Dobrý večer zlomili sa mi a posunuli 3 priehlavkove kosti na ľavej nohe 2.4.2021 . Na ďalší deň som išiel k pánovi doktorovi (chirurgovi) ten mi povedal že operácia nie je potrebná nakoľko verí že sa to pekne zahojí .Tak mi predpísal protetike dlahu Ktorú dodnes mám a predpísal mi liek na opuch dnes je 20.4.2021 jedno bol som na kontrole poslal ma na rentgen a skonštatoval nevyzerá to stále dobre nález je škaredí Ale nedá sa nič iné len pokračovať v liečení musíte byť trpezlivý ne namáhať ne stúpať na to o dva týždne ďalšia kontrola . Aj ja sa pýtam širokej verejnosti Či je tento postup pána doktora (chirurga) V poriadku ? A adekvátny k môjmu stavu ďakujem
určite treba ísť na trautotol. amb. nie na chir,zober papire od dr a chod aj inam
Ja mam 3 zlomeninu členka a len preto mi to nezoperovali že to dobre napravili, som tehotná a asi nebol posun (mala som to aj vyklbene).žiaľ tieto kosti sa celkovo zle hoja ja už nechodím 10 tyzdnou kosť není zrastena o dva týždne kontrola a to len trosku precvičovanie žiadne dostupovanie. No ja som si aj polezala na chirurgii a teraz navštevujem traumatologa nie chirurga. No a ze to nevyzerá dobre môže byt ze sa vám to nezrasta nie koli posunu.
No uz len to ze si si zlomil "kost" a isiel si k chirurgovi na druhy den je zvlastne.
My chodime jedine na trauamtologiu do nemocnice, kedze zlomeniny nie su sranda, asi by som sa poradila s inym lekarom. Teraz je problem aj covid, my sme presne pred rokom riesili komplkovanu zlomeninu ramena, ktora sa po 4t nakoniec operovala a ledva nas vzali, keby bol zakrok planovany o den neskor, tka bohuzial, nezoperovalo by sa to.
na druhej strane, tazko sa vyjadrit k postupu, pretoze pri zlomenine, opuchu to rtg neukaze vsetkoa preto lekar teraz lamentuje ze to nie je dobre... (preto sme aj my cakali s op, aj dceru ked som riesila s narazenym zapastim, tak mi to lekar povedal, ze tam je tazko sa vyjadrit pri opuchu, malych kostickach ... pockame co bude) a v neposlednom rade je dolezite ako sa ti to bude zrastat, ci vobec, ci dobre... nam sa rameno nehcelo, nakoniec to museli operovat a az pri operacii/ CTcku na operacke sa zistilo ze to je viac nasobna zlomenina a teda riadne mu to zosrobovali. Nebolo za 4t zrastene nic... A clenky sa inak dost dlho liecia.. moj chlap uz ma tolko zlomenin za sebou, a ten clenok sa mu hojil dlhsie ako toto minuly rok operovane rameno. Treba co najmenej chodit, nohu vykladat... a navstivit traumatologa, najlepsie v nemocke kde to aj operuju... ak teda pracuju.
A inak preco to nie je zasadrovane, ked je to vazne.. preco len dlahovane? to je teraz uz nerobi? tie dlahy su rovnocenne sadre?
@kordzi Skúste sa niekto vyjadriť