Dobrý deň prajem chcem sa opýtať ma niekto skúsenosti zo zlomením členkom som 14 dní po operácii členka mám sadru ale strašne sa bojím že keď mi ju dajú dolu budem krivat mam ročného synčeka nerada by som krivala už teras mam toho doste že sa nemôžem ani postaviť musí mi pomáhať mama. Neviete mi povedať ako dlho budem mať tu sadru ako dlho sa to bude hojit a čo bude nasledovať ? Nejaké rehabilitácie neviem presné čo my tam dávali asi nejake šruby to sa potom vybera ? Prosim poraďte mi niekto kto stim ma skúsenosti budem vas zato strašne vďačná lebo už fakt neviem čo si mam myslieť ďakujem za prečítanie 🙂
@dominika6 budem ti oponovat zlomila som si clenok v aprili2014 mala som sadru / nastastie operacii som sa vyhla/ 4 tyzdne dcera mala 5,5 mesiaca dali mi dole sadru na rehabilitacie som nesla nakolko som nevedela dochadzat do mesta a cca po dvoch tyzdnoch som isla prvy krat s kocikom asi na 15-20 my ut von a kazdy den to bolo lepsie teraz robim 8-12 hodin a v praci stojim a clenok boli fakt len minimalne
@sabina1975 asi záleží od druhu zlomeniny..ja som si ho dolámala na strednej škole.. a poviem ti po 20r. ked je sychravo a prší tak ma bolí ak fras..jasné že som fungovala,ved som chodila do školy,jedine že som necvičila..ale hovorím o šetrení sa..nie ležaní na gauči
Ja ani neviem ako dlho chodim na zlomenom clenku, prisli mi na to nahodou, ked som mala vyron. Chrupavka je tak poskodena,se mi musia brat step zo stehna, doktor mi vravel ze min dva mesiace na nu nebudem moct stupat a potom rehabky. Vsetko zavisi od stupna poskodenia a od toho, ako sa podarila operacia. Ale pri klasickej zlomenine,ktora sa riesila hned by nemali nastat ziadne taketo problemy, ale ako kazdu zlomeninu isto budes citit uz cely zivot pri zmene pocasia.
najlepsia na dolecovanie zlomenin a celkovo kosti je kotihojova tinktura, treba ale natierat viac x denne....a vnutorne caj z praslicky rolnej
Moja mama mala takto pred rokom operovanú trieštivú zlomeninu lakťa a užívala Mumio a musím povedať, že sa jej to krásne zrástlo, skoro úplne vystrie ruku. Samozrejme, že aj rehabilitácie musia byť, ale jej to pomohlo.
Ďakujem pekné za odpoveď všetkým 🙂 strašne mi trpne noha myslíte že je to normálne ? A rez ma taktiež strašne štipe ..niektorý lekári hovoria že sadru budem mať 4 týždne a niektorý zase 6 týždňov čo myslíte koľko ste malí vy ?
@emkaemkam ja som mala presne mediac 14.4. 13.5
Dobry den, byvam vo Francúzsku. Minuly rok som absolvovala prvu ooeraciu členku. Mam zlomeninu z pred 10rokov. Clenok zlomeny na tri krat. Doktor konstatoval ze to je nezodpovednost lekara. Ok. Vykonal mi prvu operaciu, mam 2skrutky v clenku. Teraz po 8mesiacoch, mi oznamil ze sa to nezrasta a ani nebude a je nutna druha operacia s tym ze mi musi odobrat z mojej kostnej drene. Na dalsiu operaciu idem 19.3.18. Ma s tym niekto skusenosti prosím vás? Pretoze uz 8mesiacov nie som schopná pracovat, k tomu mi doktor oznamil ze uz nimdy nebudem moct pracovat tak ako kedysi a tiez mi nemoze ani zaručiť ze aj po tejto operacii bude vsetko v poriadku. Je to tazka a zanedbana zlomenina. A tato operiacia bude tiez narocna. Mam trochu strach z tej operacie a este ked mi bude odoberat moju kostnu dren. Dakujem za kazdu radu a skusenost.
Dobrý deň som po zlomenine členka pred dvoma týždňami mi dali dole dlahu ako dlho vám trvalo aby ste začali chodiť bez barly
Dobrý večer to by veru aj mňa zaujímalo ja mam ešte sadru ale o týždeň idem na vybratie srobu tak som zvedavá za ako dlho sa postavím na nohu.
Pekný deň želam je tu niekto kto by mi vedel povedať ako dlho trvá postavit sa na nohu po zlomenine členku mne už dali dole sadru po 7tyz.vybrali jeden srob ostatné až po roku ale kotnik mam strašne stuhnúty skúšam ho rozhýbať ale moc to nejde tak ma zaujíma ak niekto mal túto skúsenosť ako dlho to potrvá kým začnem aspoň trochu chodiť
@bambambulka mne to tvrvalo 3 mesiace
@bambambulka nechcem ťa sklamať ale ja som skoro rok po operácii a členok je stále veľmi pevný, 15.3 idem vybrať sruby, tak mi vravel že mi to celé poriadne prečistí, že tam zvyknú byť aj zrasty, že ponatahuje čo sa dá a snáď to bude ok.
@pininka tak to teda není nič moc ja idem zajtra na rehabilitácie a dúfam ze sa to zlepší a začnem aspoň chodiť na tej nohe zatiaľ dokážem iba po špičke trochu doslapnut.
@emkaemkam to by som brala hlavne nech už chodim
@bambambulka ja som mohla doslapnut od začiatku, ale cítim že ten členok je taký pevný, akoby som ho mala v okovach, no práveže pri športe je úplne v pohode ani neboli. Horšie je to v kľude.
@pininka ja práveže nemozem doslapnut na celú nohu nepusti ma ten členok je ako kameň a to stále cvičím aspoň doma zatiaľ prsty som rozhybala v pohode len ohnut to v členku nie až nie som teda zvedavá ako to bude po rehabilitáciach
@bambambulka držím prsty by to bolo lepšie. Mne sused vravel že jemu najviac pomohlo liečenie.
@pininka ďakujem tak hádam to dám zatiaľ aj z rehabkou uvidím akurát zajtra už začínam
@bambambulka ahoj,prosim Ta mozem sa ta popytat ako dlho trvala rehabilitacia po a kedy ti povedali,ze by si mohla nastupit do prace a normalne fungovat?ja mam dvojitu frakturu clenka,2xma museli operovat,lebo po prvej operacii to nebolo ono,teraz mam ortezu uz 9tyzden,nedoslapujem,povedali mi ze po 10tt ked bude vsetko ok,tak mi vyberu “az” jednu srubu a ostatne o rok,rok a pol,,,uz treti mesiac som PN tak neviem ako dlho to este bude trvat,dakujem😊naty
ps:uz mi je dlho😆
Ahoj ešte rehabilitujem stále už dokážem naslapnut z nohou na cele chodidlo ale barle ešte mam. Keď som začala chodiť na rehabky nevedela som kotnik ani ohnut po 2tyzdnoch je to omnoho lepšie už len prekonať strach a bolesť a zahodiť barle 😃mne vybrali tiež jeden srob aby som mohla začať cvičiť ostatné pôjde von až za rok. A co sa týka PN a nástupu do práce ja som doma už tretí mesiac a co som sa pýtala na rehabke povedal mi ze v máji už budem skákať 😃 ale ja by som brala apríl. Je to však individuálne a záleží ako to rozhýbes ty napr. ja som mala kotnik po 8tyz.v sadre ako skalu stuhli a rozhýbať to bol boj. Hlavne treba hneď s tým ako ti dajú von srob začať hybat hlavne prsty cvičiť a achylovku.. Takze ešte asi rátaj tak 1-2 mesiace keď začneš rehabilitovat s PN si myslím. A dlho je aj mne 😛 to je proste na dlhé lakte po takej zlomenine.
@natafe hlavne si stále treba držať dobrú náladu 😃
@bambambulka dakujem krasne za rychlu odpoved🙂 takze este mesiac, dva, som zatial v pohode, ale ako naschval mame buduceho prvacika, chcela som pobehat den otvorenych dveri a tak... takze na zapise budem este o barlach, co uz nevadi, hlavne nech sa to dobre rozvici a nebude potrebne liecenie, lebo lekar mi povedal ak to pojde tazsie tak liecenie by mi len a len pomohlo, ale to si neviem predstavit, ze by som na mesiac vypadla prec z domu😎
mna chvalabohu noha vobec neboli, klop klop aj stehy sa pekne zahojili, jediny problem som mala s fraxaparinom mala som alergicku reakciu, tak si teraz picham fragmin,,,vidis, mozem sa spytat ci si este stale musis pichat injekcie, ci si mam este objednat dalsie balenie, dakujem krasne🙂
@bambambulka 😉
Áno ešte si picham fraxik že pokiaľ nezačnem chodiť ale ja mam problém s krvou takže mam to ako prevenciu koli tromboze. Ináč mna to neboli teda ta zlomenina zahojena vôbec ale skôr tie stuhle šľachy to je problém pri chodeni. Ale rehabky veľa pomôžu 😃 a možno keď začneš cvičiť aj ty budeš na nohách coby dup😃
Tak konečne už dostupim na nohu a chodim o jednej barle trvalo mi to 3tyz. kým som sa odvážila na plný doslap po zložení sadry a vybratí srobu. 😃 Som nadšená.
@bambambulka super😊mne konecne v utorok vyberu ambulantne tu srubu,tyzden este kludna zacinam,,,inak ja som zustila ze uz viem stat na nohe a nic neboli,ale to mam sadru uz 11tyzden,sama som zvedava potom na hybanie s clenkom,tesim sa😊
@natafe no super tak želám nech ti to ide rýchlo potom a napíš ako sa ti dá chodiť a ci hybes normálne členkom som zvedavá 😃 ja už skúšam chodiť bez barli chodim síce ako kačka ale pomaličky to ide 😛
@emkaemkam
dajú ti dole sadru a budeš musieť mať doma klud..čím viac to budeš namáhať,tým dlhšie sa to bude hojiť,takže nejaké vychádzky a behanie za synom,na to zabudni..bolesť budeš cítiť aj dhé roky,hlavne pri zmene počasia