Žltá hnačka a žltá stolica, žiadne bolesti v oblasti brucha

igor1989
24. jún 2021

Zdravim, Uz to trva nejaky ten mesiac, ked sa u mna zacala objavovat hnacka, s prvoti to bola hnacka ako kazda ina avsak potom to preslo to podoby akou trpim dnes a to je hnacka vacsinou casou a zltej farby a zapachajucej, bol som aj u gastroentereologa, no povedal mi ze tam pravdepodobne pojde o funkcnu poruchu zlcnika ... ked zlc mi telo produkuje kedze sa nachadaza v stolici alebo hnacke, skor ide asi o to ze ju telo produkuje v nadmernom mnozstve bez nejakej regulacie alebo tam moze byt aj poskodenie do sitej miery Pecen ktora spracuvava bilirubin a meni ho potom nasledne na zlc ktora ide do zlcnika... napada ma vsak ze to moze ist aj od pankreasu kedze tieto dva organy su velmi blizko seba..

Ma stym niekto z vas skusenosti ? hlavne v tejto kombinacii.. Hnacka alebo stolica zltej farby, a absolutne bez ziadnych bolesti v oblasti brucha .....

dakujem

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kkovacovak
24. jún 2021

@igor1989 áno, bývalý priateľ mal presne toto isté plus mal ale aj mierne žlté viečka. Upravil stravu ktorú dodržiaval a postupne sa to dalo dokopy

igor1989
autor
24. jún 2021

@viestta mam som profesionalny sportovec je jasne ze budem mat zvysene stale ale ano o pecen sa staram cely zivot .. tam to nebude viaznut

igor1989
autor
24. jún 2021

@kkovacovak , nema ziadnu intoleranciu alebo nieco podobne ? vies mi prosim ta poradit ako prebiehala ta uprava stravy ?

kkovacovak
24. jún 2021

@igor1989 nie intoleranciu nemal. Bol na gastre a všetky takéto klasické vyšetrenia mal za sebou. Mne sa zdá že obmedzil vtedy tuky a hlavne mal veľa stresu ale tak to je dnes diagnóza na všetko. Viem že užíval nejaký doplnok stravy na pečeň. Je to nejaká rastlina/bylinka alebo dokonca kaktus niečo také. V lekárni určite budú vedieť. Viem že to trvalo dlhšie kým sa to dalo do poriadku ale to všetky takéto brušné veci

gbgb
24. jún 2021

@kkovacovak pestrec mariansky asi. Mozem odporucit na pecen.

kkovacovak
24. jún 2021

@gbgb ano ďakujem je to možné 🙂

nikolajka2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
igor1989
autor
26. sep 2021

@nikolajka2 No jedine co nam moze pomoct pokial mame predispoziciu na Zlcnik je nizky prijem tuky, a pravidelna kontrola zlcovodov a zclnika ti sa pocet kamenov zvacsuje ci zmensuje, mas aj priznaky zlcnika, bolesti, bolest ramena ? praveho, prava lopatka, prava cast tela ... ? nejake priznaky ?

nikolajka2
26. sep 2021

@igor1989 - boli ma lava lopatka a medzi lopatkami. Na MR mi zistili upchate zlcovody , ale v peceni, nie v zlcniku. Ty mas kamene v zlcinku, alebo upchate zlcovody? Inak ta lopatka ma uz davno bolela,len som si neuvedomovala,ze to moze mat suvislost so zlcovodmi. Aj nejake lieky beries na riedenie zlce?

igor1989
autor
7. okt 2021

@nikolajka2 Lieky na riedenie zlce neberiem , tu by asi skor pomohla potom napravit funkciu pecene kde ta zlc vznika, ale na sono mi upchate zlcovody nenasli ani na peceni, ani na zlcnik ani pankreas ..