Cize asi v skratke zubarka mi do mrtvej bolavej jednotky navrtala dierku lebo ma bolela po plombovani,no zial zub po case uz aj praskol cez stred (nedavno aj som jej to ukazovala ked robila dcerke zubok) a dierka praskla do strany.A dnes v soku pozeram zub sa hybe.Cize ludkovia moja otazka co spravit (ako riesil danu situaciu mozno vas zubar)aby to nebolo moc drahe kedze som len na rodicaku a ozaj nema na korunku ci palku nad 150e 😔 To mam ozaj chodit bez predneho zuba.Je zlomeny od dasna
Je odlomeny celý? Ci časť zubu. Mne sa odlomila tiež jednotka polka zubu ale nie v takom smere ako tebe a mne normálne plombou dorobila zub. Len neviem ako sa to bude riešiť ked je zlomený od ďasna
Bud do robia zub alebo ak je koreňov poriadku, tak koreňový nadstavec. Keď sa mi horen zlomil, dali mi dočasný mostík cez 3 zuby a to tak ze do robili chýbajúci a takými tzv sklený i vláknami prrpojili s tými ostatnými. Môžeš ho mat aj 5 rokov len si treba dávať pozor na zatinanie zubov a na silný tlak a tie zuby a odhryzovanie cenoviek. Stal okolo 150.No môj zubár ma kus normálnej sie ceny.
Mne robila zubárka síce dvojku, najskôr tiež endo a potom mi zub zbrusila a spravila to sklené vlákno . Stálo to tuším 130e cca cez 150 isto nie ( a tiež nie je najlacnejšia) ale viem, že ten čap 50 a 75 fotokomp.korunka neviem či aj ozón ešte tam bol. Mne sa síce nezlomil, ale bol taky biedny.
Inak strašne si ma týmto vydesila. Lebo čaká ma ďalšia endo aj hornej jednotky a presne sa toho bojím, že sa mi ten zub zlomí ja mám z toho normálne úzkosť už len z predstavy, že mi má niekto niečo robiť s prednými zubami 😐
No zial on je od dasna zlomeny od vrchu a zvnutra ta dietka praskla do boku.Keby mi ta moja zubarka aspon zdvihne telefin alebo odpise na mail 😔 On tam zatial drzi neviem sice ako lebo sa hube a viem ze sa neskor ulomi ale mozno keby ho hned robi tak sa da aj lahsie urobit a nie hned sklenny cap a behanie po rontgenoch a vyvalit 150e ked na to zrovna nemam 😔 A neviem ci u nas v Pn ukrajinci prestali robit lebo som volala aj tam na ich kliniku a uz je cislo vypnute.Boze ja nechcem bit bez predneho zuba 😭
@lemra praveze ten isto nechcem aby mi dogabal aj zdravu dalsiu jednotku a dvojku,mostik absolutne nechcem 😔
@queenofdisaster_7 ani nevrav lebo som normalne vytocena kedze som jej ukazovala na posledy ze je este aj prasknuty stacilo zaplnit vycistit kanal a uzavriet dierku ale nie takto to nechat.
To chápem ani ja som nechcela, ale už nebola iná možnosť iba implantát a to ja nemôžem mať. Držím palce aby to inak zachránili. Pri to dočasnom neznicia tie zuby ostatné len je na ne väčšia záťaž. Implantát vyššie kamošku v PN okolo 1000 tuším v eurodent na teplickej
@lemra no ved to ale ja mam moznost ak ke korem ok mat sklenny cap ak je koren dost silny este 🙄 Dnes som s mojou volala teda nie priamo s nou a ze do pondelka mam cakat lebo nema termin ze ved to je jedno ak je uz zlomeny.Kukam no nemyslim lebo tam stale drzi este mozno by to slo zachranit an menej narocne ale ak budem cakat tak dlho jedno zle zakusnutie a je po nom 🙄
Skus ísť ráno a povedz, že je to bolestivé. Véd to je predsa surny prípad.. Môj zubár s tým berie ľudí ak prídeš hneď ráno. Čakať do pondelka mi príde veľa.
by som asi vymenila zubarku, nechapem ako moze takto nechat otvoreny zub :/. By som to riesila cim skor, tym lepsie, prip sa dohodnut na viac krat, ze najprv sa spravi vypln, potom plomba/korunka, lebo zub je slaby bez vyplne... Aby to neskoncilo implantatom.
Ved to ze vedela ako slaby je ked je v nom dierka a naposledy ked som jej este ukazala ako je prasknuty zpredu uz musela vediet ze ten zub to nevydrzi 🙄.A snazila som sa vysvetlit ze je to nutne ale nedal si povedat asistent.Stale ze neni miesto a ze to musi vydrzat a mam jest len makke.
@lemra aj to ma napadlo ale ona bude vediet ze nieje lebo zub je mrtvy a on sa ma aj pytal ked som volala a povedala som ze neboli 🙄 Asi chyba ale necjcela som klamat.
Tak skus ísť a ani nebudeš klamať ak povieš. Ze sa ti nedá jest. Mala som to so stoličkou. Jedlá som na opačnej strane a aj tak sa mi zlomila a to bola predposledná stolicja
Ahoj ako si dopadla
@lemra no tak jak som aj cakala vyplnila mi ho (moj este drzi silou vole) a na dalsi mesiac sklenny cap alebo ostane moj ak prezije.
Držím palce nech prezije
@lemra dakujem dufam aj ja lebo ziadny z materialov nebude taky silny ako ten zub tak by som ho rada zachovala nejak.
ako si nakoniec dopadla s odstupom času? mne sa odlomilo tiež z jednotky, je mŕtva už roky, po úraze v detstve. Vydržala, drží tà dorabka zubu aj po roku? ďakujem
@janulka04 ahoj tak dopadlo to naprd ostala som bez prednej jednotky nakoľko sa zlomila a par dni na to mi aj ta robená dvojka vypadla.Chodila som jak beztak 3mesiace lebo veď korona 😶😶🌫️ Neskôr mi konečne urobila 2ku na sklenený čap a keď som šla na robenie jednotky dvojku mi žuvačka normálne vytiahla.Tak sme to spravili na kovové čapy a tie zatiaľ už držia a dúfam ze zopár rokov vydržia lebo pri dvoch deťoch si neviem predstaviť s rodičky vypáliť 3000e za dva zuby 🤯
ahoj, normalne ti vytrhla jednotku a dala nieco docasne?
@zuba1987 nie ona sa zlomila tak vyvstáva necala len koreň vyvrtany a doňho dala čap kovový 😊
Zabudla som napisat este drzi alee kyve sa akoby len ten predok zuba.