Ahojte uz mam tretí týždeň zlomenú kockovitu kost na nohe s miernym posunom Viete mi poradiť kolko to približne trvá kým sa to zahojí ak mate dakto skúsenosť..A je normalne ze aj po troch týždňoch mam stále nohu opuchnutu a ked len trosku prejdem po byte ze sa idem napríklad napiť tak za chvíľku ju mam uz fialovu? Beriem iniekcie flaxiparin a tabletky aescin vulm.ďakujem
Jedna z priehlavkovej kosti., moja kokegyna mala podobne, chodidlo mala dlho opuchnute,...bolestive ani stupnut nemohla. Kazda zlomenina sa lieci dlho, tym ze ju namahas teraz asi by si este nemala. Potom urcite rehabilitacie...
@ruzasipova https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Kockovitá_kosť kockovita kosť existuje nastudujte si najskôr anatomiu a potom tu dávajte nejaký komentár 🙀
Áno je to normálne niekedy to trvá aj mesiac dva u každého je to individuálne 🙂 robila som kedysi na rehabilitáciach takže niečo o tom viem pokiaľ su opuchy treba dávať studené obklady pripadne natierať a trosku masírovať nie do bolesti len koľko znesiete 🙂
@lenicka777 ďakujem 🙂 skusim ten obklad popripadne este mam doma ibalginovu masť
Kľudne sk to od bolesti môžete natierať aj masťou 🙂
@lenicka777 chcem sa ešte spýtať ked ste robila na rehabilitaciach dneska mi uz dali dlahu dole len sa cudujem ze mi nedali rehabilitacie iba ze si mam doma zafixovat nohu doma s obväzom a pomaly s nou skúšať cvičiť a o tyzden mam ist na kontrolu.. Tak s takouto zlomeninou sa nemusi chodiť na rehabilitacie? Ďakujem
Ja som si zlomila nohu v členku 5.1. (operácia). 18.2 mi zložili sadru s tým, že dostupovat len s 1/2 váhy. 3.3. mi dovolili dostupovat bez bariel a 12.3 len idem na kontrolu na rehabilitáciu.
Možno vám dajú rehabilitácie po kontrole.
Dobre ďakujem ano aj ja sa pokusam pomaličky chodiť s barlami a len trosku preniest na nohu vahu tak som zvedava s clenkom viem hybat aj hore aj dole jedine co mi problem robi natiahnuť ju do pravej strany neviem to lepsie opísať 😂
Malo by sa ale rehabilitácie začať po liečbe tak cca týždeň dva aby nozka bola pripravená cvičiť 🙂
@lenicka777 dobre dakujem tak buduci tyzden na kontrole sa na to opýtam doktora 🙂
Áno už by ta mal poslať na rehabky 🙂
Kockovita kost neexistuje. Pomenujte to spravne, takto nikto nevie, co myslite.