Zlomený členok

16. aug 2022

Ahojte 🙂
Chcela by som sa opýtať a zistiť vaše skúsenosti ohľadom zlomeného členku
23.7 som nešťastne spadla a zlomila si členok ( trimeolárna zlomenina) … bohužiaľ som sa pár dni na to nevyhla operácii a mám tam pár spevňovacích kovov a šróbov
Nosím už namieru vyrobenú dlahu a orientačnú dobu nosenia mi povedali 4-6 týždňov
Chcem sa vás opýtať ak máte s takýmto problémom nejaké skúsenosti ako dlho prebiehali rehabilitácie ako dlho trvalo kým ste normálne žili bez barlí atď
Ďakujem za informácie

pininka1
17. aug 2022

Rehabky som nemala, o rok mi vybrali sruby, kedze sa to zrastlo pekne, az ich vytlacalo a vadilo mi to v topanke a noha bola dosf pevna. Ja som ale mala spongioplastiku. Vybrali mi sruby, ponatahovali poriadne vsetko, a odstranili zrasty, tie ale nemusia samozrejme byt, nie kazdemu sa to urobi. Odvtedy neviem ze som niekedy mala s nohou.

guttekova
17. aug 2022

Zlomeninu členka som mala v októbri 2010 v tom čase ak si dobre pamätám som po operácii a vkladaní kovov mala 2 týždne sadrovú dlahu neskôr som dostala ortézu Mala som barle a nesmela som na nohu došľapovať. Po 6 možno 7 týždňov som na ňu mohla došliapnuť na 30 percent. Asi po 2 mesiacov som začala chodiť na rehabilitácie a dostala som francúzske barle najprv 2 ale nepoužívala som ich dlho. Ako mi na rehabilitácii začali nohu uvoľňovať dokázala som krátky úsek prejsť aj bez nich a vždy to bolo lepšie a lepšie. Obe barle so mohla používať tak 1 týždeň. Rehabilitácie so mala 2 serie ale neviem ci to bolo po 10 alebo po 14 dni. Teraz ľutujem, že som nebola ešte na tretej sérii. Ohybnosť nie to ako to bolo. Koncom januára som už nastúpila do práce a po roku mi šruby vybrali. Prešlo od vtedy 12 rokov noha ma neboli len ak ráno vstanem potrebujem niekoľko krokov po domu, aby som ju rozchodila. Skore uzdravenie prajem

autor
17. aug 2022

@guttekova ďakujem 😊

leni1472
15. okt 2022

Ahoj ako si na tom už dnes s tým členkom ? 🙂

adypex3
15. aug 2024

@pininka1 Dobrý aj ja som po špongioplastike,a bojím sa na barliach ísť asi je to v hlave postavím sa na ne,aj na pravú operovaný,ale to je všetko.rozkyvu sa svaly a koniec nevykrocim.A keď dali pred týždňom dole ortézu že mám dostupovat minimálne na polovicu skúsil to a aj opuchol,Neviem čo robiť či skúsiť nemecké barle,chcem to rozchodiť ale tento blok mám že sa opäť zlomí.

pininka1
15. aug 2024

@adypex3 ano, je to určite v hlave, mne strašne liezla sadra na nervy, takže keď mi to dalo dolu hneď som sa na nohu postavila a bola som prekvapená ze v pohode to bolo. Treba čím skôr začať chodiť, aby svaly aj šľachy nestiahlo tak,že to bude bolestive

adypex3
15. aug 2024

@pininka1 to je pravda,ja mám len obavy a veľké,nechcel by som znova blbo padnúť, našťastie opuch nezmodral takže by to malo byť ok,ale som opatrný

pininka1
16. aug 2024

@adypex3 áno verím. Určite to netreba silit, tak doma pomaly rozchodiť.

adypex3
16. aug 2024

@pininka1 no to by som bol rád , preto chýbajú nemecké,a na rehabky s nimi doskacem

ajja1
14. sep 2024

@adypex3
@pininka1 dobry den, ja som po operacii clenka, mam tam titanovu platnu a asi 12 skrutiek ☹ Tento tyzden mi dali dole dlahu po 6 tyzdnoch. Mam extremne skratenu achylovu slachu, noha je tuha, neviem ju vobec polozit na zem, ani pritiahnut prsty. Skusam chodit s barlami, ale patu nedokazem polozit na zem, tak len akoby spickujem so zatazou do 20%. Vsetko ma tam taha, mam pocit akoby som si pri kazdom pohybe isla potrhat vsetky vazy a slachy. Kazdy pohyb boli. Mam aj pocit akoby ma tlacila aj ta titanova platna. Pri urcitych pohyboj u citi a noha boli v tych miestach. Je mi z toho do placu. K rehabilitacnej doktorke ma objednali az buduci tyzden. Neviem co s tym robit? Myslite, ze je to normalne? Prosim poradite mi nejake cviky na zaciatok kym sa dostanem na rehabilitacie?
Noha mi okrem toho velmi puchne, akonahle ju nemam vylozenu. Myslite, ze by pomohol Aescin (ten som brala ked som mala nohu v dlahe). Studene obklady si davam niekolko krat denne. Dakujem

pininka1
14. sep 2024

@ajja1 no, ja som toto nemala, resp noha bola taka tuhšia, ale nič ma netahalo. Mne kazali úplne pomaličky na chrbte prepínať špičku dopredu dozadu, ale len tak ako mi to dovolí. Nakoniec mi ale po roku urobili artriskopiu, všetko mi tam ponatahoval a bolo to úplne v poriadku už. Uvidia co ti povie rehabilitacna

ajja1
14. sep 2024

@pininka1 Dakujem

adypex3
14. sep 2024

@adypex3
@ajja1 Áno dávaj si aescin,a pomaly si nejakou gumou priťahuj špičku aby si ponatahovala achilovku,to puchnutie som mal aj ja,a v kľude sa snaž pomaly na barliach aj keď na špičke,ono to polavi a pomaly ju dáš aj na plochou len to chce čas,precvicuj nohu ja som šiel po bolesť,dobrá masť je traumaplant ,mňa tam tiež pichá hocikedy čudné pocity pri srobach ale pôjde to neboj hlavne bez paniky,ja som bol tiež v smútku neboj, čas a kľud, magnézium b komplex

martina2551977
14. sep 2024

Ahoj. Ja som osem mesiacov po zlomenine členka, tiež som mala trimaleolarnu zlomeninu, viem ako sa cítiš. Bola to dlha cesta a ta bezmocnosť bola najhoršia viem že ani tieto rady moc nepomôžu musíš si tým prejsť sama. Ale Dosť zaváži ako si na tom fyzicky, si športovec alebo je tam nadváha, ja som sa veľmi bála ale po dvoch mesiacoch som začala chodiť na rehabky . Po troch som chodila bez opory . Po 4 mesiaci mi vybrali 2 škroby a platničky a o mesiac som začala behať (rekreačný beh 7km) . Ale stále je trocha opuchnuty používam ortezu. A rada nasaďte si wobenzyn aescin a samozrejme pokiaľ nezačne na nohu ako tak došlapovať je dobre si podávať fraxiparin. Prajem rýchle uzdravenie

ajja1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ajja1
15. sep 2024

@martina2551977 dakujem pekne za odpoved. Prosim a ked Vam dali dole dlahu, pouzivali ste nejaku ortezu este? Mne doktor uz nedal nic, len ze mam rozcvicovat nohu a chodit - s oporou a foslapovat na 20%
Prodim aku oryezu mate, vedrli by ste mi odporucit? Dakujem

martina2551977
15. sep 2024

@ajja1 Zdravím momentálne som v pohybe ale keď budem doma pošlem foto. Lenže ak je to čerstvé orteza sa nenosí noha sa stále bandazuje obväzom. Ortezu som začala nosiť až po 4 mesiaci úrazu .
@ajja1

martina2551977
15. sep 2024

@ajja1 posielam foto ortezy nepamätám si z akej stránky som ju objednávala ale táto mi sadla najlepšie sú tam aj veľkosti. Dúfam ze som poradila. Všetko dobré prajem.
@ajja1

ajja1
17. sep 2024

@martina2551977 dakujem!