Zlomený predný zub

kikusikkk
17. feb 2024

Ahojte mam zlomeny predny zub ( dvojku) uplne pri dasne, zub je uz asi mrtvy no cele zle je. Konecne som sa odhodlala ist k zubarovi ,,emocionalne" ale chcela by som sa spytat, ci nemate skusenost co to obnasa. Ako sa to riesi. Zub bude musiet ist asi cely prec a teda bude sa tam musiet dat nejaka nahrada, takze implantat? Su aj ine moznosti? Ako sa cca pohybuju ceny? Dakujem

lemra
17. feb 2024

@kikusikkk ak je zdravý koreň dá sa aj koreňový nadstavec. Ak nie bud implantát alebo mostík . Ceny sú všade iné.

kikusikkk
autor
17. feb 2024

@lemra dakujem krasne , korenovy nadstavec je lacnejsia alternativa?

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivka27101
17. feb 2024

Áno Koreňovy nadstavec je najlacnejšia alternatíva alw nemusí byt tá možnosť k dispozícii. Potom sa dá spraviť mostík ale musía sa obrusit aj ďalšie dva zuby čiže jednotka a trojka ak by zub bol vytrhnutý. Cena mostíka by som povedala že sa už vyrovná aj cene jedného implantátu ale môže to byt všade rôzne.

domkakvet
17. feb 2024

@kikusikkk dala by sa na to spravit korunka.

kikusikkk
autor
17. feb 2024

@ivka27101 ako obrusit prosim vas? Ze by boli,,falosne" zuby 3 ?

oli18
17. feb 2024

Ja som mala takto nalepenu nahradu na jednotke hadam 20 rokov. Za ten cas sa mi asi 2x uplne uvolnil a dr mi ho prilepil znovu. Je to najjednoduchsie a najlacnejsie riesenie do doby, kym sa neznehodnoti koren.

kikusikkk
autor
17. feb 2024

@oli18 tam ale nie je naco prilepit ziadnu hmotu :/

lemra
17. feb 2024

@kikusikkk áno je len koreň musí byť v poriadku. Cenu si nepamätám. Robili mi ho pred 6 rokmi. Neviem ako máš zub zlomený, ale teraz vie zubár domodelovať aj úplne msky zvyšok.

luliu
17. feb 2024

@kikusikkk áno, mostík sú vlastne 3 korunky, jednotku aj trojku by ti museli obrusit, keby si nemala dvojku

hedviga2
17. feb 2024

@kikusikkk veď zubar ti všetko vysvetlí na mieste. Moznosti aj cenu. Kto ti tu vidí do pusy???

lemra
17. feb 2024

@kikusikkk ja som mala i taky mostík, kde sa nemuseli brúsi zuby. To sa nejakým skleneným vláknom umelý zub fixovaná o vedľajšie. Vydržalo mi to 5 rokov.

oli18
17. feb 2024

@kikusikkk ved na koren, ten predsa mas. Len to musi posudit lekar.

kikusikkk
autor
17. feb 2024

Dakujem vam damy 🙂

koniarova
17. feb 2024

@kikusikkk každopádne 1500 eur si určite priprav.

huginko
17. feb 2024

@koniarova za jeden zub?

koniarova
18. feb 2024

@huginko ak to bude implantát,tak áno. Čistenie kanálikov a korunka ma stála okolo 800 eur za zub. Ale ty môžeš nájsť samozrejme lacnejšieho dr. Držím palce.

huginko
18. feb 2024

@koniarova jej, ja zatiaľ nepotrebujem. A snáď ani nebudem. Ale tie ceny sú brutálne, ved ľudia nato ani nemajú. Chorá doba

veronika2952019
25. jún 2024

@kikusikkk ahoj môžem sa opýtať ako si dopadla ? Riešim momentálne to isté