Ahojte. Chcem sa spýtať či má niekto podobný zlozvyk, resp. ako sa toho zbaviť. Neustále si kušem ďasná a pery zvnútra. Robím to neustále. Priateľ ma často upozorňuje. Vyzerá to hrozne. Robím to už pár rokov a tak strašne by som sa toho chcela zbaviť, ale neviem ako 😥 poraďte, kto ma skúsenosť. Čítala som že je to možno prejav nejakého nepokoja a stresu, ale robím to prakticky celý deň, doma, v práci. Ďakujem pekne.
DAJ si vyrobit na to nieco u zubara
Robila som to jeden čas aj ja dokedy som nečítala niekde ze si môžeš privodiť infekcie ba až rakovinu ústnej dutiny. Tak som s tým z dňa na deň prestala
Dasna neviem,ako sa daju okusovat,ale pery si hryziem aj ja. Ukludnuje ma to. Ale zas nefajcim,nepijem🤷♀️😅
@lenkalili juuj, šmakotinka, ja som si tiež pery hrýzla dlhé roky. Úplne až do krvi. Dokonca som mala kôli tomu totálne krivé zuby. Vyriešila som to tak, že som si dala na zuby fixný strojček a s tým sa pery hrýzť nedajú 😄 Takže som už dva roky "čistá". Snáď sa ku tomu už nevrátim keď mi dajú strojček dole.
Ale inak to hryzenie ďasien pobavilo ale neva. 😅 Vieš čo sú ďasná, hej?
@svokrinjazykmonika samozrejme som narážala na vnútornú stranu úst a líc 😁
@svokrinjazykmonika držím prsty. Ja mam zuby rovné, strojček som mala pred x rokmi. Viem si ale skor predstavit zeby mohol pomôcť skôr neviditeľný strojček keď sú zuby v tom strojčeku "obalené ".
@lenkalili tiež som sa hrýzla dlhé roky, nepomohlo nič až ten strojček ma zastavil. Mohla som sa snažiť neviem ako, keď som si aj spomenula že supeer, tri dni som sa vydržala nehrízť tak v momente som zase začala 🙄
Mam rovnaký problém.. keďže nemám vrchné zuby ďasná si kusem aj ja
Ďasná sa dajú jednoducho kusat keď tam nie sú zuby tak sa prosím nesmejte ďakujem
@lenkalili ako sa ti darí autorka? Vyhodilo mi starú diskusiu. Prestala si? Už mi dali strojček dole ale nosím na zuboch takú vyberaciu priesvitnú fóliu takže si stále nehryziem. Aj tebe by také pomohlo ak s tým stále bojuješ
Som si myslela, ze to robim len ja 😀 , ani sa nad tym nepozastavujem a neriesim to. Viem, ze to vyzera hrozne, ked to robim, ale robim to pri premyslani automaticky, neriesim to. Vrasky mam ako bezne 40tnicky, resp ich mam pomenej, tak na toto to vplyv nema a infekciu za tych par rokov som nemala, nepcham si do ust spinave prsty, aby som si tam nejake bacily zavliekla.
@lenkalili podarilo sa Vám toho zbaviť? Ja to robím už 11 rokov a ne idem čo s tým, hrozne ma to mrzí
@barborafritzova aj ja to robím dakedy vôbec nikdy a dakedy tak ze vkuse 😂
@barborafritzova vôbec sa mi toho nepodarilo zbaviť :( ale mam pocit ze mam obdobia kedy to robím menej a kedy vkuse...
Super neni som sama.
Obzieram sa cely zivot...
Ja to robím furt a až do krvi 🤣 a aj pery a potom to vyzerá jak keby mám herpesy take sú červene 🤣
Aj moja dcéra to robila. Až do chvíle, keď sme boli na zubnej preventíve a zubárka sa zhrozila, čo to má na lícach. Dcéra sa jej priznala, že si hryzie sliznice, okrem líc aj pery. Myslím, že ju vystrašilo presne to, čo napísala @ariannazara. Síce s tým neprestala zo dňa na deň, ale už to nerobí tak často. Väčšinou keď ju čaká nejaká skúška (resp.stres).
Tiez to robim azda odjakziva. Ked chodim na preventivku k zubarovi, minuly rok mi pohrozil ked stym neprestanem, ze to bude musiet riesit. Vcera som bola opat na preventivke, samozrejme som stym neprestala, tak mi dal ultimatum a zaroven kontrolu do januara a kedto nebude lepsie, odosle ma na kliniku akusi do Bratislavy, ze to sa musi riesit. Kokos od vcera sa 100x pristihnem, ze zacnem a hned sa zastavim, ale ocividne stym nedokazem prestat. Mozno len znizit intenzitu. Nechapem sice scim ma strasi a co mi hrozi ale sama by som bola rada keby som to nerobila.
Dievky ozaj keby si dáte u zubára urobiť tú priesvitnú fóliu na zuby tak s tým sa hrýzť nedá. Stačí na spodných zuboch to nosiť. Vôbec to nevidno a ani to necítiť.
Ako kazdy zlozvyk. Vedome to nerob a kukaj co sa s tebou deje ked to nerobis a a nauc sa riesit ten novy stav podla toho co to s tebou robi.Zisti Ako sa ho vies zbavit inak ako zlozvykom?