Ahojte 🙂 zaciatkom jul som si pri bábätku zlomila malicek na lavej nohe... Oblepili mi ho leukoplastom k zdravemu prstu a bolo 🙂 a teraz trapas - zle som stupila na schodišti a asi som si zlomila palec na pravej nohe. Chcem sa spýtať, či ste niektorá mali túto zlomeninu a či je ozaj nutné ist na pohotovosť... Pokiaľ by som nemusela, radšej by som nešla. Palec nie je dislokovaný, akurat ze trochu zmodrel a boli jak ďas ale pri bábätku by som s nejakou sadrou nemohla fungovať - 9 mesačny drobec si vyžaduje mamu v pohybe... Tak ma určite chápete... Myslim, ze aj tak by mi len dali dlahu k palcu a zase prelepili - to som si aj sama spravila 😉 mama ma straší, že keď sa mi to zle zrastie, ze budem padať 😉 dajte prosím nejake info ako sa vam to zrastalo a ci ste s tym isli k doktorke... Ďakujem 🙂
Ja som tiez zakopla a mala som zlomeny, len taka prasklinka na kosti, nepohnuta, len mi ho prilepili. Kvoli prstom malokedy sadruju, pripadne mi povedali, ze si mozem lepit nie dva prsty o seba, ale palec fixovat takou palickou, co sa do ust lekar pozera. Plus odporucili pevnu obuv.
sadru ti urcite nedaju ;) kvoli jednemuprstu aleprave kvoli moznym komplikaciam by som si sla daturobit rtg 🙂
@simca06022011 no s tým "určite" by som nepreháňala... kamoška si zlomila palec na nohe a mala sadru až nad koleno niekolko týždňov... asi to bolo komplikovanejšie, keď sa takto rozhodli, ale aj takéto sa stáva...
@ivanashaggy Ja som ešte o sadre kvôli zlomenému prstu na nohe nepočula 😲 a to som mala zlomené v rôznych časoch 4 prsty, ale nie palec, pravda.. Prsty na nohách sa liečia ako píšeš, prilepia sa k vedľajšiemu. Ak ti to nerobí problém, tak si to zlep sama, aj tak ti to tam len zrentgenujú a zlepia. Ja už som po prvom zlomenom ani nechodila k doktorovi 🙂
Ďakujem, dievčatá, ste poklady! skúsenosti druhych velmi pomahaju 🙂
Och vďaka za modrý koník.ja že či mam ísť s prstom na nohe na chirurgiu🙂olepím si ho aj sama.ďakujem
Dievcata ja som zakopla mam zlomeny palec a dali mi dlahu 🙂
ahojte, mne ho na pohotovosti zrengenovali, napriek dotazu kvoli vykriveniu, sestrixka zafixovala na zlu stranu, zdravotnictvo je na biednej urovni, kebyze s tym nikam nejdem, mam to od zaciatku fixovane na dorbu stranu, som tam isla prave preto, ze bol krivy a som tajne dufala, ze bude iba vyskoceny… bol tak asi 3 dni, teraz po tyzdni je este stale krivy, vyrovna sa este neviete?…. ortoped na kontrole po 7 dnoch kazal fixovat na druhu stranu.. fixovat je treba este 3 tyzdne, narovnavat, nenarovnavaju…. zostane krivy??
@ivanashaggy mala som zlomený palec na nohe- spadla som zo schodov (asi pred 5 rokmi). Nešla som s tým hneď k doktorovi - asi až po týždni, keď som stále nemohla chodiť a prakticky neboli topánky, ktoré by som obula. Urobil mi RTG- bola to celkom teda riadna zlomenina s dislokáciou, ale keďže sa už začal proces hojenia, už mi to nemohol dať do sádry, tak mi to len fixovaný leukoplastom. Zahojilo sa to, ale mám ho taký krivší a občas ma pobolieva, ale nie nejako závažne. Takže musíš sa rozhodnúť sama, ale ak si len zle stúpila, možno ho budeš mať len podvrtnutý, nie zlomený (palce rýchlo modrajú).