Zle zahojené jazvy

28. nov 2022

Maminky, tie ktoré máte takto zle zahojené jazvy (nie len po sekcií) je možné nejako to riešiť? Zjemniť a pod. Nejde ani tak o vzhľad aj keď škaredá je to bez debaty, ale hlavne svrbenie a pálenie mi prekáža. Okrem vyrezania celej jazvy, to je zbytočné u mňa. Fotku dám do komentára.

autor
28. nov 2022
trgypadl
28. nov 2022

Zial jazvy sa Ti hoja keloidom, neviem ako stara je rana, ale mne sa to upravilo az po ccca 4 rokoch, ze sa stiahli a vybledli, pouzivala som dermatix gel,ale všetko to je individualne, dalsim operacnym zakrokom by som sa to bala riesit

autor
28. nov 2022

@trgypadl táto je stará rok, pod tým mám ešte jednu tá je stará už takmer 5 rokov a bez zmeny , tiež je škaredá a bolestivá. Vyberať ich nechcem, bojím sa, že to hojenie bude rovnaké ak nie horšie, aj keď jedna asi pôjde pri ďalšej sekcií preč.

lilianka28
28. nov 2022

Skús sa informovať na plastickej chirurgii. Tam jazvy odstraňujú laserom.

maal
28. nov 2022

toto je keloidná jazva, s tým bohužiaľ nič neurobíš. mne do nej kožná 3x pichala niečo na zjemnenie ale mne osobne to nepomohlo - asi mesiac to bolo lepšie ale potom sa to vrátilo do pôvodného stavu. môžeš si to skúsiť masírovať mastičkami na báze silikónu, ja osobne som to už vzdala. čo som čítala, robia sa na hornej polovici tela, pri zmene počasia môžu svrbieť - to sa mi stáva - a ich tvorba nie je závislá od chirurga ale jednoducho od danej pokožky.

trgypadl
28. nov 2022

Tak sa skus pri sekcii dohodnut, aby to keloidne tkanivo odstranili a spravili jednu jazvu.drzim palce..

tanyan
28. nov 2022

Ja som mala po artroskopii kolena zle zhojenú vnútornú jazvu - mravčeky som cítila až do pol píšťaly. Chodila som asi 10 rokov po operácii na laser a veľmi mi to pomohlo. Bolo to síce skoro pol roka 3x do týždňa, ale mravce sa odsťahovali a vonkajší vzhľad jazvy sa tiež zlepšil (vypuklá časť išla dnu a priehlbina sa tiež vyrovnala).
Je však možné, že by si podobný efekt dosiahla aj masírovaním 2x denne len s použitím napríklad Contractubex. Všetko je to náročné na trpezlivosť, lebo prvé viditeľné výsledky sa dostavia až po mesiaci alebo dvoch.
Neriskovala by som asi operačné riešenie, pretože je pravdepodobné, že ďalší rez sa bude hojiť rovnakým spôsobom.