Zlomený zub

7. júl 2023

Baby mam taku otázku nedávno mi bolo robene osetrenie korenovych kanalikov zub by mal byt vyplneny dobre bolo to skontrolovanie aj na rtg prešli 2 tyzdne od ošetrenia a zlomil sa mi z neho veľký kus (je to stolicka) myslíte si že je to tým ze ten zub zubarka spravila zle ?

syslik81
7. júl 2023

nemusel ..proste bol oslabeny .. na taketo uby je lepsie davat hned korunku ... kazdopadne skus reklamovat

cocolino234
7. júl 2023

@autorka stalo sa mi presne to isté do bodky. Ráno som sa zobudila a polovica stoličky nikde, prehltla som to počas spánku. Bola som u náhradného zubára, keďže môj mal dovolenku a potom aj u svojho. Obidvaja povedali, že v zube musela byť mikro prasklinka, ktorú na rtg nebolo vidieť inak by navrhli iné riešenie. Okrem toho už keď ti musia ošetriť koreňový kanálik, tak zub je celkovo oslabený oproti ostatným a je väčšia pravdepodobnosť, že sa jednoducho zlomí, možno tam dovtedy ani prasklinka nebola. Nemyslím si, že chyba bola v ošetrení ale v tom, že to rtg riadne neukázal. Netrúfam si povedať, že to bolo zanedbaním ale to samozrejme musíš posúdiť sama.

autor
7. júl 2023

@cocolino234 ja si to tiez moc nemyslím ze bol zle spravený len známa ma presviedča stále ze to zubarka spravila zle tak len chcem vedieť aj názory iných ludi

simsalabim
8. júl 2023

Urcite je to oslabenim,aj mne na takyto zub zubar odporuca korunku.