Práve sa mi zlomil zub, resp. odlomila sa mi polovica zuba a časť tam ostala. Predpokladám, že zubárka mi zajtra oznámi, že tam budeme musieť dať korunku,ak teda nechcem byť bez jedného zuba. Ale kedže je to štvorka a je to vidno pri usmievaní- tak to by tam tá medzera nevyzerala asi najlepšie. Neprešiel si tým niekto v poslednej dobe?? Nemám predstavu, čo ma čaká a ako sa to pohybuje aj cenovo??? Snád ma pri výsledej sume neporazí 😖
nie som si ista, ale mozno pojde 4 von a daju ti dvojkorunku (cize zbrusia 5-tku a na nu nasadia korunku a na nej bude prilepena "falosna 4-ka" cize 2x180e za zuby plus nejake tie mensie poplatky ako pise mamalina...myslism, ze nejaki lepsi, drahi doktori by to vedeli nejako aj na ten zub nasrobovat (zalezi kolko z neho chyba) ale to je dost drahe a nerobi to hocikto...ale nie som zubarka, ber vsetko s rezervou
No ja ked som mala korunku a odlomila sa, mi ju najskor nadpojil ale na 2.den sa znova zlomila takze pocitaj ze asi Ti koru bude robit odznova :/
Zalezi od toho, kolko ti tam z toho zuba ostalo a ci je zub vitalny, Ak je tam aspon polovica zuba, ten ti obrusi a da tam korunku. Ja osobne by som sla do emax korunky, je to celokeramika, sice trochu drahšia , ale estetickejsia. Kovokeramicka, pokial nieje zub dostatocne napreparovany pod dasno, vytvara sivy okraj okolo dasna vdaka oxidov.Ceny kovokeramiky sa pohybuju od 150 do 3OO EUR, ZALEZI OD LOKALITY A DOKTORA, AJ KED ZA TO DOSTANES V PODSTATE TO ISTE. ak ti chyba velka cast zuba, doktor vyplnuje cely kanal, vklada do neho zelezny čap, pripadne umely, a na ten sa potom nasadi korunka. Ak je zub v dezolatnom stave, teda na vytrhnutie, co si v tvojom pripade nemyslim, tak ho vytrhnu a bud si das implantat, zhruba za 1300 eur, alebo ti obrusia dva susedne zuby, na ktore zakvacia mostik, teda platis za tri zuby. Ja osobne by som si trojku brusit nedala, pokial nieje treba, je to jeden z najsilnejšich zubov v čelusti a kazdy zasah smeruje k neskorsej strate zuba.Skorej by som to potom zakvacila len na tu patku, pokial je dost pevna a dufala, ze to vydrži. Po novom sa robi uz aj tak, ze ked je odlomeny zub, doplni sa keramikou z emaxu a nabonduje sa, to su ale nove technologie, ktore maloktory doktor pozna.
Ja som mala robenu korunku - stolicku, vyslo ma to dost draho a aj tak sa mi zlomila po roku 😠vraj sa to casto stava pri korunkach.. teraz mam dieru, nie je ju vidiet, ale musim s tym nieco urobit, len zaco 😒
Uf mne to robili dnes, presne ako baby píšu, otlačky zbrusovanie, nejaký titánový klin či čo to tam mám ani neviem a potom otlačky horné dolné a teraz budem čakať na porcelánový odliatok ktorý mi pripevní nabudúce.. takže budeš tam chodiť ako na klavír a cca za jeden zub tam necháš okolo 200-250€.
No mne dávali korunku pred 2 mesiacmi, najprv my vytiahol nerv zbrúsil o týžden my založil čap to je taka šrába na ktorú sa nasádza korunka, o týžden my urobil odtlačok a o 5dni my nasadil korunku vôbec som nič necítila a vyšlo ma to 90eur.
Ahoj, mam 12 rokov s bratom sme sa jašiili a hodil po mne hrebeň a zlomil sa mi predný zub dolna casť zubu na hornej celusti neviete kolko bude stať oprava a čo dalej ??
Ahojte mam otazku zlomil sa mi zub dole na lavo v zadu a pritom mi asi rastie sj zub mudrosti. Co my s nim bude robit. Nakoljo sa strasne bojim zubarov tak radsej trpim ako mam ist poradte
manzel mal zlomene 2 jednotky vpredu hore..zbrusovanie..odtlacky..a nove porcelanove ho vysli na 200e
Ahoj. Môžem sa opýtať ako to nakoniec dopadlo? Mne sa to stalo práve teraz. tiež 4hore sa mi zlomila na polovicu. Z predu je celá A Z vnútornej strany zlomená aj po koreň. ako vám ho nakoniec opravili A čo vás to stálo?
Kuratko83 mne sa takýto zlomila 5 z vonka celazvnutra zlomená. Mne vybral dva korene, vyčistil kanáliky, kanáliky uzavrel, dal niť a pekne domodeloval zub. No bolo to asi do 200€ ale u súkromníka. A samozrejme všetko lokalkou.
Ahojte,
poradite nejakych dobrych zubarov. Prave sa mi zlomil zub a bude to na korunku :(
Inak, ak chcete fakt peknu pracu a kvalitku, rozhodne neodporucam kovokeramiku. Jednak sa to vzdy brusi pod dasno (zastarala technika, na zapade sa uz roky nepouziva, u nas je to staly standard), to znamena, drazdi to tam a casom dasno ustupuje... Mne to napriklad nesmierne vadilo - to drazdenie - vkuse som mala pocit, ze mam nieco medzi zubami, dasna som mala napuchnute a kazdy dotyk bol utrpenie. Pritom to vraj bolo spravene pekne, vydrzala som to 2 mesiace, ale bola to agonia. Alergiu na kovy nemam.
Teraz mam cistu keramiku a zub je zbruseny nad dasno, tzv. na schodik. Neda sa to ani porovnat, dasno super, nic ma nedrazdi a korunka je omnoho presnejsia (je to robene cez Cerec), povodna mi nikdy do zhryzu poriadne nesadla. O vzhlade ani nehovorim...
Cenovy rozdiel samozrejme je - povodna stala 180e, keramika 350e, ale nelutujem absolutne - teda ano, jednu vec, ze som povodne sla do zastaraleho riesenia. Vobec to nestalo za to, vyhodene peniaze...
Ahoj, no ja to riesim prave teraz, korunku na patku, co je este tiez dost vidno :/ Mne to najprv zbrusovala, k tomu prirataj injekciu, odtlacky horne, odtlacky dolne, vyska zhryzu to ma vyslo cca 100 eur. No a potom porcelanova korunka v kombinacii s kovom cena okolo 180 eur. Nechcem Ta vyplasit, ja zijem v BA, tak dufam, ze u Vas maju "ludskejsie" ceny 😒