že v začiatkoch bolia nohy. A ked už sa choroba zhoršuje tak veľmi boli ľavá noha.
@petulienka01
@dilino no dostál pankreatítidu ťažké bolesti má. Musí brať veľa liekov aj inzulín si pichá.
@dilino čím presne mu to zistili len že ho bolí noha má problémy so stolicou
@maxpower39 mal také iste príznaky ako autorka. Chodil dlho nevedeli mu najprv zistiť bol v KE,BB,BA, až ked išiel do MT na také vyšetrenie tam mu to zistili. Neviem podrobnosti len viem že mal také príznaky. A lekár povedal v začiatkoch bolia obe nohy. A potom už len ľavá.
@dilino Písala som Vám ss.
@dilino zvláda brat chodiť aj do práce koľko má rokov
@petulienka01 zlcnik