Zlomené rameno - operácia

natynatt
6. aug 2020

Dobrý deň , chcela by som sa spýtať či ma niekto skúsenosti so zlomeným ramenom a jeho operáciou. Ako dlho sa to cca hojí ?
Úprimne som pomerne vystrašená a bolesť je neznesiteľná. Povedali mi ,že sa nejedná o vážny zákrok ,ale tento fakt nezabránil strachu nárast. Predsa len prišla sim s tým do nemocnice ,že som si asi vykĺbila rameno a buchla hlavu. Ale nechali si ma tu s ľahkým otrasom mozgu a zlomeným ramenom ,že budem potrebovať zrejme operáciu.

jaja1979
6. aug 2020

@natynatt čo znamená zlomené rameno? Kľúčna kosť alebo ramenny kĺb? To je veľký rozdiel. Ak kľúčna kosť, tak to sa pomerne rýchlo da dokopy. Ak kĺb, tak to už je podstatné horšie. Môj muž mal roztriešteny kĺb a nikomu neprajem tu bolesť... Držím palce, aby to dopadlo čo najlepšie...

mogaa
6. aug 2020

@natynatt kolega mal rameno, jemu sa nedala dať ani sadra, mal to len zafixované a cca po 6týždňoch začal chodiť na rehabilitácie....tiež mu hrozila operácia, ale nakoniec zhodnotili že to nechajú zrásť lebo keby to otvorili by sa mu to rosypalo, on bol aj cukrovkár....

natynatt
autor
6. aug 2020

@jaja1979 povedali mi rameno ,keď som videla rengen sama som pozerala či je to naozaj možné. Kľúčna kosť je práveže v poriaku. To rameno bolí ako čert ,úprimne horšiu bolest som nezažila ešte , A ďakujem Vám.

brendaa
6. aug 2020

@natynatt ahoj zrejme zvazia ci treba operovat, ct ti robili? Ide o to ci mas zlomeninu s posunom, tam to zmeraju ak je do 1cm mozu nechaju iba s ortezou, drzim palce. Ja som mala krcek ramena, bolest neskutočná, strasidelna modrina, ruku mi dali do ortézy a uhla v ktorom musela ostat.
Ak by operovali rekonvalescencia je ovela dlhsia. Kludne mozes IP, drzim palce

natynatt
autor
6. aug 2020

@brendaa práve mi povedali že operácia je nutná ,takže som sa skoro rozplakala ,že budem musieť v nemocnici zostať dlhšie ,ale nedá sa nič robiť. Dakujem Vám.

brendaa
6. aug 2020

@natynatt ano je to nadlho, hlavne aspon trosicka pozitivne mysliet ak sa da, ze si mohla horsie pochodiť, mne to pomohlo. 🍀🤗. Drzim palce nech sa to pekne zahoji a potom uspesne zrehabilitovat, co je velmi dolezite, lebo to bude vsetko stuhnuté, neboj zvladnes to.

natynatt
autor
6. aug 2020

@brendaa ja to beriem s humorom ,že mi to stalo za ten výhľad a že konecne môžem povedať ,že už som mala všetko XD a moc Vám dakujem ☺️

frzeiovn
14. apr 2023

@natynatt
Ahoj. Prepáč že po dlhšej dobe ale chcela by som sa opýtať ako si teda dopadla s tým ramenom. Mám podobný problém. Na RTG nič nevideli a keď prišlo MRI tak tam že faktúra tuberkulum majus. Horná časť ramena cca 1×1,5 cm. Ortézu som doteraz nenosila lebo som všetko robila aj keď ruka bolela a stále bolí. Neviem či sa to už aj nezrastlo alebo čo bude neviem. Idem v pondelok. Nie som ani na PN. A to že je to pravá ruka. Ortézu mám teraz pár dní len neviem či to má význam po mesiaci.
Ďakujem pekne za odpoveď

natynatt
autor
14. apr 2023

@frzeiovn dobrý deň ,pre mna operácia dopadla dobre ,samozrejme moja tvrdohlavosť si povedala že rehabilitácia s profesionálom nieje potrebná a zvládnem to aj sama ,čo som zvládla a rameno mám ako nové. Sem tam to pohnevá ,ale nieje to nič závažné. No druhej operácii sa vyhýbam ako čert krížu. Mali by mi vybrať to čo mi držalo rameno ,ale ja odmietam ísť znovu tým istým znovu. Pravdepodobnosť že na moju tvrdohlavosť nepekne doplatím je vysoká ,ale pokial ma to nijak neobmedzuje tak nevidím dôvod ísť zbytočne k lekárovi.

Prajem pekný deň ,
A prajem veľa šťastia. Držím palce.

frzeiovn
14. apr 2023

@natynatt ďakujem. A čo si myslíš o mne. Čo mi budú s tým robiť. Alebo nič. Je tam šanca za sa to samo zahojí aj bez ortézy a operácie? Ty si mala tiež odlomene?

dominikakoll
16. aug 2023

Baby, prosím vás, ako ste spali? Normálne ležmo? V posteli?

brendaa
16. aug 2023

@dominikakoll ano iba na chrbte

dominikakoll
17. aug 2023

@brendaa ďakujem, prvá noc za nami

frzeiovn
17. aug 2023

@dominikakoll
Ahoj. Na chrbte s rukou na bruchu. 😭👍

dominikakoll
17. aug 2023