Dobrý deň , chcela by som sa spýtať či ma niekto skúsenosti so zlomeným ramenom a jeho operáciou. Ako dlho sa to cca hojí ?
Úprimne som pomerne vystrašená a bolesť je neznesiteľná. Povedali mi ,že sa nejedná o vážny zákrok ,ale tento fakt nezabránil strachu nárast. Predsa len prišla sim s tým do nemocnice ,že som si asi vykĺbila rameno a buchla hlavu. Ale nechali si ma tu s ľahkým otrasom mozgu a zlomeným ramenom ,že budem potrebovať zrejme operáciu.
@natynatt ahoj zrejme zvazia ci treba operovat, ct ti robili? Ide o to ci mas zlomeninu s posunom, tam to zmeraju ak je do 1cm mozu nechaju iba s ortezou, drzim palce. Ja som mala krcek ramena, bolest neskutočná, strasidelna modrina, ruku mi dali do ortézy a uhla v ktorom musela ostat.
Ak by operovali rekonvalescencia je ovela dlhsia. Kludne mozes IP, drzim palce
@natynatt
Ahoj. Prepáč že po dlhšej dobe ale chcela by som sa opýtať ako si teda dopadla s tým ramenom. Mám podobný problém. Na RTG nič nevideli a keď prišlo MRI tak tam že faktúra tuberkulum majus. Horná časť ramena cca 1×1,5 cm. Ortézu som doteraz nenosila lebo som všetko robila aj keď ruka bolela a stále bolí. Neviem či sa to už aj nezrastlo alebo čo bude neviem. Idem v pondelok. Nie som ani na PN. A to že je to pravá ruka. Ortézu mám teraz pár dní len neviem či to má význam po mesiaci.
Ďakujem pekne za odpoveď
@frzeiovn dobrý deň ,pre mna operácia dopadla dobre ,samozrejme moja tvrdohlavosť si povedala že rehabilitácia s profesionálom nieje potrebná a zvládnem to aj sama ,čo som zvládla a rameno mám ako nové. Sem tam to pohnevá ,ale nieje to nič závažné. No druhej operácii sa vyhýbam ako čert krížu. Mali by mi vybrať to čo mi držalo rameno ,ale ja odmietam ísť znovu tým istým znovu. Pravdepodobnosť že na moju tvrdohlavosť nepekne doplatím je vysoká ,ale pokial ma to nijak neobmedzuje tak nevidím dôvod ísť zbytočne k lekárovi.
Prajem pekný deň ,
A prajem veľa šťastia. Držím palce.
Baby, prosím vás, ako ste spali? Normálne ležmo? V posteli?
@dominikakoll ano iba na chrbte
@brendaa ďakujem, prvá noc za nami
@dominikakoll
Ahoj. Na chrbte s rukou na bruchu. 😭👍
@frzeiovn ďakujem
@natynatt čo znamená zlomené rameno? Kľúčna kosť alebo ramenny kĺb? To je veľký rozdiel. Ak kľúčna kosť, tak to sa pomerne rýchlo da dokopy. Ak kĺb, tak to už je podstatné horšie. Môj muž mal roztriešteny kĺb a nikomu neprajem tu bolesť... Držím palce, aby to dopadlo čo najlepšie...