Zlé výsledky z cytológie počas tehu

katka3588
19. jan 2018

Ahojte,chcem sa spýtať či ste niektorá mala skúsenosť so zlými výsledkami cyto v tehotenstve?! V tehotenstve mi zistili cyto H-Sil a pozitivny HPV. Po pôrode sa mi to o stupeň zlepšilo na L-Sil ale HpV stále pozitívne + som podstúpila biopsiu (odobratie vzorky krčku) no čakám na výsledky. Prosím mali ste skúsenosti s takýmto prípadom a ak ano ako ste to riešili, liečili. Ďakujem pekne 🙂

marse
19. jan 2018

mala som pozitivne, urobili mi konizaciu a odvtedy vsetko dobre. klop klo p

katka3588
autor
19. jan 2018

@marse Tak dobre veľa zdravia vám prajem 🙂 a tu konozáciu Vám robili len koli pozitivnemu hpv ale ste mali vysledky zle??

marse
19. jan 2018

ja som mala aj zle vysledky, cytologiu medzi 3-4..

katka3588
autor
19. jan 2018

@marse ďakujem za vašu skúsenosť. Prajem vám vela zdravia 🙂 uvidim ako dopadnu mne vysledky, dufam ze budu dobre.

marse
19. jan 2018

@katka3588 držte sa, a myslite pozitivne... je to strach ale da sa to zvladnuť, keby ste mala hocijake otazky , kludne piste. krasny den

katka3588
autor
19. jan 2018

@marse možem sa spýtať či máte už deti? A kedy Vám zistili tu zlú cytologiu? Lebo mne ju zistili v tehotenstve a lekarka mi hovorila ze po pôrode sa to zlepši no zlepšilo sa len o 1 stupeň. Snažím sa mysliet pozitívne hlavne ked mi lekár povedal ze 80% zien tymto trpí 🙈 tak neviem ci ma to ma ukludnit alebo to mam brat tak ze uz je to asi normalne.

marse
19. jan 2018

@katka3588 u mna bol priebeh taky ze po prvom porode mi zistili zhorsenbu cyto ale moja vtedajsia dr to neriesila, potom som otehotnela, ale nakolko som mala oslabeny krcok ( tou zlou cyto, to mi potom povedal moj novy dr) som mala rizikove, ale dali sme to. a po druhom porode som na dalsom cyto uz mala o stupen opat horsie vysledky plus mi zistili hpv, tak sup na onkogynekologiu, rovno konizacia a nasledne som chodila uz en na kontroly. cyto sa krasne upravilo na 2.

marse
19. jan 2018

ja som uz mala tie zle bunky v tom krcku.. mne z neho zobrali takmer 3 cm

katka3588
autor
19. jan 2018

@marse to ma mrzí,ale tešim sa s vami ze mate uz dobre vysledky. Mne to nastastie moja dr hned sledovala a ked mi vyslo 2x L-Sil tak ma poslala hned na onkogynekologiu a tam mi vzali vzorku. Teraz vo februari idem na kontrolu a tam sa dozviem co to je zač či to bude sledovat alebo tiez konizaciu. Chceli by sme este jedno babo no uvidime co mi povie dr. je velmi prijemny a da sa snim pekne porozpravat tak dufam ze ma ukludni. A dakujem 🙂 ste velmi mila.

matula19399
19. jan 2018

ahoj, ja som bola ockovana proti hpv silgardom a aj tak som mala na cytologii zle vysletky - predrakovinove stadium 3 stupna, urobili konizaciu, dalsi rok sledovacka vsetko ok, a dalsi rok zase zle vysledky - takze rekonizacia - krcok skrateny /skoro ziadny a najlepsie je ze som este nerodila a mam 31 rokov, krcok mi budu musiet zosit ... ach este ma caka - dodrziavat pravidelne kontroly a vcas podchytit zmeny...

katka3588
autor
19. jan 2018

@matula19399 to mi je lúto 😯 ked ešte nemáte bábatko. Snáď budete mať výsledky v poriadku a podarí sa vám mať dieťa. To je strašné že také mladé a také problémy nás postihnú. Ale ako vyšie napísala @marse treba pozitívna mysel 🙂 ale aj tak je to zvláštne že sa to vráti, treba asi naozaj podoriť imunitu lebo inak si to neviem vysvetliť že si s tým telo nevie poradiť.

katka3588
autor
20. jan 2018

Mala by som ešte otázku či niektorá z vás má skúsenosť s pohlavným stykom po biopsii krčka ( teda odobratie vzorky) žial som sa nestihla opýtať lekára nakolko musel rýchlo odísť k inej pacientke len mi oznámil termín kontroly. Dočítala som sa že po tomto zákroku može byt sex asi tak po 2 týždnoch kedy by mal byt krčok zrejme uz zahojeny. Viete poradiť? Ďakujem

michaella123
29. aug 2018

@matula19399 ahoj, chcem sa opytat kedy si bola ockovana proti HPV ? Mne zistili HPV infekciu nedavno, cyto som mala 3 a dala som sa zaockovat, lekarka povedala ze to ochrani aj v tomto veku, predtym, aby som mala opat zhorsene vysledky, no neviem. Navyse ked citam o vedlajsich ucinkoch, prejavilo sa nieco aj u teba ? Co ste brali ked vam zistili HPV ? Ja uzivam momentalne len Indonal na posilnenie imunity a chzstam sa este na presnejsiu cytologiu. Dakujem

babikadaska
29. aug 2018

@michaella123 ja som sa zaockovat po zisteni nedala,moj gynekolog mi povedal,ze to ma vyznam len do urcitej miery,nie je to podrobne preskumane,ci ockovanie v takom veku a pri uz vzniknutej diagnoze ma zmysel. Pap som mala 3b. V oktobri 2015 som bola na konizacii. Odvtedy opakovane kontroly dopadli dobre.

michaella123
29. aug 2018

@babikadaska no mne razne tvrdila ze zmysel to urcite ma a urcite sa mam dat zaockovat.. Tak super. Ako si to riesila s partnerom ? je potrebne aby siel aj on na nejake vysetrenie ? Mne povedala gyn ze netreba ale ja si myslim ze pre istotu by mal ist aj on urcite. Co si uzivala ? Ja zatial uzivam len tabletky na zvysenie imunity ale zvazujem kupit deflagyn.

babikadaska
29. aug 2018

@michaella123 podla mna je v poriadku,ze kazdy z nich hovori inak. Nie je na to jednoznacny zaver ani dostatok studii,takze ak ti nerobili problem financie,je len dobre,ze si sa nechala ockovat.
Partner nebol na vysetrenie,sme spolu uz dlho,urcite to ma tiez.
A neurobila som pre seba vobec nic naviac,co sa tyka uzivania nejakych preparatov.Ja zijem celkovo zdravo,co sa tyka pohybu a jedla.
Pap sa mi zhorsil,ked som bola niekolko mesiacov v tazkej zivotnej situacii pod enormnym psychickym tlakom. Po konizacii krcka som si to musela dat dokopy v hlave tak akurat.
Cyto si mala pap 3a alebo 3b ? Lebo ja 3b a tam uz odporucal konizaciu.

wwrrooppll
6. sep 2018

Ahojte som v 22 týždni a zistili mi zhubný nádor krčka maternice hneď v 3 štádiu . Rozhodla som sa svoje bábätko vynosiť a operácia bude hneď pri plánovanej sekcii aby sme nezaťažovali krcok. No mám obrovský strach vyzerá že je dosť agresívneho pôvodu a rovno aj lekári povedali že nám ostáva len dúfam že sa to nebude šíriť ďalej . Ma niekto podobné skúsenosti alebo o niečo. Takom počul bolo by dobré sa otom popisat.

matula19399
8. okt 2018

@michaella123 fuuu bolo to davno ale tak po ockovani silgardom a asi o 5-6 rokov na to som mala zle vysledky , takze umna to bolo zvlastne ze ma to neochranilo, bola som na riadnu konizaciu a asi o dva roky na to na dalsiu rekonizaciu, ja som indonal brala hlavne koli cystam, ked ste rizikova tak za rok aj 2 cytologie asi treba absolvovat ,po tych operaciach som neuzivala nic, sleduje ma gynekolog ,ale urcite vela robí zdrave stravovanie , dostatok tekutin a pohyb, ostatne musi poradit gynekolog.drzim vam palce nech ste v poriadku a nech vsetky tieto zenske choroby prekonate.

kessica87
26. júl 2023

@wwrrooppll ahoj smiem vedieť ako Ti to všetko dopadlo. Verím, že si v poriadku🥰